Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• laci1128

tag

válasz belaazallat #1199 üzenetére

Szervusz!

Félreértjük egymást. Nem a HyperMemory-re gondoltam. :N Ahhoz képest egy ősi AGP feature-re, mint amit írtam előző hozzászólásomban is.
    Tisztában vagyok azzal, hogy a HyperMemory ténylegesen elveszi a területet a rendszerram-ból, tehát valószínüleg HyperMem esetén a dedikált memória mérete növekszik meg, míg az AGP aperture tulajdonságaiból kifolyólag különböző memóriacímzéses trükkökkel csak akkor használ ténylegesen rendszermemóriát (és akkor sem csökkentve a méretét, hanem egyszerűen a textúrákat ott tárolja), ha megtelik a videokártya helyi memóriája vagy a 3D-s alkalmazás kifejezetten nem helyi memória használatára van állítva. Viszont a Windows a BIOS-ból kiolvasott Aperture méretét teszi meg "megosztott memóriának".
    Legalábbis egyszerű nézeteim alapján. (Mivel nekem is hasonlókat írt ki a Windows Vista/Server 2008/7 két AGP-s HyperMemory mentes ATI kártyára - 9600 XT-re és HD 3650-re).

Másrészről szerintem sem készült asztali HD3650-ből HyperMemory-s (irreleváns dolog).

P.s.: Az AGP aperture - erre gondolok, csak nem tudom ilyen egzaktul megfogalmazni - fordítani pedig nincsen kedvem :)

Új hozzászólás Aktív témák