Hirdetés
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mire alkalmas manapság egy 8 bites számítógép? Mondjuk erre!
- Miért tűntek el a buta tévék?
- Gaming notebook topik
- Nyomtató topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat
üzenetére
Keresgélem, de nem nagyon találom.. Mindenesetre van modul is amit megnézhetnél, hogy be van-e töltve, ha meg nincs, meg kellene próbálni elindítani..
sudo modprobe acpi-cpufreq
(10.04-nél azt hiszem sima AHCI nevű modul van..)Amit meg használtam az egy grafikus applet volt (talán a cpufreq-applet csomag) a panelen egy sárgás villám szerű ikonnal, ahol lehetett ondemand, performance módba, meg fix frekvenciákra kapcsolni a CPU frekit.. (elvileg ezt parancssorból is meg lehet valahogy csinálni)
Meg én raktam a panelre cpu frekvencia figyelő appletet is (vagy ez volt a cpufreq-applet??), ott láttam, hogy mind a 2 mag 2GHz-en megy folyamatosan, amikor mehet 1,6, meg 1,2GHz-en is. Aztán ondemandnál szépen levette mind a 2 magot 1,2-re..
meg elvileg azt is lehet állítani, hogy ne az alapértelmezett 85%-os terhelésnél emelje a frekit, hanem pl. 40%-nál így sokkal gyorsabb a reakciója../etc/rc.local scriptbe:
sleep 10
echo 40 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/ondemand/up_threshold
echo 40 > /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/ondemand/up_threshold
exit 0Már baromira nem emléxem, de 10.04-nél meg megy minden szépen alapból.. Reméltem a 12.04-ben már megoldják amit valamikor 10.10 vagy 11.04 környékén elrontottak.. (pl. a wifit is)

Új hozzászólás Aktív témák
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest