- UHD filmek lejátszása
- ASUS ROG Ally
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33015 üzenetére
oks, adom a címem, küldheted a vga-d
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33011 üzenetére
nem volt fenn ilyen, szűz volt a rendszer, csupán driverek, catalyst, meg 3dmark vantage, 06 a tesztelés kedvéért.... de xp-t is raktam még gariztatás előtt a gépre, és ott is ugyan ez volt... mind1, majd kiderül, ha srác viszi boltba reklamálni, csak beteszik egy gépbe, és megmutatják, hogy de pedig ez jó, meg a srác is mondta, mielőtt visszaküldi, leteszteli, neki is volt X2-je, tudja mi a helyzet az eszközkezelőben való kettős feltüntetésről, meg GPU-Z-ről... uh. szünet megin
talán mire kijön a crysis, vagy GTA IV már lesz gépem is hozzá, addig vegetálok....
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #33008 üzenetére
2 probléma van: 1: a legroszabbik, lehet, hogy igazad van... 2: nincs már nálam a kari, reggel visszaküldtem....
szal.... korábban is ez volt a baja, mielőtt elküldtem... akkor telepítettem xp-t, vistát, driverekkel próbálkoztam, 8.7 sehol se volt... CF-hez nem tudok róla, hogy kéne külön driver, bár tény: előző rendszernél, amikor elromlott, felraktam minden ilyen drivert, viszont úgy romlott el, hogy Vantage kifagyott, system restart, és ennyi.. de csak tesóm amd-s gépében van olyan pci to pci hiba, enyémben olyat nem ír ki.... másik, hogy c++.... vantage telepítésénél most kijött vmi c++ hiba, de ettől függetlenül feltelepítette, viszont induláskor kifagyott....lehetséges, hogy csak szoftveresen van gond, és nem is szar a kártyám? bakker.... ha ez van, Dunába lövöm magam! most már elküldtem, mind1, nem tom kipróbálni, de gondoltam ha berakom a gépbe, telepítek os-t, catalystet, illik működnie.... utána átraktam tesóm gépébe, ahol már telepítve volt OS, és 4850 miatt catalyst is, de itt se nyúltam hozzá, beraktam, nem működik, ennyi, hagytam is...
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #33006 üzenetére
de amd-s konfigomnál nálam is ez volt, hogy a pci to pci híddal baj volt....
egyébként Pocok9b intézi a garit... nemtom, most elgondolkodtam, hogy a táp, de az okozhatna olyat, hogy csak fél gőzzel menne? mert az oké lenne, ha lekapcsol.... egyébként is 1 hétig vígan ment, crysis alatt is 2 óra után is alig pörrent fel a tápban a kis 8 centis venti néha-néha, nem úgy tűnt, mintha megizzadna -
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #33002 üzenetére
8.7-et tettem fel....
katt: az a gyanúm, hogy a srác basz*tt rá, és nem vitte gariztatni, vagy a szervízbe nem jutott el, hanem a boltba rádughatták csak a gépre, gondolták jó, aztán ennyi... egyébként 1 hétig nyúztam, tuningoltam (amennyire lehetett), teszteltem, nem volt semmi gond.... amúgy biost a te beállításaiddal használtam, úgy se, utána meg reseteltem, úgy se volt jó... másik gépbe is meg totál ua. a hibája, csak 1 mag, annyi különbséggel, hogy az eszközkezelőnél megjelenik egy " pci to pci híd " -on egy sárga felkiáltójel, a hibaüzi meg az, hogy a rendszer nem talált elég erőforrást, ezért letiltotta......" Viszont ebbe a gépbe egy 400W-os FSP van... Az én gépemen ezt nem írja mondjuk, de attól még csak 1 mag van....
mod: katt, elloptad tőlem a 33.000-dik hsz-t
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #33000 üzenetére
így egyszerűbb: [link]
egyébként nem volt kísérő lap, egy PH!-s srác intézi a gart...de nem hiszem, hogy a táp nyírta vna ki a karit...
egyébként ccc-ben is néztem, és ott is csak 1X volt a legördülő menüben, vmint windows eszközkezelőben a videókártyánál is csak 1X volt, hogy 3870X2, régebben meg 2X volt ott.... everest volt az egyetlen, ami megjelenítésnél 2X írta, de sztem csak adatbázisból, mert gpu hőmérséklet, frekvencia meg csak 1X volt... -
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #32998 üzenetére
1: mondjuk a másodlagos időzítéseket auto-n hagytam, de ramokkal semmi gond nem volt, alapfeszen megy 1128-on... de vissza is osztottam őket tuning ideje alatt, és akkor is szopó volt.... gondolom az NB frekije az, amit te is +0.1V-on hagytál, most konkrétan nem tom a nevét, mindegy a lényeg az, hogy azt úgy hagytam....
2: a tápomból jön ki csati, ami VGA-ra való, így 2 teljesen külön álló ágból kapja a kraftot.... az a gyanúm, hogy a 2 GPU közti kapcsolat szűnt meg létezni, gariba meg azt hihették, hogy nincs baja a kártyának, mert beteszem a gépbe, szépen felismeri minden, hogy 3870X2, csakhogy GPU-z-nél nincs enabled (2 GPUs), vmint gyatra a teljesítménye 3trémárkba....
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #32992 üzenetére
hát jah... megvettem 75k-ért... használtam 1 hetet, aztán azóta ba**hatom, a kari ára meg leesett 45K környékére.... vagyis 30 ropit buktam a semmiért.... ha nem vettem vna meg 30k-ért azt a tetves blokkot, most 4870-re váltanék, az tuti... de lehetőség nincs, szophatom a f*szt... ennyi
mod: katt, 500W-os antec féle tápom van, síri csendes, 12V-os ágon 17A-t ad le, min 80% hatásfokú.... sztem elégnek kell lennie...
egyébként az normális, hogy a (volt)lapod FSB állítása után pl. úgy indul újra, hogy előbb kikapcsol, majd pár másodperc múlva vissza? tuningba sajna szar az E8400-am....
-
hakos1987
őstag
-
hakos1987
őstag
futtattam 3dmarkot... sajnos csak 1 mag műxik! vki segítsen, hogy mi lehet a gond!! vagy megint szar, és vissza gariba?!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #32952 üzenetére
hát legutoljára csak egy xar progival lehetett tuningolni, ami mindig azon az órajelen járatta... van azóta változás? vmi más progi?
egyébként van egy gondom: gpu-z disabled-et ír a crossfire-re.... sztem csak 1 mag üzemel, viszont everest mind2-t írja.... windowsba eszközkezelőnél is csak 1X van a 3870X2, pedig előtte legjobb emlékeim szerint 2 volt.... vkinek 5let?
-
hakos1987
őstag
nah, végre megérkezett gariból a 3870X2-m, én meg nyaralásból, és mivel teljes konfig csere volt, nullárol kezdhetek mindent tesztelni
-=Zk=-: van már vmi progi, amivel lehet rendesen tuningoni?
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #32441 üzenetére
hebazz rám vertél öt pontot.... agyon lesző csapva! Na de arra leszek kíváncsi, hogy holnap elvileg garból visszajön az x2-m, aztán amíg gara volt beújítottam én is E8400-ra, felhúzom, aztán kíváncsi wok, hogy a te CF-edhez képest milyen pontokat dobál.... Te 4 ghz-en járatod, ugye? Mondjuk vízzel megpróbálok 4.4-4.5 -ig elmenni... legalább lesz hasonlításhoz alap....
mod: alapon dobott neked ennyi pontot? vagy 4 ghz-en?
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #32414 üzenetére
ügyesen belinkelted pont az én eredményemet
proci miatt gondoltam, hogy jobban ki kéne hajtsa a vga-idat, mint az én phenomom.... -
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #32411 üzenetére
3dmark vantage? mert nekem 2.5-ön járó phenom +3870X2 +2X1gb 912 mhz ram többet csinált... sztem többnek kéne lennie, de javítsatok ki, ha tévedek...
-
hakos1987
őstag
válasz
Blacki #32318 üzenetére
helo!
tudtommal nem kell neki crossfire-ös lap, mivel csak 1 kártya van.... legalábbis remélem, mert most vettem nem cf-ös lapot, és ha nem megy benn, ütök!
de egyébként 50 K körül hírdetik, ami reális ár neki jelenleg, viszont ha van egy kis pénzed még, talán érdemesebb lehet venni 55-60 körül egy 4870-et....
mod: megnéztem, 50 körül van a 4870, így inkább azt venném!
-
hakos1987
őstag
nah, tegnap este látom az új dx11-ről volt szó... csak annyit fűznék hozzá, hogy hírekben írták, kompatibilis lesz a dx10-es, 10.1-es karikkal, vagyis sztem ugyanúgy menni fog rajta, csak nem 10.1-nek fogják hívni.... viszont mire megjelenik az új windows, addigra valszeg már minden gámer lecseréli a vga-ját....
elvileg héten jön vissza a VGA-m gariból, csakhogy szombaton megyek nyaralni, meg 16-án is 1 hétre, aztán el is ment a nyár
-
hakos1987
őstag
tud vki vmit KATT-ról?? mióta megvettem a lapját, se híre, se hamva....
lehet rájött, hogy frissen nyomtattam a lóvét, és szívbajt kapott
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #31586 üzenetére
én nem moddoltam a biost, hanem levizeztem a kártyát.... de sztem bios modtól nem lesz baja, flasheld csak nyugodtan vissza, ússe veszik érte....
hát az én karimról jobb nem beszélni.... 06.30-án adtam fel a srácnak, aki debrecen mellett lakik... kedden megkapta, de csak szombaton ment fel debrecenbe.... a debreceni boltból csütörtökre ért fel pestre a kari, ahol azt mondták, 2 hét... most csütörtökön fog majd lejárni a 2 hét, akkor vissza debrecen, onnan vissza a srácnak, sráctól meg hozzám....
aztán aug. 3-10-ig nyaralok, meg 16-22-ig is, szal elment a nyár anélkül, hogy gépeztem vna
de ipon-ba kicsit prögősebb, meg sapphire-eknél... nekem volt egy 2600XT-m, iponból szontén... bedöglött, felhívtam őket.... hétfőn reggel elvitte a futás, és 2 héttel rá hétfőn már hozta is!
szal pont két hétig tartott, szemben az én mostani 4-4.5 hetemmel
-
hakos1987
őstag
-=Zk=-: Látom, hogy némi gondod van a VGA-ddal! Véletlenül az eszközkezelőt ha meglesed, nincs olyan, hogy a videokártyáknál csak 1db 3870 van írva, vagy van rajta egy sárga felkiáltójel?
csak mert mikor tönkrement az enyém, hasonló gondokkal kűzdöttem, aztán az eszközkezelőben csak 1 db 3870 lett... valamint volt egy PCI to PCI híd (talán), aminél sárga felkiáltójel volt, ha megnéztem a tulajdonságait, ott meg azt írta, hogy a rendszer nem talált megfelelő erőforrást, ahhoz hogy működjön ez az eszköz, le kell tiltani vmit...
véletlenül ezek közül nem áll fenn vmelyik probléma?
-
hakos1987
őstag
válasz
TomBoy1986 #31238 üzenetére
én csak annyit fűznék hozzá, hogyha 9550-em lett vna, talán én is megtartom, vagy legalábbis elgondolkodok a cserén!!
csakhogy nekem 9500 volt, ami TLB hibával kűzd... Vista + SP1 patcheli magától.... csakhogy így rohadt lassú lett! ezért minden rendszerbetöltéskor indulhatott egy progi, ami kikapcsolta a patchet... csak ez számomra hosszútávon nem igazán járható út... Nem azért vettem Phenomot, mert nem tetszik, csak simán meguntam ezt, és ha már cserélnem kellett, hát inkább azt a pénzt arra költöttem, hogy Intelt vegyek, meg egy olyan procit, ami most és később is kihajtja a VGA-m, és gyorsabb játékokban....Szóval nem a phenomokat szólom le, csak az, ami nekem volt, azt cserélni kellett, és ha már cseréltem, így láttam legcélszerűbbnek!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #31217 üzenetére
őszintén megvallva, az egész váltás 17K-mba kerül.... sztem ennyit megér hosszabb távon, mert a későbbi VGA-knál sem kell aggódni a kihajtatlanság miatt...
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #31213 üzenetére
most a csere tárgya nálam is a phenomról egy E8400-ra, ami sokaknál 4 Ghz-en megy, én vízzel hűteném, majd meglássuk, meddig megy
alaplapot kapsz 16-17 k körül, mint katt-é
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #31207 üzenetére
sajnos az a tapasztalatom, hogy játékra nem való.... 4 magost még nem ajánlanék, majd talán 1-2 év múlva, addigra meg 8 magos procik lesznek, de támogatása is lesz...
szvsz nem érdemes cserélned!
-
hakos1987
őstag
-=Zk= bocsi, a phenomom a lappal együtt csere tárgyát képezi már..... de egyébként sem tudnám ajánlani! inkább egy 6000+, többre mész vele... ha meg minden áron phenom, akkor is olyat vegyél, ami 50-re végződik, mert TLB hibával kűzd, ami abban nyilvánul meg, hogy induláskor ha egy progit nem futtok (ami kikapocsolja a patchet), akkor jóval lassabb lesz...
Katt777: rendelheted az új lapodat, a régitől meg vegyél érzékeny búcsút!
mod: látom 6400+ BE-d van, miért akarsz cserélni?
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #31144 üzenetére
jah, bios mod is egy megoldás, de én sztem megvárom az új rivatunert... bár ki tudja mikor lesz.... Egyébként csak viccből írtam, hogy a játékokat is defaulton tolom.... 3dmark eredmény számomra sem mérvadó, főleg nem a 06-é... 13k-t még nem tudtam átlépni
Vízzel hűtöm a teljes VGA-t, meg a procit is, uh. majd szép kis tuning eredményeket várok.... de ez még 2 hét.... csak az a ciki, h két hét múlva vasárnap megyünk nyaralni... mire visszajön a kari, én elhúzok...utána meg megint 1 hét balcsi, aztán itt voltam egész nyáron gép nélkül, pont amikor tolhatnám 1000el! De úgy is ősszel jön csomó jó gám, uh. addigra már rendben lesz minden!
Egyébként a phenom sebességét csak akkor éreztem, ha több dolgot futtattam egyszerre, de nálam még az is gáz, hogy a 9500-as, így a TLB hiba miatt állandóan indítani kellett a rendszerrel a patchet, kül. irtó lassú volt...
Talán a 45nm-es 3ghz-es phenomok lesznek érdekesek! Talán némi tuningra is rejlik bennük lehetőség!
Katt777: remélem csak viccből mondtad a 3.6-os órajelet! Egyébként tesó ramjai lesznek a gépbe, azok meg 1066-osok, és sztem ha 1000 körül járatom, menni fog cl4-be... -
hakos1987
őstag
-=Zk=- van már mivel tuningolni az X2-t? kicsit kiestem a ritmusból... 1.5 hete nincs nálam a kari, és még ugyaneddig szünet...
Egyébként úgy voltam vele, hogy kihajtósdi így, úgy... aztán lestem eredményeket ugyanígy 3870 X2-vel... hát az enyém meg se közelíti... rájöttem, phenom 9500 2.5 ghz-en nem igazán hajtja ki.... sajnos AMD téren semmi sem, így folyamatban van a platformváltás, E8400 Wolfdale-re, ami 4 ghz-en szinte biztos hogy menni fog, vízzel hűtve meg talán több is, na de ez a jövő zenéje... legen már meg a karim, aztán mondok eredményeket... eddig pl. 3dmark06-ban a 13 ezer pontot nem tudtam átlépni... Vantage már mondjuk használ 4 magot, így ott kaptam 8 ezer pontot, de egy 4.2-őn járatott C2D-vel biztos nagy lesz a különbség.....
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #30977 üzenetére
nekem az X2-m MSI, és járt hozzá táp átalakító (6pin>>8pin) meg fullos Dirt!
-
hakos1987
őstag
vki épp írta másik topikba, hogy nagykerbe érkezett 4870 48+ áfáért... rohadt occsó!
-
hakos1987
őstag
a 4-es sorozatú karikról csak annyit, hogy vki írta a 4es topikba, hogy a legolcsóbb helyen (asszem itt ph-n bazáros volt) 33900 ft volt a 4850, a 4870 meg 57....
-
hakos1987
őstag
válasz
yakuza.tora #30059 üzenetére
már mikor megkaptam is vacakolt (gép bekapcsolásakor ,,out of range", elcsikozódott a kép, aztán kifagyott, vagy újraindult...., nem szabáloyzta a ventit....)
egyébként neked egyébknt mennyire melegedik a VRM?
mod: Blero2: Nagyon dúrva! mint írja a cikk is, játékpolitikai kérdés....
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #30048 üzenetére
ezegyszer megfogadtam, hogy hosszútűvú story lesz.... aztán jó be**optam... természetesen csak vicc volt..... csak a blokkért közel 30k-t fizettem, hidd el, nem akarom **rért h*gyért eladni...
szal maradni fog még egy darabig, csak rossz lesz vegetálni hetekig
-
hakos1987
őstag
válasz
yakuza.tora #30012 üzenetére
bocsi, nem voltam gépközelben... igen a HK blokkom FC...
egyébként előzőleg egy 8800 GTX-em volt, tuningolva simán vitte, és az sztem nagyobb étvágyú volt.... nem hiszem, hgoy a táp lett vna a gond... egy biztos, a karinak nyekk...
most még benne van, húzza egy teljseértékű 3870-ként, aztán holnaptól szünet... még talán hétvégén lesz gépem, tesóm most rendelt gépet, és a 4850 megjon holnap, a többi cucc meg hétfőn... asszem addig még felhasználomhnap garival adom fel postán... csak hát nem értem mi okozhatta, vagy mi lehet a baja.... copás lesz 1 hónapig gép nélkül, főleg nyáron, a játékok főszezonjában
mire visszajön az új kari, addigra cserélhetem is le 4870-re: -
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #30008 üzenetére
nekem vicc az, hogy olyan silent ez a táp, hogy a venti nem is megy benne.... játék alatt is néha indul be, de akkor is alig forog, és nem fúj meleget... elég dúrva cucc...
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #30006 üzenetére
nem volt húzva akkor....
este csak meglestem, hogy overdrive-ba, ha felhúzom maxra, akkor bírja-e... bírta, de mondom visszaeszem, mert kipróbálni úgysem tudom, mennyit megy, mivel tovább nem engedi...
Táppal sztem nincs gond, amúgy Antec féle Earthwatts táp, 500W, min 80% (seasonic belső) -
hakos1987
őstag
help skacok!
nagy a baj!
köv volt a szitu: elindítottam egy vantage-t hogy monitorozzam a hőmérsékleteket...
kifagyott... nyomtam egy resetet....
utána miután elindult a vista, kiírta, hogy leállította a vidkarit, mert hibát észlelt, vmint észrevettem, hogy van egy másik eszközzel probléma...többször újratettem a vistát, majd xp-t, de a probléma fennáll:
csak 1 magot ismer fel, azt rendesen...
viszont eszközkezelőben a rendszer fülön belül van több olyan, hogy ,,PCI szabvályos PCI to PCI híd"
ezen sárga felkiáltójel van... ha megnyitom, az alábbi problémát írja kir rá:,,Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)
Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt."
sztem meghalt a két GPU között a kapcsolat, ha jól sejtem...
vkinek véleménye, ötlete? Gari?
-
hakos1987
őstag
válasz
yakuza.tora #29971 üzenetére
nekem Heatkiller blokkom van, de nyilván az is számít, hogy mi van a rendszerbe kötve, és hogy milyen a radi... én még a procit, és NB-t hűtök vízzel, viszont egy home made radiáotorom van kívül, amin 6 venti van... terheletlenül egyébként 32 fok
neked a VRM mennyire melegszik?
-
hakos1987
őstag
válasz
yakuza.tora #29969 üzenetére
enyém terhelve nem megy 40 fölé, pedig x2
milyen blokkal tolod?
katt: semmi bajom, csak amíg lehet, elkerülöm, nincs rá szükség
-
hakos1987
őstag
válasz
Kutasz #29939 üzenetére
ilyen melegbe sztem normális!
de sokunknál kellett ventiprofilt csinálni, mert terhelés alatt nem kapcsolt be a venti...
Egyébként nekem leginkább a GPU2 VRM ment fel, 110 fok környékére... azóta vízzel hűtöm inkább, mert ez rohadtul nem egészséges, sajnos a hűtőjéről sok jót nem mondhatok -
hakos1987
őstag
nah, overdrivel fellőttem csutkára (mindkét GPU 878/955), amennyit engedélyezett, aztán ez is több mint a semmi... ha netán vkivek lenne ötlete GPU tool-ra, azért szívesen meghallgatom
bocs, hogy szétirogattam a topicot, csak mindig vártam a segítsgre, hátha csak én lámáskodok...
köszi mkinek!
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #29935 üzenetére
csináltam egy rendszer visszaállítást... most észrevettem, hogy GCV csak 1 magot használ, viszont monitoroztam, és kiderült, hogy Vantage alatt megy mind2 mag... viszont GPU tool-al nem tok mit kezdeni, mivel csak 3d-s órajeleket tudok állítani, vagyis amit beállítok, az van, de oldalt nem tom kiválasztani, hogy 2-d vagy 3-d...
-
hakos1987
őstag
bakker egyszerűen nem értem, restartolom, elindítom a GCV-t, de csak a 2. mag vált 3D-s órajelre, 1. mag marad a seggén....
-
hakos1987
őstag
válasz
Thrawn #29924 üzenetére
köszi! amúgy restartoltam már, de így is minden bajom van...
sztetek az normális, hogy alapból 6-8A-t kap a GPU 1, 2 VRM, addig terhelve a GPU1 VRM 8 körül van, viszont a GPU2 VRM 20-37 A között ugrál!mod: asszem rájöttem: everestel lestem, és a GPU1 nem kapcsol fel 3D órajelre, hanem marad 2D-s órajeleken.... ez lehet alkalmazás függő?
amúgy GPU Caps Viewer-nél fur rendering-el próbáltam meggyötörni -
hakos1987
őstag
gpu-z-be alul, ahol választani lehet a legördülő menüben... ott az egyik a 2D, másik pedig a 3D órajel? vagy hogy van ez?
hogy tudom alaphelyzetbe tenni az egészet?
-
hakos1987
őstag
nah, most visszaálltam alaphelyzetbe...
a kérdés a köv:hogy tom gpu tool-ba álíltani, hogy 2D, vagy 3D-s órajelet módosítsa?
mert ott bal oldalon nem lehet kiválasztani, mert el van szürkülve -
hakos1987
őstag
bakker jól szét***** mindent!
nem vált 2-dbe, se 3d-be, hanem mindig ugyanannyi, amennyit beállítok gpu toolba!kicsit helpet lécci! szétvet az ideg
-
hakos1987
őstag
és azt nem tudja nekem vki megmondani, hogy AMD GPU clock tool-ba csak a 3d-s órajeleket állítja, vagy a legördülő menünél lehet választani, hogy 2D, vagy 3D, vagy pedig az eszközt? csak mert attól tartok, hogy így nem veszi vissza az órajeleket!
mod: hogy tudom meglesni, hogy mi a jelenlegi 2d-s és 3d-s órajel?
amúgy a gpu-z -nél alul a legördülőmenünél a 2d és 3d mód között vált, vagy pedig mivel x2, a magok között?
-
hakos1987
őstag
nem tudja vki, hogy miért van az, hogyha AMD GPU clock tool-ba húzom a karit, és megnyomom, hogy set clocks, akkor miért írja ki, hogy set clock failed, please check device configuration
mással meg nem nagyon lehet x2-t húzni, ugye? illetve overdrive, csak az meg véges 878/950-nél...
-
hakos1987
őstag
válasz
bakosgabor57 #29861 üzenetére
jah, télleg, benéztem... sorry
-
hakos1987
őstag
áhh tesó nem mondtad, hogy patchelni is kell! műxik
-
hakos1987
őstag
jah, és vistán próbálkoznék... ott műxik egyeltalán? (mod. idő lejárt...
)
-
hakos1987
őstag
válasz
Beowulf_78 #29838 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
mod: le is szedtem gyorsan a 0.7-et, kicsomagoltam, indítanám, de: failed: no valid device found!
mit csináltam rosszul? elfelejtettem vna betenni a karit a gépbe?
esetleg más verzió kéne? Ha egy linkkel megdobnál, nem haragudnék meg!
köszi!
-
hakos1987
őstag
baksogabor57 lenne pár kérdésem:
Milyen blokkal hűtőd az X2-d? Mennyiért vetted a blokkot (ha nem wok indiszkrét)? Overdriveba neked is a GPU-t 878, a memókat meg 955-be korlátozza a catalyst?
Tuningot próbáltad? Ha igen, mennyit bír?Gyári driverrel tolod, vagy 8.6?
Egyébként nekem is ugyanolyan alaplapom van (K9A2CF) és vidkarim (MSI 3870X2 OC), és egyikkel sincs bajom, bár az tény, hogy az 1.6-os biosz kegyetlen rossz volt... ha 1-el emeltem az fsb-t, visszaugrott az egész ilyen 1200 mhz környékére, bármivel próbálkoztam... akkor javult meg, mikor visszaflasheltem 1.5-re
most 1.7 kijött gyorsan, és ezzel már nincs gond
-
hakos1987
őstag
Bocsi, hogy kicsit későn írok rá, csak nem voltam gépnél, de mélyentisztelt DZ fórumtárs remélem azért beleolvasgat:
világ életemben tesóm és én is ATI -sok voltunk... van pár gépünk, mindig csak ATI jöhetett szóba.... pár hónapja megjátszottam, hogy vettem egy 8800 GTX-et, ami azért (főleg akkor) nem egy középkategóriás kari volt... 2900XT után váltottam, és amilyen nagy volt a híre, ugyanannyira csalódtam benne.... Crysis-en lehetett érezni, hogy honnan fúj a szél, de valahogy mégsem volt lehengerlő a teljesítménye... amit Nv-re optimalizáltak, jobban zötyögött egy picit, de semmi több... ráadásul a színekről nem is beszélnék... persze van vmi color vibrance, amivel felhúztam, de akkor meg túlságosan mű volt minden.... szal a kép minden volt, csak nem valósághű...
A csalódást kiheverve végleg eldöntöttem, hogy az Nv karijait egy életre elkerülöm... lehetőségem úgy hozta, hogy egy MSI 3870 X2-re cseréljek. Az az igazság, hogy a hűtőjén kívül még semmi gondom nem volt vele, abszolút elégedett wok a teljesítményével! A hűtést meg venti szabályzással megoldottam átmenetileg, mert a héten víz lesz rajt...
Én se az ATI-ról, se az X2-ről nem tudok rosszat mondani! biztos nekem van szerencsém!
Egyébként korábban volt egy érdekes cikk itt PH!-n (asszem), hogy a legtöbb problémát Vista alatt az Nv driverek okozzák, ami elég elszomorító!Ezekután csak gratulálni tudok neked az új karidhoz, a lényeg, hogy neked jó!
/bocs hogy hosszú lett/
-
hakos1987
őstag
válasz
HarryPotter #29600 üzenetére
Nálam is a 3dmark06 nem javult, viszont vantage 5800-ról 7381-re javult X2-vel!
sztem ennek tudható be...
-
hakos1987
őstag
csak egy megfigyelésemet megosztanám pár amd tulajjal, ha kíváncsi rá vki:
C'n'Q ha be van kapcsolva, akkor a kártya nem képes folyamatos, kiegyensúlyozott eredményt elérni, 10-20 fps-el ugrál össze-vissza.... Javaslom, hogy aki vistát használ, energiatakarékosság menüpontnál a kiegyensúlyozott profilnál vegye vissza a proci minimális terhelését X %-ra, és mondjuk a teljesítménycentrikus profilnál a min. és max procihasználat is legyen 100%, és akkor játék vagy bench előtt egy kattintás átváltani...
(nálam legalábbis így volt, én véleményem...)remélem tudtam vkinek segíteni!
-
hakos1987
őstag
cat.8.6-hoz a köv tapasztalatot fűzném: (3870 X2)
először szenvedtem vele, vagy 4X raktam fel, mert volt mindig vmi gigszer... azt vettem észre, hogy 3dmark vantage-ba nincs víz, meg csíkok rohangálnak a képen... észrevettem, hogy a winfos hibát észlelt, ezért letiltotta a másik ,,karit"
innentől rendesen szenvedtem vele, mert vhogy mindig ezt tette, és nem is értettem, hogy oldódott meg...viszont a gyári driverhez képest nem kicsit gyorsult a karim!!
kezdetnek annyit: eddig Vantage-ba P5800 pontot csinált gyári driverrel...
és most: ENNYIT!szerk: a kari MSI 3870 X2 OC, alapon, a proci egy phenom 9500 2200@2500
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #29046 üzenetére
én inkább vizet dobok rá, aztán csókolom
egyébként sikerült normális ventiprofilt csinálni, uh. most rendben van a hűtése... már csak egy gondom van, hogyha adok feszt a procinak, és úgy húzom, akkor 3dmark alatt nem kékhalálozik, hanem elcsikozódik a kép, és újraindul... lehet a táp miatt? ha alapfeszen húzom a procit, akkor nem csinál ilyeneket
Ha leszedem a hűtőjét majd, kb hány wattot nyerhetek vele? mert a pumpa, és a radikhoz tartozó ventik is külön áramforrásról működnek, vagyis nem a tápot terhelik! -
hakos1987
őstag
érdekes, játékban nyugton marad 80 fok körül a gpu2 vrm... nem tom mitől melegcikk így
-
hakos1987
őstag
nah hali mkinek!
először is köszi mki segítségét, aki tegnap segített rajtam! most sikerült félig-meddig normális ventiprofilt csonálni (nem kapcsolgatja hőfokonként), viszont egy bajom van még... nincs semmi mással bajom csak a gpu2 vrm-el.... a gpu1 40 fok, a gpu1 vrm 50, a gpu 2 sincs több 60-nál, ekkor a gpu2 vrm araszol felfelé, 106-nál leállítottam... szőrös fánknál jött ez elő, és kb 10 mp alatt elérte ezt a hőmérsékletet.
vki meg tudná mondani, hogy ez hol található a karin? esetleg egy képet tudna adni?
köszi és további jó reggelt mkinek!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #28938 üzenetére
igen, némileg a link segített... a min. és max hőfokot megadom, az ok, de a lépcsőzetes emelésre már b*szik..... szal kétféle fordulaton megy, 3d-s, meg 2d-s.... ideiglenesen megteszi, sztem 1 hét és ittlesz a blokk rá, aztán akkor nyasgem!
-
hakos1987
őstag
nah, most sikerült vmit ügyködnöm! már vezérel a cucc, elvileg csak finomhangolnom kéne!
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #28928 üzenetére
hát nálam is hasonló a szitu... csak annyi kül, hogy én egyszerűen nem bírom vezérelni...
beállítottam rivatunerbe hogy 20 foknál kapcsoljon 35%-ot, 40-nél már 45%... de meg se moccan, hiába csinálom 2, vagy 3D-s profilnál is ugyanazt... -
hakos1987
őstag
hát ettől függetlenül nem kapcsol be a kártyán a venti... de azt nem értem, hogyha le is szedem a rivatunert, magától mi a fakkomért nem kapcsol be?
-
hakos1987
őstag
még annyit, hogy melyik hőmérséklet függvényében változtatja? a GPU1?
-
hakos1987
őstag
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #28908 üzenetére
le van szedve most a gép oldala... amúgy a probléma ott kezdődik, hogy elindul a játék és a venti egyszerűen nem pörög fel.. néha 1-1 másodpercre.... amúgy hogy értetted az előbb, hogy a rivatuner \fan értékét állítsam 3-ra? hogy ami azon belül van mind3-at pipáljam ki? mert akkor se működött....
bocs a lámaságomért
-
hakos1987
őstag
egy kicsit segíssetek pls!
megpróbáltam rivatuner 2.09-be ventiprofilt csinálni... az utolsó lépés az automatizálás lenne, csakhogy ha rámegyek a hardware monitoring setup-ra és ott a core temperature-nál a setup gombra, a felugró ablakban nncs alul olyan rész, hogy thresholds settings....
mit csinálhattam rosszul? vagy vmi más megoldás?
-
hakos1987
őstag
felraktam a legújabb rivatuner-t (2.09) de nem tok ventiprofilt csinálni... engedélyezem, mentek egyet de egyszerűen nem találom, hol lehetne szerkeszteni....
vki legyen oly kedves, segítsen láma kisgyereken
-
hakos1987
őstag
nah, mondom indítok egy 3dmark vantage-t erre első teszt után kilépve a gpu2 vrm 107 fok.. azonnal leállítá, és most nem merek semmit csinálni... venti persze megint b*szik felpörögni...
van progi, amivel ventiprofilt lehet hozzá csinálni? (riva tuner felismeri? ) -
hakos1987
őstag
közbe meglestem terhelve, a gpu1 70 fok környékén volt, a gpu 2 dióda viszont 92, gpu2 vrm pedig 100 fok! és a venti nem nagyon pörgött fel....
-
hakos1987
őstag
Hali!
nah, megvan az új karim, csak egy kicsit sokallom a hőmérsékletét...
idle gpu1 dióda:58
gpu1 vrm: 58
gpu2 dióda: 70
gpu2 vrm: 74terhelve még meg se mertem próbálni!
pedig elvileg vissza vannak véve az órajelek! -
hakos1987
őstag
A két gyártó karijainak képe közti különbségekről annyit, hogy egész eddig ATI karim volt, gondoltam kipróbálok egy Nv-t, egy 8800 GTX-et... erős, meg minden, de 2 hónapja van nálam, még mindig nem szoktam meg... egyszerűen fakók a színei, NFS pro street-ben árnyékok sehol (korábbi tesztekben is látni, hogy át kell nevezni az exe-t, hogy mindent teljesen megjelenítsen)...
Vagyis az Nv úgy csal, hogy a megjelenítésből visszavesz, ami ugyan a teljesítménynek kedvez, csak hát nekem nem csak ez a lényeg... aki már NV-hez szokott, biztos jó neki az a kinézet, ami van, de én egyeltalán nem wok megelégedve vele...
uh. levontam a megfelelő konzekvenciát, és visszaváltok ATI-ra egy 3870 X2 személyében, ott talán megvan az erő, és a gyönyörű megjelenítés egyszerrenV-sek meg szenvedjenek csak
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #28517 üzenetére
tudom, olvastam, csakhogy azt kérdeztem, hogy 2 6 pin-essel működik-e... ezek szerint nem...
Hogy lehet megoldani, hogy legyen egy 8 pin-es tápcsatim? (itt nem igazán a táp cseréjére gondoltam)szerk: van egy 8 pin-es tápcsatim, de az emlékeim szerint már a 2900XT-be se ment bele...
-
hakos1987
őstag
korábban nem kaptam választ, uh. még1X megkérdezném:
3870 X2-t csak egy 6 és egy 8 pin-es csatival lehet tuningolni? vagy jó a 2db 6 pin-es is, csak nem működik a catalystban a tuning?
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest