Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• quby

őstag

válasz Kitakat #7174 üzenetére

Én ugy tudom hogy,:
    Ha, domain master = yes, akkor tartományvezérlőként működik, és be kell léptetsd a klisnt tartományba. Ez esetben a kliensen a smbpassword-ben létező userrel kell bejelentkezz a tartományba, és akkor az(oka)t a fájl(oka)t éri el a user amihez a unix rendszerben joga van. (a gépnek is léteznie kell userként) Amenyiben nem lépsz tartományba csak azokat a megosztásokat éred el amik "guest = ok"....ez persze ellent mond Warter konfigjának ugyhogy nem biztos hogy jól emléxem. :B
    Ez otthoni körülmények közt teljesen felesleges. Sztem nem kell a "securityr = user" sem elég a share. Ha winen szocializálódtál ugyis két hét után mindennek 777-es jogot fogsz adni mert megunod hogy nincs mindenhez jogod....
    Én ugy kezdeném hogy tűzfalon minden nyitva, samba alapkonfigban csak a legszükségsebbek beállitva, (megosztások) úgy mennie kell..Ez persze nem biztonságos, de innen már lehet szűkiteni a kört. Még az is lehet hogy valami benn maradt az smb.conf-ban
    cat /etc/samba/smb.conf | sed '/^#/d; /^ *$/d' kimenetéből látod hogy mik az aktív sorok az smb.conf-ban

Új hozzászólás Aktív témák