- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- A kínai felsővezetés blokkolhatta Mark Zuckerberg óriási AI üzletét
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Milyen egeret válasszak?
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
''Valójában mégis mi határozza meg az ítélet minőségét egy kértyáról? Miből vittek vissza többet a kis- vagy nagy kerekbe? Mennyi játék indul el rajtuk? 3D benchmark? Lehet egyáltalán 1 olyan dolgot mondani ami meghatározza egy kártya hova tartozását?''
Nagy igazságot írtál. Szerintem átalában tök szubjektív szempontokon múlik egy vga kártya megítélése. Van akinek a stabil működés a játékok alatt a fő szempont, van akinek a videókimenet minősége, egyeseknek a 2D-s míg másoknak a 3D-s képminőség stb. Nyilván felhasználástól függ.
De hogy az eredeti kérdéshez is hozzászóljak... Én személy szerint nVidia-párti vagyok. Eddig minden 3D-s kártyám nV-alapú volt (szinte a teljes termékkínálatukat kipróbáltam, kivéve GF1 és GF3), és tulajdonképpen mindegyikkel meg voltam elégedve.
A legfontosabb érv az nV kártyák ellen általában a képminőség állítólagos rosszabb minősége (a konkurenciához képest). Ezzel kapcsolatban két dolgot szeretnék említeni: egyrészt minden hw-tesztben megemlítik, hogy nV kártyák képminősége folyamatosan javul (a GF3 óta), másrészt - mivel személyesen nem állt módomban tesztelni pl. egy Radeont - kénytelen vagyok az egyik prohardveres fórumtag személyes véleményére hagyatkozni a kérdésben. Neki GF4Ti4600-a volt, amit nemrégiben cserélt le egy R9700-ra, így módjában áll eldönteni, hogy melyik kártyának szebb a képe (amit a legtöbben nem igazán mondhatnak el magukról, egyik tábor tagjai sem). Szerinte (figyelem!) nincs különbség, se 2D se 3D vonatkozásában sem a képminőségben (bár ez egy meglehetősen szubjektív fogalom). Más kérdés viszont, hogy az Ati kártyáján, 4x FSAA és 8x anizotropikus szűrés mellett, sokkal szebb a kép (mivel ilyen beállításokat nem bír el játszható sebességgel a GF4). Viszont a driverekre ő is meglehetősen morcos...
Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- További aktív témák...
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- LG 32UR500-B IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 4ms / FreeSync
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- Eladó ÚJ TCL 501 2/32GB fekete / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest