- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kifejezetten Mac-felhasználóknak szánja két új monitorát a BenQ
- Házimozi belépő szinten
- Elvonult a zimankó, de a hardverek nem mennek sehová
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
''Valójában mégis mi határozza meg az ítélet minőségét egy kértyáról? Miből vittek vissza többet a kis- vagy nagy kerekbe? Mennyi játék indul el rajtuk? 3D benchmark? Lehet egyáltalán 1 olyan dolgot mondani ami meghatározza egy kártya hova tartozását?''
Nagy igazságot írtál. Szerintem átalában tök szubjektív szempontokon múlik egy vga kártya megítélése. Van akinek a stabil működés a játékok alatt a fő szempont, van akinek a videókimenet minősége, egyeseknek a 2D-s míg másoknak a 3D-s képminőség stb. Nyilván felhasználástól függ.
De hogy az eredeti kérdéshez is hozzászóljak... Én személy szerint nVidia-párti vagyok. Eddig minden 3D-s kártyám nV-alapú volt (szinte a teljes termékkínálatukat kipróbáltam, kivéve GF1 és GF3), és tulajdonképpen mindegyikkel meg voltam elégedve.
A legfontosabb érv az nV kártyák ellen általában a képminőség állítólagos rosszabb minősége (a konkurenciához képest). Ezzel kapcsolatban két dolgot szeretnék említeni: egyrészt minden hw-tesztben megemlítik, hogy nV kártyák képminősége folyamatosan javul (a GF3 óta), másrészt - mivel személyesen nem állt módomban tesztelni pl. egy Radeont - kénytelen vagyok az egyik prohardveres fórumtag személyes véleményére hagyatkozni a kérdésben. Neki GF4Ti4600-a volt, amit nemrégiben cserélt le egy R9700-ra, így módjában áll eldönteni, hogy melyik kártyának szebb a képe (amit a legtöbben nem igazán mondhatnak el magukról, egyik tábor tagjai sem). Szerinte (figyelem!) nincs különbség, se 2D se 3D vonatkozásában sem a képminőségben (bár ez egy meglehetősen szubjektív fogalom). Más kérdés viszont, hogy az Ati kártyáján, 4x FSAA és 8x anizotropikus szűrés mellett, sokkal szebb a kép (mivel ilyen beállításokat nem bír el játszható sebességgel a GF4). Viszont a driverekre ő is meglehetősen morcos...
Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Starlink
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megvan, melyik Snapdragon 7 kerül Nothing Phone (4a)-ba
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Acer Nitro XV240YPbmiiprx Gaming monitor, 24", IPS, 2 ms, 165Hz, 1920x1080, FreeSync, HDMI, DP
- SAMSUNG (LS49C950UAUXEN) 5K 120HZ GAMER MONTOR ! AKCIÓ!
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG (LS57CG952NUXEN) 57" Q-LED GAMER 6K MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27DG702EUXEN) 4K 144HZ GAMER MONITOR UJ MODELL! AKCIÓ!
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető!
- Apple iPhone 13 mini 256GB Pink használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S24 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest