Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz bon #7313 üzenetére

Persze, átállítottam a jumpert, aztán mentés után szólt is, hogy ezután kapcsoljam ki, tegyem vissza a jumpert és utána kapcsoljam be újra... De hiába minden, minden ugyanúgy maradt minden beállítás mint eredetileg.. :W
    Ezt is minek kellett elkúrni, nem is értem.. Persze így egy leplombált gépen elvileg a user nem tud állítgatni a biosban, de erre ott a bios lejelszavazása..
    Meg tök jó, hogy ott az UEFI boot ON/OFF menüpont, amit pl átállítani lehet off-ra, de persze ez sem menthető. Ez az UEFI boot a többi gyártónál már rég gyors és grafikus felületen egérrel kezelhető biost jelent, inteléknél meg már a fene se tudja.. :((

A driverekkel meg úgy voltam, hogy ha már 64bites az a CPU, ami persze csendben, nehezen jött, meg minden, de biztos ez is csak késik és megcsúszva ugyan, de idővel csak csinálnak hozzá egy 64 bites drivert is.
    Különben mi értelme lenne a cpu 64bites támogatásának, meg a 4GB támogatott RAM-nak?? :F
    Az a legmerészebb álmaimban sem fordult meg, hogy már piacradobás után pár hónappal "összerúgják a port" a powerVR fejlesztőivel és nem követelik rajtuk a 64 bites drivereket (de még a teljes GPU teljesítményt kihasználó 32bites drivert sem.. :Y )
    Gondolom ők ketten megegyeztek, hogy nem is foglalkoznak vele tovább, Intelék meg nem fizetik ki a fejlesztésért a teljes összeget, csak annak egy karcsúbb részét... Sosem tudjuk meg mit bizniszeltek.. A felhasználó meg igazából le van sz@rva! Intel megírja a honlapján, hogy csak Win7/32bit kompatibilis, aztán részükről kész, ezzel meg is van oldva..
    Ezért utálom és nem értem különben, hogy mi a fenének kellett azt a nyamvadt IGP-t belenyomorítani a CPU-val egy lapkára.. Ez kb. olyan, mintha minden PC házban lenne egy P3-as alaplap integrálva, ami ha nem tetszik sem lenne kiszerelhető, de fölé tudnál betenni egy másikat, ha neked erősebb gép kell..
    Következő a RAM integrációja lesz, meg a wifi.. Aztán ha neked gyorsabb/megbízhatóbb RAM kell, vagy nem elég a költségminimalizálás miatt belegányolt legolcsóbb-leggagyibb wifi, akkor jó esetben lesz neki foglalat, rosszabb esetben az sem.. :(

Új hozzászólás Aktív témák