Aktív témák
-
fero02
nagyúr
tojota = lekszus = japán
A Brembo fő profilja a fék, a VW meg kicsit többet tett le eddig az asztalra. Gondolok itt kasztnira, motorra, váltóra, futómúre...
De néhány olasz autót többre tartok, mint kaki japánokat. Nemhiába tesznek japán kocsikba is fiat motort. Na mind1.Valamint. Eddig benzin és dízel motorokról beszéltünk, szvsz ne keverjük bele a hibrid lomokat.
Nem sértésnek szánom, de áruld el légy olyan kedves, h mi is a szakmád?
-
fero02
nagyúr
Aham. Nekem nem tűnt fel.
Továbbá nem értem, h pl a japánok miért pont DSG váltót raknak egyes új tipusú gépjárműveikbe. Ha a német szar, akkor a DSG is szar. Pedig a sajtó (és a gyakorlat is bebizonyítótta már) asszem a világ egyik legjobb váltói között tartja számon. Ennek ellenére a nissan és a mitsubishi is tesz belőlük a kocsikba.
"Utóbbi ötfokozatú automatájával (vagy hatfokozatú kézi váltójával) ellentétben ráadásul a GT-R-ben hatfokozatú DSG váltó adja le 588 Newtonméteres nyomatékot mind a négy kerékre. Ez azt jelenti, hogy a Bugatti Veyron és az Audi R8 után a hamarosan gyártásba kerülő sport Nissan lesz a harmadik szuperautó, amelyet dupla kuplungos automatával szerelnek."De ha már ennyire első helyért harcolsz, akkor nézd meg pl a BMW-nél a meghibásodási statisztikát. 100-ból 1 vagy 1.2 (nem emlékszem pontosan már)
De akkor lépjünk túl ezen (motor, váltó, stb). Beszéljünk a biztosnágról:
"A japán pick-up az utóbbi évek legsiralmasabb EuroNCAP eredményét produkálta korábban, de a fél csillagos minősítés részben egy szoftverhibának volt köszönhető, ami miatt későn nyíltak ki a légzsákok." Hurrá.
Szted ez elfogadható manapság? Fél csillag. Egy Golf1-nek jobb. És ilyen szarok gördülnének ki au utcákra.Persze utána azonnal javították és lett 3 * Még szép.
Ezt pedig csak úgy, habnak a tortára:
Akkor most mi is van pontosan? Japánok királyok, németek szarok. Ennek ellenére rendre mindenhol lehúzzák a japókat, németeket pedig fényezik. Japán autók jók (német lélekkel) ugyanez saját karosszériában már nem is olyan jó?
Na asszem most ennyi, nem szeretném magam tovább idegesíteni, nem hiányozna egy ban.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz South Velen #313 üzenetére
Persze, persze...
-
fero02
nagyúr
Én viszont láttam már tojotát is út szélén állni. Nem is egyet. Vagy pl szuzukit. Van ismerettségem a helyi szalonban és javító műhelyben. Inkább nem mondok semmit.
Ez a lerobbanási lista ez meg lol. Rá van írva arra a kocsira kívülről, h mi a baja? Hogy egyáltalán a kocsi tehet róla, vagy esetleg az észkombájn tulaj? Mert sztem nincs. De ha már a megállásnál tartunk...attól h egy kocsi megáll és rendszer nem enged továbbmenni, az nem azt jelenti, h az valóban is kaki.
Továbbá. Lexust nem látni pedig nem csoda. Majd ha annyi lesz belőle az utakon, mint pl Passat (akár évjáraton belül is) vagy A4 vagy akármi, majd akkor beszéljünk róla.
Először talán le kellene szállni a földre kicsit tojotáéknél és lekszuszéknál is (mondjuk 1 és ugyanaz) valamint autót kellene gyártaniuk és akkor talán tovább léphetnének ők is és kialaulhatna igazi verseny a piacért.Hondáról annyit, h régen sokkal jobbak voltak, de a manapság kiadott szivik-ek igen igen gyengusra sikerültek.
Természetesen tisztában vagyok azzal, h szar mindenből van...manapság mindenből egyre több sajnos, de azért azt szögezzük le, h hiába a hiperszuperűber nasa és f1 technika (márkától függetlenül) akkor is 60- 70% a tulajdonoson múlik. Ez így volt 20 éve is és így lesz még jópár évig...
-
-
fero02
nagyúr
Persze. Meg ugye a kategóriák is egyeznek, igaz? Ez alapján semmiféleképpen nem lehet semmilyen jellegű összehasonlítást végezni.
Meg úgy az árkategóriák is egybe esnek...
americanidiot: hát nem tudom, h mennyire vagy tájékozott, de pl az új A4...én kérek enézést. Még a kötsög totalcar-os maugliknak is tetszett, pedig azok aztán mindent fikáznak..
Itt pedig egy kis 21. századi kultúrát láthatunk...meg úgy oldalt is érdemes szétnézni. Szégyen.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz South Velen #266 üzenetére
Az nem azt jelenti, h nem lehet...
FefeeX: nincs ebből baj, vegyél tojotát vagy lekszuszt. De a minőségről inkább ne beszéjünk...
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
Na srácok, nagyon elkanyarodtunk a vga témától. Fejezzük be sztem.
Ja és azt jegyezze meg mindeni, h az Autók Német országban készülnek. Kocsi az szinte bárhol...
-
fero02
nagyúr
válasz South Velen #245 üzenetére
És akkor azt ki sem lehet iktatni, ugye?
A másik meg, h hiába nem tudsz 45 fölött közlekedni, ha más barom megy beléd.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz Beowulf_78 #178 üzenetére
Ez már csak részlet kérdés...
-
fero02
nagyúr
válasz Beowulf_78 #167 üzenetére
Mivel muszály!
Én most COD4-el szerencsétlenkedek, meg nosztalgiából feltettem a Carbon-t. De lan party nincs CSS nélkül.
-
fero02
nagyúr
válasz Beowulf_78 #164 üzenetére
Hát ma már ott leszünk...
-
fero02
nagyúr
Szép estét mindenkinek!
Most vettem észre, h létezik ez a topik. Engedelmetekkel csatlakoznék a klubhoz.
Üdv!
Aktív témák
- Apple iPhone Xs 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12S 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Garmin Fenix 7 Solar Saphire