Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
válasz
#92251648 #11080 üzenetére
Szerintem tudod, hogy elég hasonlóan gondolkodunk erről (is), de azért tényleg van olyan szerencsétlen konstelláció, amikor zeneileg tetszik valami, de felvételtechnikailag ótvar.
Ez előfordul bármely műfajban, de a könnyűzenében - kiváltképp, ha hazai - erőteljesebben van jelen, de ízlésesebb rock és kisebb költségvetésű underground/kortárs felvételeknél is előfordul.
(és hazai alatt akár kiemelt, népszerű, drága stúdióban összerakott zenére is igaz lehet, pl. Ákos valamelyik néhány éves lemezén is hallottam olyan botrányosan megszólaló track-et, ahol csak fejessel sikerült megfigyelnem, hogy a bégitár klippel, nem tudom, hogy a recording, vagy mixing volt az igénytelenebb, de utóbbinál nyilván javítani lehetett volna)Ettől függetlenül, amikor olvasom itt és máshol a túl sok mélyet, meg a botrányos általános hangminőséget, nekem is mindig az jut eszembe, hogy ha nem "audiofil" lemezekre kihegyezett rendszereket építene a hifisták többsége, inkább olyan teljes értékű zenereprodukálót, amivel a kevésbé cicivillantóra készített átlaglemezek is élvezetesek, akkor kevesebb szó esne hangzásról, mint a zenéről, vagy az általa kiváltott emóciókról.
Az utat mindenki maga választja - ha elég tudatos hozzá és nem fizetett tesztelők véleménye alapján válogatja össze a bestbuy elemeket - a zenét elégedetten élvezőknél jóval ritkább a felvételek kritizálása, körülbelül annyival, mint amennyivel kevésbé próbálják a kiemelkedőnek tartott lemezekből kicsikarni az általuk vélt lehető legjobbat. És ez ártól és kategóriáktól független a tapasztalatom szerint.Ezen kívül azt sem értem, miért kell mindennek valahogy (az elvártnak megfelelően) szólnia. A zenészek, producerek, zenei rendezők sokszor éppen azzal fokozzák egy lemez dramaturgiáját, hogy adott tétel szándékosan kellemetlenül szól. (a példa kedvéért)
Oké, ez is csak szócséplés lett, a lényeget kiemelve: a legtöbb esetben a szűk minőségi keresztmetszet a teremakusztika és/vagy maga a hifi, sokkal ritkább - de nem példa nélküli - a lemez keverése, felvétele. Szigorúan szerintem.
(a kedvenc ~10 000 zenei anyagomból talán ha kettő - négy olyat találnék, amit azért nem hallgatok szívesen, mert rosszul szólna, pedig a jelenlegi hifim nem egy ökör ára és aki ismer, nem az igénytelenségemről vagyok felismerhető)Juj, a mindent cukormázasra színező "zeneinek" hívott eszközöket kihagytam, azt majd talán legközelebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Külpolitika
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest