Új hozzászólás Aktív témák
-
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #26221 üzenetére
ez már filozófiai magasságokban van...
én egyébként azt mondom, hogy
1- gondold végig, mivel akarsz játszani,
2- ellenőrizd, hogy a cf-et a választott játékaid mennyiben támogatják,
3- azt is érdemes lehet végiggondolni, hogy az 1 gpu-hoz milyen többletet hoz a második (pl. szerintem nem releváns, ha mondjuk a 70 fps felmegy 120-ra, mert úgysem lesz látványos - ha viszont 35-öt dupláz, akkor van értelme)
4- ha ez alapján van értelme a második gpu-nak, vedd meg, de csak ha jó áron tudod.
5- katt szerint ne vedd meg -
HarryPotter
őstag
válasz
foreveryoung #26220 üzenetére
ati tools külön letölthető, én is azt használom, mert egyszerű progi. google a lelőhelyért.
-
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #26216 üzenetére
na ja. de assasins creeden kívül mi van 10.1-ben? (mondjuk nekem az assasins creed több mint megfelelő
).
-
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #26200 üzenetére
azért nézd meg katt tesztoldalát a crossfire-ról -- nem kifejezetten hízelgőek az eredmények. ettől függetlenül lehet hogy jo opció, ha jó áron veszed a második kártyát. a procid kihajtja őket? vagy a crossfire nem processzorlimites(ebb mint a single gpu)?
-
HarryPotter
őstag
sajnos nem stabil, úgy hal be, hogy sok színes csík kimerevedik, szóval úgy tűnik nem kék halál, hanem esetleg a gpu nem bírja. 3870 most 865/1210-es megy. mi lehet a hiba oka?
-
HarryPotter
őstag
válasz
Motion_Blur #26067 üzenetére
nekwm is: 3dmarkban úgy 1400 pontot
-
HarryPotter
őstag
azt szeretném megkérdezni, hogy atitoolban alkalmazott beállítást, amit profilként el is mentettem, hogy lehetne elérni, hogy bootolásnál már ez a profil töltődjön be? így most az van, hogy bootolásnál betölti a gpu referencia beállításait, aztán nekem az atitool-ból kell betöltenem manuálisan. nem lehetne ezt automatizálni? ccc-m sajnos nem megy, valami application host error van, bootolásnál már elvérzik, szóval azt nem tudom használni.
-
HarryPotter
őstag
most itt[link] tartok, kollegák:
-
HarryPotter
őstag
idle-ben a 3870 külső hűtéssel (nálam végül egy zalman van, subaruwrc rakta fel) mennyinek szabadna lennie? mert egy kicsit sokallom az 51C-ot. igaz, terhelve (3dmark) után is csak 58C. normális ez?
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26060 üzenetére
áááá..értem. ebben biztos vagy? szóval bátran válthatunk 8.5-re (ha lesz
).
-
HarryPotter
őstag
Tomboy: az azért érdekelne, hogy a vista-s hotfix catalyst is frissül havonta?
-
HarryPotter
őstag
stet: megjavult az atitool egy kis registry pucolás után!
-
HarryPotter
őstag
pontosítok: az atittool indulásakor hibaüzenet: kernel mode driver does not seem to be running.
-
HarryPotter
őstag
egy kis segítség kellene: nem megy a ccc (application host mode cannot start), és sajnos nem megy az atiool sem (kernel mode does not running). szóval most nem tudom állítani a gpu órajelet. mit csináljak? egyáltalán: miért van ez?
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok!
hosszú idő után ismét itt vagyok: komoly tuning munka után ide sikerült eljutnom: [link] -
HarryPotter
őstag
válasz
Foglalt név #25999 üzenetére
benne van suite-ben (thx tomboy!), arra voltam kiváncsi, letölthető-e önállóan vagy csak a suite részeként.
-
HarryPotter
őstag
külön NB és IDE diver-t honnan tudok letölteni 3870-hez?
-
HarryPotter
őstag
sajnos a thermalright visszaírta, hogy pwn heatsink nálunk nem kapható. Ez így probléma. Melyik hűtőt tudjátok javasolni 3870-re?
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #25055 üzenetére
kösz, bár nem vagyok németes, de látom egyébként a thermalright honlapon is, csak az nem egyértelmű, hogy kell-e. elmondom, miért: a th oldalon a 3870 kapcsán remark-ként szerepel annyi, hogy "PWN heatsink", ami klikkelhető. a landing page-en ott van a PWN heatsink, mellette: check 3870 installation, vagy valami ilyesmi. erre klikkelve az újabb landing page (http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/hr03gt/installation_vga_cooler_hr03gt.htm#3870_3850) azt mondja, hogy "For 3870, you can choose to keep the stock PWN-IC Heat sinks."
szóval akkor mi van? most megtarthatom a gyárit, vagy kuka???
na, erre írtam egy levelet, a th support válaszolt is, de ezt Mátyás király is megirigyelheti (válaszolt is meg nem is), íme: Thank for your mail, please read below message.
"
V2 is surely compatible with 3870.
Because ATI’s 3000 series dissipate comparatively little heat. It can even run without PWN heat sink under some occasion.
And that’s why our installation remarks “keep the stock PWN IC heat sink”.most akkor mi legyen, bakker?
egyébként visszaírtam nekik, hogy válaszoljanak normálisan. -
HarryPotter
őstag
üdvözlet mindenkinek. a tuningolás nálam még mindig folyik (mármint a phenom 9600 tuningolása), bízom benne, hogy héten a végéhez érünk. Eddig minden bizonnyal off, szóval akkor on: időközben rendeltem egy thermalright v2-őt (plusz egy 80mm-s ventit) a 3870-re, mert halkabb és hatékonyabb, mint a gyári (de csak szerdán kapom meg...). A thermalright honlap szerint a v2 teljesen kompatibilis a 3870-nel, csak annyit írnak "remark"-ként, hogy egy bizonyos PWN heatsink javasolt. Írtam a thermalright-nak is, hogy ilyet árulnak-e (úgy tűnik, igen, de nem tudom, hol); de addig is felteszem a kérdést: ez mi a túró? Kell tényleg? Ha igen, tudja valaki, hogy hol kapható?
thx, brothers. -
HarryPotter
őstag
üdvözet!
feltornáztam a phemomot 2,7 Ghz-re 2.2-ről, de a 3dmarkom "csak" 10300 lett (de leglább a 10k-át átlépte!), a hőmérséklet sem ment 34C fölé (CPU). A ramokkkal viszont bajban voltam...
nem igazán tudtam stabilan hozzájuk nyúlni, akármit változtattam, kékhalál. Erre, illetve a maximális teljesítmény elérésére tekintettel segítséget kértem: subaruwrc forumtárs vette kezelésbe a gépet, eredmények hamarosan.
köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget! -
HarryPotter
őstag
szép reggelt! ma délelőtt indul a proci húzása nálam. remélem, délután sikerekről tudok beszámolni, és nem füstöl el semmi....
I'll be back.... -
HarryPotter
őstag
egyébként ami igazán elgondolkodtat (a fekete lyukak keletkezése mellett), hogy a PCIE slot csere nem hozott semmiféle javulást, sőt. pedig x8-ról x16 lett a sebesség
-
HarryPotter
őstag
ok, köszi és értem is. na most én ennek neki akarok állni, de a részleteket ebben a topikban nem tudom megbeszélni senkivel, mert kimoderálnak. a phenom-os topik pedig igen csendes....
nekem egyébként az volt a fejemben, hogy valaki szépen eljön, és megcsinálja a tuningot. mondjuk én is szívesen csinálom, csak éppen azt sem tudom, mi fán terem.... -
HarryPotter
őstag
sm2: 3560
hdr/sm3: 4451
cpu: 3238
1280x1020
összpont: 9670 -
HarryPotter
őstag
érdekes dolog történt: sikerült felmennem 875/1211-re, 3dmark alapban (1024xmittudomén) 9700 lett.
ez persze jó, de eddig azt hittem alapban a leggyengébb...meg persze lehetne még jobb, bakker...mi a franc lehet itt a bibi?
-
HarryPotter
őstag
szép napot!
kicseréltem a slotokat, fennvan a cata 8.4, de a 3dmark értékeim nem jobbak, sőt: volt már korábban a régi slotban 9700 is, de most a max 9200, pedig megemeltem a GPU-t 875 és 1211-re. Mi lehet a gond? -
HarryPotter
őstag
válasz
Tibord #24077 üzenetére
Lényegében megegyezik a konfigünk (nálam most egy kis csere lesz, de csak slot csere, azaz a VGA felköltözik a slot 2-ből a slot 1-be). Pü-ben el tudnád röviden magyarázni, hogy a phenom-ból hogy hoztál ki ekkora teljesítményt (milyen beállításokkal, stb.). bocs az offért.
on: a ccc-ben ilyen magasra simán húztad a VGA-t, illetve 8.3 alatt mit tudott a konfig?
szerintem egyébként jó eredmény -
HarryPotter
őstag
még egy kérdés a 3870-nel kapcsoltban: külön a tápról kap áramot a táp csatlakozón. ezen kívül kell/lehet még neki áramot adni?
-
HarryPotter
őstag
el tudja valaki magyarázni egyébként, hogy a x8 és a 16 (azaz a különbség nálam a két PCIE slot között) mire is vonatkozik? adatátviteli sebesség?
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #24004 üzenetére
na most ez jó kérdés. van a PCIE slot 1, ami pontosan a slot 2 föltt van, egy vonalban a winchesterrel. emiatt ha a slot 1-be lesz a VGA, pontosan ugyanúgy fog állni, mint most csak feljebb. ha viszont ezt nézem, a winchi-be bele fog futni a vége, ahol a táp csatl. van a VGA-n. nem tudom, miért így áll a winchester, de egyébként úgy tűnik, hogy lehet azt beljebb (értsd: előrébb) helyezni, így valószínűleg nem érnének össze, de ugye az is a winchi szerelésével jár...
-
HarryPotter
őstag
válasz
Samanbacsii #24001 üzenetére
köszönöm!
-
HarryPotter
őstag
ja, értem. a házban elől hátul van két 12cm-es venti...szóval ott nem kell. a videokártya kapcsán gondoltam, hiszen ha már gyári hűtése van (és marad is), akkor egy kicsit rásegíthet. bekötni a NB fan-hez tudom, csak éppen nem tudom, mi az a NB fan. (illetve sejtem, hogy a noth bridge-et jelöli...de ez még mindig elégtelen (1-es)
-
HarryPotter
őstag
válasz
Samanbacsii #23991 üzenetére
értem, ezt hol találom a biosban? vagy egyértelmű?
-
HarryPotter
őstag
más: mivel a cpu-mra külön hűtőt vettem, a gyári cpu hűtőm megvan. levettem a hűtőbordáról, azaz van egy kis ventillátorom. érdemes ezt valahogy a GPU közelébe elhelyezni (egyáltalán lehet valahova? - tudom, persze ez alaplap függő), vagy ez egy elvetélt ötlet. nem mintha nem lennék elégedett a 3870 gyári hűtésével, csak ha már van egy ilyen, talán hasznát is vehetem.
-
HarryPotter
őstag
sajnos csak holnap tudom megejteni, mert meló után még valami protokoll vacsora, éjjel meg aludni is kell
de holnap beszámolok a műveletről, most még úgy vagyok vele, mint a Paksi atomerőmű 2-es blokkjával a cég: tervezem a műveletet....
ja, és felhívom a srácot, aki építette a gépet, hogy ennél jobb munkát vártam. -
HarryPotter
őstag
Hát...nem állítom, hogy boldog vagyok attól, hogy a GPU rossz slotban van: ha kiveszem, és feljebb rakom, a winchestert lejjebb kell vinnem, mert nem férnek majd el egy síkban. Ti ezen biztos mosolyogtok, de nekem valós logisztikai probléma...
mondjuk a ccc-ben lehetett volna valami figyelmeztetés, hogy haver, rossz helyen van a kártyád. -
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #23950 üzenetére
mod: most látom, hogy a 2. pcie slot x8, az 1-es x16. ezzel meg is van a válasz az első kérdésre.
-
HarryPotter
őstag
na most ide figyuzzatok: mint kezdő, most észlelem, hogy a GPU az alaplapon nálam nem a PCIE1-be, hanem a PCIE2 slotban van (aki építette, nyilván erre nem figyelt, én meg nem vettem ezt észre...eddig). okoz ez valami gondot?
-
HarryPotter
őstag
felszabadítottam a CnQ-t, az eredmény 9770
, a cpu 3012
-
HarryPotter
őstag
köszönöm mindkettőtöknek. Ha a catalyst 8.4 megjön, és telepítem, akkor a ccc-beli jelenlegi változtatásaim (860/1200) is defaultra visszaállnak?
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23817 üzenetére
P(V)ista alatt akkor ez nem téma, ha jól értem. kösz!
-
HarryPotter
őstag
válasz
SlaveDealer #23803 üzenetére
történetesen itt van előttem az assasins creed eredeti pc-s kiadása (tegnap vettem át a galaxisnet-nél); még nem telepítettem, de elég egy pillantás a dobozra: "támogatott op. rendszer: Windows XP/Windows Vista (32 bites KIZÁRÓLAG)".
szerintem ez a helyes megoldás, Vágó úr. -
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #23796 üzenetére
ill. nekem 3870-em van, de a többi igaz.
-
HarryPotter
őstag
még valami: 8.4 catalyst?
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23749 üzenetére
köszi, igen, a cpu órajel nem változott, a gpu viszont katt777 instrukciói szerint 860/1200. az overdrive-os tuningról valamelyik arc a phenom fórumban lebeszélt, pedig az tetszett volna, mert ott is "csak" egy csúszka, szóval olyan mint a ccc, úgyhogy az alternatívát még ki kell találnom...
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23745 üzenetére
igyekszik az ember....
-
HarryPotter
őstag
na: http://images.netbag.hu/20080414/22205464538.jpeg
-
HarryPotter
őstag
szóval akkor ismét:
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23739 üzenetére
a képpel gondom van...dolgozom az ügyön.
turbo: nem láttam a fától az erdőt: az overdrive bal felső sarkában van egy zöld pötty. azt hittem dekoráció, de nem: klikk és sárga, majd még egy klikk és piros lesz a kerete - na ez a turbo mód. that's all...
ja előtte expert módba, hogy el lehessen menteni a változtatást.
a kép: -
HarryPotter
őstag
bocs, a kép nem igazán sikerült. talán most:
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23669 üzenetére
az amd overdrive-ját szóra bírtam: a turbo button kikapcsolásával a tlb patchet sikerült kikapcsolni, és a 3d mark eredményem javult is. eredmény mellékelve.
eszerint a cpu score-om lényegében megegyezik a Tomboy1986 kollega által limkelt táblázatban szereplővel. -
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23678 üzenetére
bocs, persze TomBoy1986-ra gondoltam az előbb!
-
HarryPotter
őstag
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23671 üzenetére
az overdrive megvan, de abban nem találom a turbo modot...
hol van?
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23669 üzenetére
ez nagyon érdekes. igen, a patch mintha be lenne kapcsolva, pedig a tlb patch kikapcsoló segédprogival nyomtam ki...
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #23648 üzenetére
nna-felvittem a felbontást a legmagassabba (1650x1050); de kicsit gyengébb lett a 3d mark (bár érdekes, hogy az első teszt iszonyat magas fps-t tudott, a többi azonban nem volt erős). Mindezek alapján úgy látom, hogy a 3870 nem nagyon húzható tovább, és a gyengébb eredmények mögött a cpu van (a tesztoldaladon is azt írod, hogy még a 3,7-es őroci is kevésvolt a 3870-nek...pláne egy 2,5-ös phenom). A phenom gyengébb, mint vártam, de remélem legalább húzható. Meglátjuk, át is zsilipelek a phenom topicba.
ja, írtad, hogy a cpu drivere lehet a ludas - miért? -
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #23617 üzenetére
szeva!
Tango is back...
nna, meggnéztem a GPU bios a legfrissebb nálam alapból (010077), legalábbis a GPUZ szerint. erre tekintettel nem frissítettem. a 860/1200-at megpróbáltam a ccc tesztben egyből ok volt, a 3dmark viszont elsőre kiakadt a cpu tesztnél, másodszorra viszont végigvitte. de: a 3d mark eredményem alapbellálítás mellett csak 8625 lett, az sm2 score 2908, a hdr/sm3 score 4226, a cpu score 2909 (nem tudom még mihez viszonyítani, így kérdezem, hogy ez mennyire jó vagy rossz...). most megpróbálom a magasabb felbontás mellett, meglátjuk mire jutunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged