- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
''Valójában mégis mi határozza meg az ítélet minőségét egy kértyáról? Miből vittek vissza többet a kis- vagy nagy kerekbe? Mennyi játék indul el rajtuk? 3D benchmark? Lehet egyáltalán 1 olyan dolgot mondani ami meghatározza egy kártya hova tartozását?''
Nagy igazságot írtál. Szerintem átalában tök szubjektív szempontokon múlik egy vga kártya megítélése. Van akinek a stabil működés a játékok alatt a fő szempont, van akinek a videókimenet minősége, egyeseknek a 2D-s míg másoknak a 3D-s képminőség stb. Nyilván felhasználástól függ.
De hogy az eredeti kérdéshez is hozzászóljak... Én személy szerint nVidia-párti vagyok. Eddig minden 3D-s kártyám nV-alapú volt (szinte a teljes termékkínálatukat kipróbáltam, kivéve GF1 és GF3), és tulajdonképpen mindegyikkel meg voltam elégedve.
A legfontosabb érv az nV kártyák ellen általában a képminőség állítólagos rosszabb minősége (a konkurenciához képest). Ezzel kapcsolatban két dolgot szeretnék említeni: egyrészt minden hw-tesztben megemlítik, hogy nV kártyák képminősége folyamatosan javul (a GF3 óta), másrészt - mivel személyesen nem állt módomban tesztelni pl. egy Radeont - kénytelen vagyok az egyik prohardveres fórumtag személyes véleményére hagyatkozni a kérdésben. Neki GF4Ti4600-a volt, amit nemrégiben cserélt le egy R9700-ra, így módjában áll eldönteni, hogy melyik kártyának szebb a képe (amit a legtöbben nem igazán mondhatnak el magukról, egyik tábor tagjai sem). Szerinte (figyelem!) nincs különbség, se 2D se 3D vonatkozásában sem a képminőségben (bár ez egy meglehetősen szubjektív fogalom). Más kérdés viszont, hogy az Ati kártyáján, 4x FSAA és 8x anizotropikus szűrés mellett, sokkal szebb a kép (mivel ilyen beállításokat nem bír el játszható sebességgel a GF4). Viszont a driverekre ő is meglehetősen morcos...
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- AOC C24G1 144Hz NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync
- ASUS 27' 100Hz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest