- Házimozi belépő szinten
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Csatlakozik a chipgyártást forradalmasító Terafabhoz az Intel
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagyon meggyőző közösségi klienst kapott a GeForce Now
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
''Valójában mégis mi határozza meg az ítélet minőségét egy kértyáról? Miből vittek vissza többet a kis- vagy nagy kerekbe? Mennyi játék indul el rajtuk? 3D benchmark? Lehet egyáltalán 1 olyan dolgot mondani ami meghatározza egy kártya hova tartozását?''
Nagy igazságot írtál. Szerintem átalában tök szubjektív szempontokon múlik egy vga kártya megítélése. Van akinek a stabil működés a játékok alatt a fő szempont, van akinek a videókimenet minősége, egyeseknek a 2D-s míg másoknak a 3D-s képminőség stb. Nyilván felhasználástól függ.
De hogy az eredeti kérdéshez is hozzászóljak... Én személy szerint nVidia-párti vagyok. Eddig minden 3D-s kártyám nV-alapú volt (szinte a teljes termékkínálatukat kipróbáltam, kivéve GF1 és GF3), és tulajdonképpen mindegyikkel meg voltam elégedve.
A legfontosabb érv az nV kártyák ellen általában a képminőség állítólagos rosszabb minősége (a konkurenciához képest). Ezzel kapcsolatban két dolgot szeretnék említeni: egyrészt minden hw-tesztben megemlítik, hogy nV kártyák képminősége folyamatosan javul (a GF3 óta), másrészt - mivel személyesen nem állt módomban tesztelni pl. egy Radeont - kénytelen vagyok az egyik prohardveres fórumtag személyes véleményére hagyatkozni a kérdésben. Neki GF4Ti4600-a volt, amit nemrégiben cserélt le egy R9700-ra, így módjában áll eldönteni, hogy melyik kártyának szebb a képe (amit a legtöbben nem igazán mondhatnak el magukról, egyik tábor tagjai sem). Szerinte (figyelem!) nincs különbség, se 2D se 3D vonatkozásában sem a képminőségben (bár ez egy meglehetősen szubjektív fogalom). Más kérdés viszont, hogy az Ati kártyáján, 4x FSAA és 8x anizotropikus szűrés mellett, sokkal szebb a kép (mivel ilyen beállításokat nem bír el játszható sebességgel a GF4). Viszont a driverekre ő is meglehetősen morcos...
Aktív témák
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED 360Hz Gaming monitor
- -59% HP Z27k G3 profi monitor: 27 matt 4K UHD 3840 2160/100W USB-C töltés/99% sRGB/dokkoló/RJ45/KVM
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest