Új hozzászólás Aktív témák

• pisti

őstag

válasz tomcat33 #14225 üzenetére

Igen meg lehet csinálni.
    Ami neked kell (meg majd nekem is, de nekem egyelőre ráér), az az hogy a 3870 GPU feszültségét megkapja a te 3850-ed is. A referencia 3850-ek 1,22V körül kapnak 3D-s üzemmódban, míg a 3870-ek 1,33V körül. Bios-ból ennyi is a maximum (1.33V) amit be lehet állítani, efölé már csak voltmoddal lehet menni.
    Viszont, ezt szerintem addig ne erőltesd amíg a referencia hűtés csücsül a kártyádon, mivel a plusz feszültség, meg az emelt órajelek együtt sokkal nagyobb hőleadást jelentenek terhelés mellett. Meg is mondom pontosan, a prohardveres 3850/70 teszt alapján a két VGA között terhelés mellett 36W az eltérés, ez nagyrészt vagy teljes egészében betudható az eltérő GPU feszültségnek és órajelnek. Namost ha ezt a plusz 36W hőt még rászabadítod a kis referencia 3850 hűtőre, akkor nagyon magas hőfokokat kapnál szerintem terhelve még úgy is, hogy 100%-on járatod a kis zajgép ventijét. Próba erejéig mondjuk bírnia kéne, főleg ha erősen figyeled a hőfokokat. De azért egy Accelero S1+venti kombó erősen javallott lenne.

Új hozzászólás Aktív témák