Szaporodnak az iCooler hűtővel szerelt grafikus kártyák

A HIS nemrégiben úgy döntött, hogy lezárja az egyedi hűtést felvonultató IceQ sorozatot, de rögtön indított is egy újat, iCooler néven. Az ezzel a jelöléssel árusított kártyák továbbra is a referenciamegoldástól eltérő hűtést kapnak, amely a Radeon HD 4890-es modellen már be is mutatkozott. Az iCooler újabb négy grafikus kártyán jelent meg, melyek mindegyike az AMD RV770-es grafikus processzorára épült.


HIS HD 4870 iCooler x3 [+]

A két HIS HD 4870 iCooler x3-as modell ugyanazt a hűtési megoldást kapta, mint nagyobbik testvérük, a grafikus processzor által termelt hőt három hővezető cső szállítja tovább a méretes alumíniumbordába. Innen a meleg levegő egy része a hőmérséklet-vezérelt ventilátornak köszönhetően a házon kívülre kerül, a másik oldalon pedig a tápellátó részleg hűtésébe segít be.


[+]

A két változat mindössze a fedélzeti memória mennyiségében tér el egymástól, az egyikre 512 MB, a másikra pedig 1 GB GDDR5-ös szabványú memória került. Órajelük a referenciamodellnek megfelelően 3600 MHz, és a grafikus processzor 750 MHz-es értékén sem változtattak. Kimeneteik között egy analóg D-Sub, egy DVI és egy HDMI csatlakozó található.


HIS HD 4850 iCooler IV [+]

A HD 4850 iCooler IV is kétféle változatban készült, amelyeket 512 MB vagy 1 GB GDDR3-as memóriával szerelnek. A HIS ezúttal sem változtatta meg a grafikus kártyák órajeleit, az RV770-es GPU 625, a memóriák pedig effektív 1986 MHz-en dolgoznak, csakúgy, mint a referenciamodell esetében.


[+]

Az iCooler hűtő egy újabb változata található meg rajtuk, amely hőcsövek segítsége nélkül végzi a feladatát. A grafikus processzor által termelt hőt egy nagyméretű alumíniumborda veszi fel, a leadásában pedig egy méretes  ventilátor segédkezik. A PCI Express 2.0 foglalatba illeszthető kártyákra egy analóg D-Sub, egy DVI és egy HDMI csatlakozó került. A HIS weboldalán egyelőre nincs feltüntetve, hogy az új modellek mikor érkeznek meg a boltokba, és várható árukról sem nyilatkoztak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Előzmények

Hirdetés