Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chorma

csendes tag

Üdv mindenkinek!

A hétvégén raktam be egy Sapphire X1950XT 256M-s kártyát, lenyúztam róla a stock coolert mert tudvalevő hogy elég ratyi meg hajszárító effekt stb, raktam rá egy accelero twin turbo pro-t szépen teszi a dolgát 60°C-ra ritkán megy fel a GPU, viszont a VRM-ek iszonyatos hőfokra melegszenek. Idle: 68°C, játék közben felkúsztak 95°C-ra is Everest szerint!!. Ez nem normális dolog szerintem és nem értem miért van, raktam ramsünciket VRM-ekre is megfontoltan, elvileg stock coolerrel, ha megy nem kellene külön hűtés és mégsem kellene, hogy felmelegedjenek ennyire. Új tápot is raktam be egy 480W Codegen két csatornán >30A elég kell hogy legyen. Nem vagyok járatos a kártyában, de tudom hogy szereti zabálni a wattokat + melegszik ez a széria kegyetlenül, na de hogy ennyire?? PH-n vettem így nem tudhatom mi volt előző életében, de azt tudom ha így folytatja tudom mi lesz következő életében, max dísz XD. Van valakinek valami véleménye, hogy mik okozhatnak ilyen mértékű melegedést?

Alternatíváim:
    1 Config: ASUS K8V-VM, Celeron 3000+, 1.2G DDR1, ez ehhez a kártyához vajmi kevés, jó korlátozza a kártyát, de ez okozhat-e ekkora melegedést? kétlem
    2. difis a kártya, de akkor valszeg nem is menne,
    3. 2molex-to-6pinPCI-E adapterrel tápolom, aminek van 5 lába 6 helyett bekötve ez az amire gyanúsan néztem, bár ha így oldották meg, nem hiszem hogy problémás.
    4. Catalyst 10.2 latest drivert raktam neki, ez okozhatja-e?
    Többet nem tudok felvázolni
    Ha lenne valakinek hasonló tapasztalata vagy tudja miért is van ez, és elmerte olvasni ezt a sok betűt és úgy érzi hogy nem kérdezek baromságot :D örülnék ha megosztaná a véleményét, mást nem tudok tenni csak megköszönöm, egy thermaltake vrm-cooler már csak túlzás lenne szerintem, meg drága. :)

Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák