Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raymond

titán

válasz Beast_ #238 üzenetére

''Sajnos mindenhol ilyen válaszokat kapok, csalódtam Audigyba
    Dehát mindenki a saját márkáját erőlteti ugye.''

Inkabb ugy mondanam akkor hogy a PC-s hangban/hangkartyakban csalodtal. Vagyis inkabb mas elvarasaid voltak informacio hanyabol adodoan. Megesik.

Az egyetlen hangkartya amely realis idoben AC3-ba kodolt az a Soundstorm volt ket kezen osszeszamolhato tipusu alaplapon. Ennek az oka is az XBox volt, ahova eredetileg a southbridge keszult. Egyfajta bonusz. Es erdekes, hogy azok az emberek, akik e tulajdonsag utan hajtanak azzal indokoljak, hogy jobb hangminoseget erjenek el a digitalis kapcsolattal a sz*r analoggal szemben. Csak valahogy kenyelmesen figyelmen kivul hagyjak, hogy az AC3 egy veszteseges tomoritesi algoritmus, igy amit atkuldenek az erositobe az mar eleve rosszab jel mint ami kijon az analog kimeneteket pl. egy Audigy 2 ZS-bol ahol a jel/zaj arany azert ott van a szeren. A minosegi kulonbseg ahogy egy masik topic-ban is irtam abbol adodik, hogy ok a Soundstomr gyatra Realtek analog kimenetet hasonlitjat ossze egy pl. olyan Yamaha converterekkel mint ami neked is van dogotalis kapcsolat esten. Ez ehu Audigy vs. Yamaha osszehasonlitasban messze nem annyira rikitos.

Szerintem probald ki eloszor a hozzadott kabelekkel. Ha gond volna, meg mindig beszerezhetsz helyetuk komoly arnyekolasu kabeleket. De lehet azt az elobbi uzletet kerulnod kene ;)

[Megjegyzes: Az egesz altalaban abbol indul ki, hogy az atlag felhasznalo (ne tessek negativan ertelmezni) keveri a fogalmakat es nincs ralatasa a technikai haterre. Peldaul a legtobb embernek Dolby Digital = 5.1 hang, pedig ez az egyenleg nemhogy nem igaz, egyszeruen ertelmetlen is. Ez van, en sem tudok mindenrol mindent - ha nem foglalkozik valamivel az ember akkor a mediaban elerheto (resz)informaciobol kell a kepet osszerakni es igy konnyen megeshet hogy ''nem jonnek ossze a dolgok''. A masik dolog hogy sok ember nem is hajlik az informacioszerzesre es az altalad is emlitett eladok technikai szinvonala. Peldaul szerinted OK ahogy ertenek hozza, en viszont abbol a ket rovid mondatbol lattam hogy ez messze all a valosagtol.]

Új hozzászólás Aktív témák