Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Projektor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Videózás szempontból úgy tűnik az Atom teljesítmény bőven jó. Legalább is az én adatlapomon lévő procit (P4 Northwood 3Ghz HT) lenyeli reggelire H.264 1080i/p szempontból (még CoreAVC -vel is). Döbbenetes, de ez az igazság. Nálam ezek a DVB-T videók 100% -ra leterhelik a gépet és néha el is csúszik a hang. Egyébként ha hardware -es MPEG2 enkóderes tuner -t vesz ahhoz nem kell erős gép mert a kártya kódol (én mondjuk elgondolkodnék egy hybrid -en, vagy csak digitálison, ha lesz a lakhelyén DVB-T, decembertől tv2, RTL Klub ott is fent lesz. Digitális TV -nél jobb a kép mert nincs zaj. Analóg már csak max. KábelTV miatt éri majd meg ha ahhoz nem kell még set-top-box). A DVB-T felvétel kisujjból megy akár egy Celeron 300 -nak is, mivel csak menteni kell a kártyától jövő MPEG stream -et, olyan mintha egy LAN kártya lenne a tuner. A lejátszás pedig mint látjuk nem jelent gondot (bár még a deinterlace tesztet én megvárnám), a timeshift sem lenne gond mivel a felvétel továbbra sem jelent többet memóriába írásnál.
Ez pl. szerintem egy egész jó tuner és jó árban is van: [link], ráadásul hybrid szóval az analóg is megy neki, igaz az analóg kódolást a procinak kell állnia, de szerintem a valós idejű MPEG2 tömörítés a kétmagos Atom -nak nem ügy, már egy 1.7Ghz -es Celeron -al is működött nekem annó. Már csak azt kellene kideríteni hogy van-e hozzá BDA driver mert a legtöbb media center proginak az kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Óvodások homokozója
- iPhone-ra és iPadre is megérkezett a Control Ultimate Edition
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest