Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• laci1128

tag

válasz belaazallat #1155 üzenetére

Passz, sokmindent kipróbáltam a hiba korrigálására - többszöri Windows újratelepítés - ASUS-os alaplapi driverekkel, utána NVIDIA-féle frissített nForce 3 driverekkel is próbálkoztam, letiltottam a legtöbb alaplapi cuccot - RAID vezérlőt, intergányolt hangot, soros-, párhuzamos-, MIDI portokat (háth' nem tetszik az IRQ neki - bár ugyanúgy 19-es maradt, ami, ha nem tévedek Windows-féle szoftveres buher (virtuális) IRQ :( , mindegy :) ).

Érdekes és megemlítendő, hogy bizonyos 3D-s játékok, névszerint a F.E.A.R. második epizódja (az első része az fagyott keményen), illetve a Titan Quest egyáltalán nem produkálta a tüneteket a 3650-el. :U

A Sapphire-féle AGP-s HD 3650 előtt egy, az előbb említett gyártó cimkéjét hordozó 9600 XT-m volt, amely semmiféle hibát nem produkált. Most ideiglenesen egy Club3D márkájú NVIDIA GeForce 4 MX feszít a gépben, szintén nem okozva fagyást. Mondjuk ezek natív AGP-s kártyák, nem ilyen ATI Rialto híddal szereltek. Egyébként a driver ellátottságról is lesüt, hogy mennyire kipróbált, tesztelt és stabil módszer a HD2/3/4000-es szérián ez a Rialto híd. :DDD

A Fast Write-ról: a problémán ez sem segített, sőt a Sideband Addressing-et is kapcsolgattam - hasonló végkimenetellel. :(
    Igaziból nekem az előző ATI kártyámnál semmilyen galibát nem okozott sem a Sideband Addressing sem a Fast Write bekapcsolt állapota, sőt amíg nem produkálta kezdeti időkben (első két hónapban kb.) a HD a fagyásokat, addig ezen is aktiválva voltak a szóbanforgó opciók.

Ezekután vajon megeshet, hogy a kártya a ludas? :U :)

• peti_s

addikt

válasz belaazallat #1155 üzenetére

ATI-nál igen, nVIDIA-nál nem.

#1147 Belaazallat, a 3650-es DDR3-as memóriával erősebb mint a 2600 XT.

Új hozzászólás Aktív témák