Hirdetés
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Videózás szempontból úgy tűnik az Atom teljesítmény bőven jó. Legalább is az én adatlapomon lévő procit (P4 Northwood 3Ghz HT) lenyeli reggelire H.264 1080i/p szempontból (még CoreAVC -vel is). Döbbenetes, de ez az igazság. Nálam ezek a DVB-T videók 100% -ra leterhelik a gépet és néha el is csúszik a hang. Egyébként ha hardware -es MPEG2 enkóderes tuner -t vesz ahhoz nem kell erős gép mert a kártya kódol (én mondjuk elgondolkodnék egy hybrid -en, vagy csak digitálison, ha lesz a lakhelyén DVB-T, decembertől tv2, RTL Klub ott is fent lesz. Digitális TV -nél jobb a kép mert nincs zaj. Analóg már csak max. KábelTV miatt éri majd meg ha ahhoz nem kell még set-top-box). A DVB-T felvétel kisujjból megy akár egy Celeron 300 -nak is, mivel csak menteni kell a kártyától jövő MPEG stream -et, olyan mintha egy LAN kártya lenne a tuner. A lejátszás pedig mint látjuk nem jelent gondot (bár még a deinterlace tesztet én megvárnám), a timeshift sem lenne gond mivel a felvétel továbbra sem jelent többet memóriába írásnál.
Ez pl. szerintem egy egész jó tuner és jó árban is van: [link], ráadásul hybrid szóval az analóg is megy neki, igaz az analóg kódolást a procinak kell állnia, de szerintem a valós idejű MPEG2 tömörítés a kétmagos Atom -nak nem ügy, már egy 1.7Ghz -es Celeron -al is működött nekem annó. Már csak azt kellene kideríteni hogy van-e hozzá BDA driver mert a legtöbb media center proginak az kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- PlayStation 5
- Assetto Corsa EVO
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple Music
- Óbudai Egyetem (volt BMF)
- Path of Exile (ARPG)
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Téli Olimpiai játékok Milano - Cortina 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA GIGABYTE 750W
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest