Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AgentSmiths #13762 üzenetére
Igen, erre. Sajnos semmi jót nem jelent, valószínűleg hibás a kártya. Egy lehetőséged van még, fejből nem tudom h. merre, de ki lehet kapcsolni az AGP beállításainál a fastwrites support-ot, ezt kapcsold ki, valamint ha ez sem segít, akkor vedd le AGP 4X-re az agp sebességét. Ha ezek után sem szűnik meg a probléma, akkor hibás a kártya, ez esetben reméljük van még rá garancia.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AgentSmiths #13760 üzenetére
Az a videóillesztő része, egészen pontosan mit írnak a bejegyzések?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AgentSmiths #13757 üzenetére
Meglepő, 3Dm lefut, más meg nem, ez nagyon furcsa. Kezdésnek menj be a vezérlőpultba, írd be, a futtatáshoz, hogy dxdiag
Csináld végig az ott lévő teszteket.Aztán nézd meg az eseménynaplót, hogy (ha vannak) milyen hiba bejegyzések születtek a fagyások időpontjai körül. (vezérlőpult/felügyeleti eszközök/eseménynapló)
Valamint egy fontos dolog, nézd át az alaplapi, valamint a kártyán lévő elektrolit kondenzátorok épségét! Azok halála okozhat ilyet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AgentSmiths #13753 üzenetére
Na de várjál, minden játék fagy, de a 3Dmark még mindig lefut hiba nélkül?
Kártyához telepített Catalyst a legfrissebb, és a hivatalos ATI(AMD) weboldalról származik, vagy a kártyához adottat használod?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AgentSmiths #13751 üzenetére
Ha 3Dmark meg lefut, akkor nem túlmelegedés. Minden játék fagy, vagy csak egy?
Ha csak 1, akkor újratelepítés, esetleg win újratelepítés lehet a megoldás.
Amúgy minek akarod elcserélni másik nV karira a 2600-at? Abban az árfekvésben akármit kapsz nV téren, csak buksz rajta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
workin #13680 üzenetére
Catalystból nem fog menni, az nem enged 2-300MHz tuningot. Anno én csak Amd Gpu Clock Tool-t használtam, de biztos többi progi is tudja a tuningot.
Amúgy miért akarsz boltban venni? Ezek az árak eszméletlen magasak, 20k pénzből postával együtt már kapni HD4670-et, ami nem kicsit erősebb. (persze az nem AGP-s)
Én azt tanácsolom, hogy vagy ne költs ennyi pénzt agp-re, vagy nézz körül az oldal apróhirdetéses részén, jó eséllyel 10k alatt találsz neked kellő kareszt.
Jah GDDR3-as Pro-t kevés gyártó csinált, itt meg tudod nézni, hogy kik: [link]
Valszeg sapphire cégtől lesz esélyed olyat találni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
workin #13678 üzenetére
Tehat 3650 vs xt ? - azt vedd, amelyiket olcsóbban megkapod. Vehetsz mondjuk 2600Pro-t, amin (ddr2-est véletlen se) GDDR3 memória van, valszeg az olcsób mindegyiknél, és csak órajelei térnek el az XT-től, amit meg 2 kattintással fel tudsz tuningolni. Nekem ilyen volt, anno 8k pénzért adtam el pár hónapja, szal nem egy nagy beruházás most már.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #13291 üzenetére
Az mind semmi, az én S3trio-m Kerűlt 100 forintba, mert abból már nem tudtam lealkudni 80-ra, De ma sem adnám oda senkinek 100FT-nál olcsóbban, mert olyan faszagányos, hogy csak na!
Sajnos kegyetlen drágán vetted a 2600XT-det, most kb. 10-12K pénzért már újat kap az ember a boltban.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Májsztró #13072 üzenetére
Erősebb vidkarit visszafogna az IGP, ezért nem lehet komoly dolgot belerakni. Tuningál azért arra készülj fel, hogy amennyire értem, szerintem az IGP memória órajele is emelkedik az "fsb" -vel együtt.
Így proci tuning után majdnem felét tudja, mint a 2600-am. rthdribl: 120fps VS 55fps
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már itt megy a gépben, hamarosan kapsz rakás fraps eredményt, meg valszeg logoutra is írok, majd ha elment előző cikkem a főoldalról.
Gyors info: Egyenlő feltételek érdekében először kikapcsoltam a belső memóriát, és csak UMA van, mint előző alaplapnál, gyórs rthdribl teszt eredménye:
2600Pro-m 120FPS-el kezdett, 140-el ha XT órajeleken ment.
DFI lapom 7-8FPS-t hozott.
Biostar 35FPS, ismétlem fedélzeti memória nélkül.Szal egyenlőre jó beruházásnak tűnik ez a lap, van benne minden.
*HDaudio teszt is jön majd
Piero89: ne vegyél elavult kártyát. 17-18k körül már biztos kapsz 4670-et, csak nézz kicsit körül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No nem ám 30-35K-s 790GX lapra kell gondolni, Biostart vettem, mert az csak 20k.
Muszáj volt beruháznom, mert vacakol a DVI kimenet a jelenlegi lapomon, no meg ha veszek erősebb vidkarit, akkor oda már erősebb proci is kellene, ebbe az meg csak 90nm-en van, olyanom volt, de azt meg hidegen tartani nem egyszerű, meg már beszerezni sem. Szal beruháztam 4450e + 790GX + 2*1G ramra, vidkari majd csak később fog jönni, ha kicsit barátságosabb áron lesznek 4670-ek, vagy esetleg 4830-ak. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #13019 üzenetére
Most sincs benne. Csak Blueray esetén működik? Nem minden hangot tesz ki hdmi-re?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
empir3 #12998 üzenetére
Egy 6600GT-nél erősebb kártyát már komolyabban visszafog az a processzor. AGP-s kártyák úgy is drágábbak, mint PCIe társaik, AGP-s rendszerben már nem olyan könnyű elég erős procit betenni a vidkari számára, a P4 meg már durván öreg/elavult.
Abba a gépbe már nem tennék be 2600-as kártyát. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, kiléptem a 2600 klubból tegnap, most integrált X200-al tolom, de nem sokára elvileg egy olcsó 790GX-es lap integráltját fogom élvezni, aztán kicsit várok, és veszek 4670/4830-at.
Búcsúzóul néhány kép:
szerk: feladom, képtelen vagyok belinkelni képeket... áÁÁÁÁÁ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #12912 üzenetére
A csíkszélesség nem befolyásolja a tranzisztor számot. A 3650 magja egyszerűen kevesebb tranzisztort tartalmaz, nem egyenlő a 2600 -as mag átültetésével kisebb nanométerre.
Egyébként miért nem szerzel valami passzív bordát a karira? 2 darab L alakú hőcső, amik egyik vége egy réz kocka, másik meg egy lamellasor, az passzívban elviszi tuningal a kártyát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #12865 üzenetére
Az az 5 perc nagyon kevés, sőt hihetetlen számomra. Bár sappi hűtője hosszanti lamellákkal bír, meg elvileg le is vannak fedve, szal lehet megrekedt a levegő.
Az a 3650 szerintem nem ér annyi pénzt, csak kicsit tennél hozzá és lenne hd4670 karid.
Aggregátor: az én gépembe tedd egyszer be, olyan minusz 3trémárk pontokat kapsz, hogy csak na...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Annyira nem urban legend, a felépítése miatt egyszerűen meghal a GF8/9, nem tudnak mit kezdeni a nem egyenlően elosztott számolási és textúrázási műveletekkel. Kicsit kuszán írtam le, Abu cikkei egyértelművé tették, hogy aki ilyesmit szeretne játszani, az Radeont vesz. Vistával meg semmi gond sincs...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Wendelke #12797 üzenetére
25-30 fps ez a határ, az ember szemétől függ. (FPS = teljes képkocka per másodperc)
Régi TV-k pl. másodpercenként 50 félképet rajzolnak ki, így jön össze 25 fps. Na ez már zavarja az én szemem.
100Hz-es tévék meg másodpercenként 100 félképet, így 50fps-nek vehető elvileg.
(félkép: minden második sort rajzolnak ki, ami a szem tehetetlensége miatt számunkra nem tűnik el, amíg kirajzolódik a következő félkép)Azt meg, hogy ténylegesen mennyi fps-t látsz, azt a monitorod megjelenítő képessége dönti el, jellemzően 50-100Hz frissítés között dolgoznak, de ezt majd valaki megmondja, hogy konkrétan mennyi fps-t jelent.
Lényeg, h. stabilan 30 fps fölött marad a játék, akkor minden rendben lesz.
gbors: aki pl. Diablo3-at szeretne játszani, az inkább HD kártyát vegyen, én pl tuti fogok vele játszani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12795 üzenetére
A 9600GT inkább technológiai visszalépésként fogható fel, a te meg az én kártyám is 4670 lesz szerintem. Nálam az fog dönteni, hogy mikor viszik el normális áron a mostani 2600 karit. Meg persze jó lenne mindenképpen megvárni, hogy ne Pestről keljen rendelni...
Aggregátor: okés, de akkor már várhattál volna picit, lett volna még némi írnivaló szerintem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megcsináltam a HD4830 topicját, aki tud okosságot, írja be. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12730 üzenetére
TUNINGRA, MONITOROZÁSRA ALKALMAS PROGRAMOK:
AMD GPU Clock Tool: [link]
RivaTuner v2.06: [link]
Everest Ultimate Edition 4.20: [link]AJÁNLOTT DRIVER:
Lehetőleg mindig a legfrissebb legyen fenn. A legfrissebb driverek letölthetőek innen.
Az új driverek nem támogatják az AGP-s kártyákat, ezért manuálisan kell felrakni, vagy a driver .inf fájlját kell átírni.Igazán csak ezeket kellene pontosítani, meg hozzáírni valamit, ha van még...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Emberek, picit át kellene írni az első hozzászólást, bekerülhetne a friss leírás az AGP-s driverekhez, mert már nem kell inf átírással bajlódni, kerülhetnének be pl. fps adatok, satöbbi...
AMDPower: egy kis szigetelés csodát tenne, mi?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #12702 üzenetére
HUB vezérlő és a magas memó órajel miatt nem számít a 128bit. Láthatóan hozza azt a teljesítményt, amit a 256 bites ringbus vezérlővel megáldott 3850...
Persze nyilván javulna ha átültetnék 256 bitre, de akkor az már egy új kártya lenne, talán a 3870 felé lenne...
Pro eladása meg még a jövő zenéje.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12694 üzenetére
Amíg nem láttam, hogy mit tud a 4670, addig én is 4850-et akartam venni, de mivel javarészt a 2600XT sebessége is elég volt nekem, valamint fontos a passzív működés és az ár, a 4670 lesz a nekem való kártya.
Itt meg ha most venném meg, akkor kb. 9k-ért menne el 2600pro-m és 9k-t kellene ráfizetnem, ha azt nézzük, dupla ár, dupla teljesítmény. (nem beszélve a fejlettebb HD és Powerplay képességekről)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az útód: [link]
Szerintem hamar cserélni fogok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dzsambo #12656 üzenetére
.NET keretrendszer 2.0 fent van a gépen? Az kell a rendes drivernek a CCC elindítására.
Innen ingyenesen letöltheted: [link]Progi amit küldtem tesztelésre, az meddig ment? Ha megy kb fél órát, akkor már látható, hogy nem a vidkarival van a gond és a proci sem melegszik túl. Onnan már szoftveres probléma lesz, lehet egy friss windows jót tenne a dolgoknak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dzsambo #12646 üzenetére
Korábban leírtam egy másik illetőnek, hogy miért van probléma az AGP támogatással, ott linkeltem a "hivatalos" drivert, próbáld ki szerintem azt, ezek a gyártói driverek nem feltétlen tökéletesek... [link]
Hőmérsékletet tud mérni a Catalyst driver maga, vagy pl. az AMD Gpu Clock Tool [link]
A kártya izzasztására javaslom ezt a kis progit, tudsz melette hőmérsékletet nézni: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sagesz93 #12617 üzenetére
Számolj kicsit. Procid eszik kb. 65W-ot, többi alkatrész kb. 20-30W, hozzáadod vidkari fogyasztását és még mindig 200W alatt vagy, az FSP meg nem holmi Mercury vagy Codegány, Vargáné és társa stb., hanem tudja is amit ráírtak.
De nyugodtan kérdezz utána a tápos topickban, vagy a mennyit fogyaszt a gépem topicban. Azok az 500-600W-os tápok többnyire csak parasztvakítás miatt léteznek.Azt h. kihajtja-e azt nem tudom, nem mozgok intel vonalon, de tuningal még jó lehet talán.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
norbi0401 #12608 üzenetére
Valszeg nem AGP-s drivert akartál feltenni hozzá.
A gondot az okozza, hogy hivatalosan az AMD(ati) sosem csinált AGP csatolós 2600-os kártyát, ez a külső partnerek magánakciója volt, emiatt nincs is benne az AGP-s kártya a hivatalos oldalon a listában, de voltak olyan rendesek és minden hónapban megcsinálják az AGP--s drivert is.
Itt letöltheted:
[link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Mercutio_ #12601 üzenetére
4670 kicsit többet fogyaszt, de egyik kari melegedése sem sok, ráadásként jóval erősebb a 4670, én azt venném a helyedben. Hőmérséklet meg kb. 100 fok alatt nem érdekes, attól nem lesz melegebb a gépházban h. melegebb a kari.
Veszel egy VM-103 -at (aerocool), és akkor venti nélkül elmennek ezek a karik még tuningal is. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12566 üzenetére
A gyengébb kétmagossal csak az a baj, hogy ahol a game nem támogatja a két magot, ott nem fog gyorsulni a kari. Pl. CoD2-ben hajszálra ugyanannyi fps-t kaptam X2 4200+, és sima 3000+ -al, mindkettő 2300MHz körül ment. Szóval rá kell gyúrni az egymagos teljesítményre, csak képtelen voltam lehűteni az x2-esemet.
A HT meg nem akkora csoda, csak a proci éppen nem használt részeiből csinál egy látszólagos második magot. Mondjuk mint ötlet tetszik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #12550 üzenetére
64 bites vistában ki lehet már lőni a driver siging dolgot? Mert -még sp1 előtt próbáltam- nem igen akaródzott megdögleni és kellett volna rivához v. valamihez.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blood Mage #12524 üzenetére
PCI Express2 csatlakozójuk van, de az visszafelé kompatibilis, magyarán beteheted.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blood Mage #12522 üzenetére
Nem kell sokat várnod, és kegyetlen fog hiányozni a DX10.1
Most még én is magasnak tartom (számomra) a 4850 árát, viszont mindjárt a boltokban a HD4670, előzetes infók szerint kb. 20%-al jobb a 3850-nél és olcsóbb lesz a 9600GT-nél, valamint 70W fogyasztását simán lehet passzív bordával lekezelni. Szerintem ez lesz a legjobb vétel ha tartós és használható karit akar magának az ember.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blood Mage #12519 üzenetére
Ha a közeljövőben megjelenő játékokkal akarsz játszani, akkor ne az említett kártyákat vedd. GF8-9 pl. be fog rosálni, ha elindítod a Diablo3-at. Szerintem olvasd el ezt a cikket, és rá fogsz jönni, hogy miért nem javasolt a GF8/9 [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Piero89 #12273 üzenetére
ROP egységek csinálják a textúrázást, régebbi játékok meg inkább erre gyúrtak (nVidia befolyása is besegített ebben), ezért szerepeltek sok alkalommal jobban az nV karijai. Most már nem a textúrázás dominál, hanem a számítási műveletek, ez miatt van kevés ROP az ati karijain. Ezért örülök ennek a karinak, mert 8600-as nV karival nem kell odaülni Diablo3-at játszani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 Ventus 8GB OC
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest