- Polírozza a korábbi nagy fejlesztéseit az új AIDA64
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1128
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Szervusz!
Félreértjük egymást. Nem a HyperMemory-re gondoltam.
Ahhoz képest egy ősi AGP feature-re, mint amit írtam előző hozzászólásomban is.
Tisztában vagyok azzal, hogy a HyperMemory ténylegesen elveszi a területet a rendszerram-ból, tehát valószínüleg HyperMem esetén a dedikált memória mérete növekszik meg, míg az AGP aperture tulajdonságaiból kifolyólag különböző memóriacímzéses trükkökkel csak akkor használ ténylegesen rendszermemóriát (és akkor sem csökkentve a méretét, hanem egyszerűen a textúrákat ott tárolja), ha megtelik a videokártya helyi memóriája vagy a 3D-s alkalmazás kifejezetten nem helyi memória használatára van állítva. Viszont a Windows a BIOS-ból kiolvasott Aperture méretét teszi meg "megosztott memóriának".
Legalábbis egyszerű nézeteim alapján. (Mivel nekem is hasonlókat írt ki a Windows Vista/Server 2008/7 két AGP-s HyperMemory mentes ATI kártyára - 9600 XT-re és HD 3650-re).Másrészről szerintem sem készült asztali HD3650-ből HyperMemory-s (irreleváns dolog).
P.s.: Az AGP aperture - erre gondolok, csak nem tudom ilyen egzaktul megfogalmazni - fordítani pedig nincsen kedvem

Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Minden, ami Unreal Engine
- Polírozza a korábbi nagy fejlesztéseit az új AIDA64
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Villanyszerelés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Msi Geforce RTX Gaming X Trio
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PULSE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- 27% - GIGABYTE RTX 5090 GAMING OC 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- AKCIÓ! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ahhoz képest egy ősi AGP feature-re, mint amit írtam előző hozzászólásomban is.