- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- DUNE médialejátszók topicja
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HiMedia lejátszók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsbacsi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen video kártyám van, egy Connect3D-s változat. Ami miatt irok, hogy szerintem kezd a cucc megőrülni, és e felől szeretnék megerősítést szerezni.
A lényeg hogy mostanában sokszor elmegy a kép, van hogy tök sötét minden, a monitoron megjelenik, hogy NO SIGNAL azt kész.. szerencsés esetben visszatér a kép néhány másodpercen belül, de az sem ritka hogy igy marad.. és power gombbal kell kinyomni a gépet.
Néha mikor visszatér a kép akkor 1 pillanatra valami kék halálos kép jön be, amit el sem tudok olvasni, és ujraindul a gép..
Olyan is előfordul hogy bekapcsolva a gépet, a monitoron nem is jelenki meg semmi egyáltalán, igy látatlanba kell leállitani..
Feltettem a legújabb Ati drivert, de nem segített semmit.
Húzva nincs a kártya, nem is volt, sőt még 1 plussz 8cm-es ventilátor is fújja alulról mindíg.
Szóval lehet hogy garanciálisan visssza kellene vinnem? Vagy szeintetek mi lehet a baj?
Ja a gépben egy Asus alaplap van, egész pontosan ez: p4s800d-x
Lehet hogy nem szeretik egymást? Mondjuk a fura az lenne ebben,hogy december vége óta, mióta a gépet vettük, 2-3 hónapig semmi gond nem volt, és csak mostanában kezd sokasodni a fennt említett káosz..
Ha valaki tud esetleg segíteni, azt nagyon megköszönném.
zsolti -
D.Orion
veterán
Hát ha netre használod meg filmnézésre a gépet akkor gondolom örülsz, hogy eggyel kevesebb venti hagja hallatszik.
Mellesleg az a borda is tisztességes méretű, volt már dolgom ilyen kártyával és én a hűtést úgy oldottam meg, hogy rádrózotma egy cm-es ventit. Így a GPU-t fel lehetett húzni 360Mhz-ig, a ram tuningjára sajna már nem volt ídőm ,emrt jött érte a tulaj és a 8cm-es venti is lekerült róla.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
hettmann #191 üzenetére
Sziasztok, egyenlőre csak beköszönök, én vettem át hettmann kariját, nyugtassatok meg hogy előrelépés a Gef4Ti4200-hoz képest(annál is inkább mert hűtés gondjaim vannak vele) . Még nincs bent a gépben, holnap lesz rá időm (kicsi) és biztos lesz még kérdésem hozzátok. üdv:v.
-
mAtech
aktív tag
Üdv!
Egy kis eredmény (gépkonfig nevemnél):
3D Mark 2001 - 95xx pont (2000+ XP-vel volt 71xx)
3D Mark 2003 - 25xx pont (2000+ XP-vel volt 21xx)
No ennyi -
beci
őstag
Ati readon 9550 agp 128mb ddr ram DVI VGA+TV Out
-
beci
őstag
Nekem is radeon 9550-em van,de az enyémen nincs ventillátor...miért?
-
hettmann
tag
kikerült a gépből a 9550, és ismét visszakerült (immáron sokadik alkalommal) a jó öreg tornado mx440-em
Ezt már nem leeht kirobbantani ebböl a gépböl
eladtam a 9550et, kell a pénz kocsira -
Tom5
addikt
Hála a jó égnek nálam semmi gondja a kártyának!!!Sőt,van környezetemben egy Extreme és egy Encore verzió tulaj is,és nála is faxán megy a kártya!!!Gpu tényleg 475...ez érdekes...FastWrite opcióval eleinte voltak gondjaim,de az újabb driverek már megoldották a problémát!Jelenleg a legfrissebb omega van fent...
-
D.Orion
veterán
Történt egy kis változás a 133.hszben szereplő teszt után.
Az új mérési eredmények:
A konfig:
alaplap: Abit AN7
proci: AMD 2500+ Barton 2200Mhz-en
ram: 512MB/400Mhz valami noname mT vagy mi, de ez most tökmind1
winyó: Maxtor 80GB/7200rpm/8MB
oprendszer: Windows XP Prof. SP1
driver: Catalyst 6.2
vga: Gecube 9550gu rev 2.2 Infinite 128MB/128bit 450MHz/650Mhz
Fast-write funkció OFF
3DMark03 v3.60: before: 3894 pont[link] after: 3914pont[link]
3DMark05 v1.2: before: 1886pont[link] after: 1905pont[link]
Nem röhög 20 ill. 19 pont a különbség, de ez vízválazstó hatású számomra mind a két esetben.
Tom5 neked nem volt bajod a gecube-val(csíkozódás)? Sajna egyeseknek biza memória híbás a kártya, ha a fast-write funkció aktív a catalytban.Mellesleg, mint fenntebb láthatod nekem is infinite kártyám van, de ''csak'' 450/650 a gyári órajele, érdekes. Hát kisebbségbe kerültem típuson belül
Norbi14 elárulom, hogy nekem kemény 19 pont volt a különbség az on javára(3DMark 03: 3933), de ez a program mérési hibahatárába is bőven belefér.
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Hát én ezt nem értem, hogy a fenébe lehet kiadni két különböző órajeleken müködő kártyát egy név alatt. Vagy itt az infinite azt jelzi, hogy ahogy eset úgy lötték be az órajelet, vagy mi a **k**
Nah jó végülis csak 25Mhz a különbség, de akkor is. Ráadásul a gecube oldalán nem is látni ilyen jelzővel ellátot kártyát. Lehetséges, hogy ez egy ilyen hibás sorozat lett és gyorsban el is tűnteték minden nyomát?
-
D.Orion
veterán
475? LoL. Mi a pontos neve a kártyának. Az enyémnek a dobozára a 9550 után egy infinite felírat van ragasztva, a tiedre mi? Sztem kapcsold ki a Catalyts-ban a Fast-write funkciót és ez meg fogja oldani a dolgot. Sebességben semmit nem fogsz veszíteni.
Hát öccse olyat találtam, hogy majdnem leültem: [link] 9550Extreme és 2.8ns ramok vanak rajta, ez a lol.
[Szerkesztve] -
Norbi14
senior tag
Az én GeCubeom is RAM hibás szerencsére nálam csak ritkán csíkoz és egy újra indítás megoldja(alap órajelei: 475/650
)
-
kagyula
aktív tag
Most hogy így mondod...
Tudsz róla dobni egy linket hogy hogy néz ki? Teljesen elbizonytalanodtam.
Az enyémet itt forgatom a kezembe, és most látom hogy két memória chip-hez nem ér hozzá a hűtő, kicsit el van csavarodva vagy a nyák, vagy a hűtő. Mivel szorítsam össze? Ruhacsipesszel?
Amúgy a kártya hátulján 'kilátszanak' (nem tudom mi ennek a tokozásnak a neve) a memók, az enyémre ez van írva: Samsung 452 K4D2632386-GC2A
-
D.Orion
veterán
Ha megnézed a képeket láthatod, hogy az atitool is default-ban írja a 450/650-t.
Bíztosíthatlak róla, hogy nem cseréltem benne bios-t a szarul sikerült gariztatás után. Én is marhára meglepődtem anno mikor megláttam a mustáros számlán, hogy milyen kártya ez, de mikor hazaértem akkor biza az atitool-ban is ez fogadott. Nagyon azon goldolkodom, hogy veszek valami olcsó hűtést rá(valami silencer-t vagy netán vfc-700-at) és akkor legalább kiderül, hogy milyen memók vannak rajta. -
kagyula
aktív tag
Figyelj csak! amit a 133 hsz-ben írtál:
''vga: Gecube 9550gu rev 2.2 Infinite 128MB/128bit 450MHz/650Mhz''
Nem mondod hogy ez az alpórajel? Mert akkor a gatyámba rosálok. mert az enyémnek csak 400/500! Igaz hogy az Gecube 9550gu rev 2.1, és 460/640 a tuning vége, de azt hiszem ekkor már a 3Dmark05 vége felé már szemetel kicsit a memó. -
beci
őstag
Sziasztok. 4napja vásároltam egy ABIT AV8-as alaplapot 3000-es AMD Athlon procival.Egy ATI Radeon 9550-es videokari van a gépben.512mb 400-as rammal.Namármost naponta legalább 1szer fogja magát,és leáll.Monitor kikapcsol,a házon a bekapcsolo gomb továbbra is égve marad,mintha be lenne kapcsolva.Csak több mp-es benyomással lehet kikapcsolni,vagy reset.Ram jo,procihöfok ideális.Lehet ez videokari gond?
-
a_tesz
Korrektor
-
AtiGef
senior tag
Valaki letesztelte már s gépét 3D mark 06-tal?
-
AtiGef
senior tag
3D mark 01SE eredményem:[link]
-
-
kagyula
aktív tag
Örülök hogy megoldódott a problémád. Szerintem nem kevés 3894 pts, nekem sem sikerült átlépni soha a 4000-es határt a Gecube 9550 -nel, pedig próbáltam eleget. Talán valami tuning hűtővel, de a gyári meg annyira szupi hogy az a pár százalékos növekedés ne érné meg a ráfordított anyagi javakat, meg a 'némaság' feláldozását.
-
hettmann
tag
-
D.Orion
veterán
válasz
Motion_Blur #134 üzenetére
Lehet visszateszem a 3.50-es markot, mert abba anno asszem többet is kaptam.
Mód: Elképzelhető, hogy a proci visszafogná
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Nah kikapcsoltam a fast-write funkciót és úgynézki(kopp-kopp-kopp) megoldódott a probléma. Itt van két teszt is gyorsban:
A konfig:
alaplap: Abit AN7
proci: AMD 2500+ Barton 2200Mhz-en
ram: 512MB/400Mhz valami noname mT vagy mi, de ez most tökmind1
winyó: Maxtor 80GB/7200rpm/8MB
oprendszer: Windows XP Prof. SP1
driver: Catalyst 6.2
vga: Gecube 9550gu rev 2.2 Infinite 128MB/128bit 450MHz/650Mhz
3DMark03 v3.60: 3894 pont [link]
3DMark05 v1.2: 1886 pont [link]
Jah és a feketeleves fast write ON:
[link]
[link] -
D.Orion
veterán
Hát most volt restart és jelenleg úgy állok, hogy míg be nem tölt a wn addig kénytelen vagyok nézni ahogy szétesik a kép. Már a gp bekapcsolásakot elkezd szétesni és amígnem tölt be a windows és nem tudokelíndítani egy ati tool-t addig tégla felhő mindenütt. ATi tool-ban levettem 10-10Mhz-et és így müködik. Kérdés most mi a faszt csináljak ezzel a kurva mustárral? Sztem ezek csak két hétig a polcon hagyták a karit azt kész. Baszták ezek tesztelni. Ne mondják nekem, hogy nekik 2 hétig nem volt semmi baj nekem meg minden egyes índításkor esik a kép. Proci stabil(24óra prim95), ram stabil(memteszt is ment 24 órát), tápot cseréltem már 3-mat is. Alaplapot is volt lehetőségem cserélni úgyhogy az se lehet a ludas. Ennyit erről a boltról.
-
AtiGef
senior tag
Üdv mindnkinek!
Éljen az új topic!
A haverom most vett Manli ATI RADEON 9550-EST. a Kártya zöld Shappire nyák-hoz hasonló. Betettem a gépébe, és jöhet a FEAR. Ja a kari egy Geforce 2 helyére került.
Elindul a game és mit, látok, hogy ugy akadozik, hogy játszhatatlan (11-15Fps). Levettem a grafit és ugyan úgy akadozik. Végül rájöttem, hogy 2.0 Celeron egy nagy semmi. Hihetetlen lassú. A 2.0 AMD ezerszer különb. A kártyát feltoltam 400/240-re és a 3D mark 03-ban is csak: 2432pontot ért el. -
kagyula
aktív tag
Nekem is volt (sőt még meg is van) egy Gecube 550GU-C3, és annál is a Farcry intrójánál szétesett kis kockákra a kép, és mintha valaki megkeverte volna a puzzle-t, mindez alap órajelen, vagy minimális húzással. De ha 3-4 szer indítottam a game-t, abból egyszer bejött normálisan, és lehetet tolni. Későb el is maradt ez a hibajelenség. Nagyon jó kis karesz, mindig is a szívem csücske volt, az is marad.
3Dmark03 ban 3970 pts-t csinált.
-
D.Orion
veterán
Visszajöt gariból a gecube 9550 infinite 450/650. Úgye azért járt gariban, mert valszeg memóriahibás. Hát csodák csodájára naná, hogy a mustárban nem találták meg a hiba forrását. Úgy szétrúgom a fejüket egyszer, hogy még nekem is fájni fog. Hazahoztam a kártyát betettem a gépbe és voálá szét is eset a kép 2cm*2mm-es tégalalpokra néhol piros máshol zöld, valahol meg átlátszókra. Ezt megcsinálta kétszer, aztán jól elkükdtem mindenhova és most müködik. 3DMark03 és 05 ment majdnem 2 órán keresztül, de semmi hiba. Nem értem én ezt a kártyát. Ezek után húzni valszeg nem fogom, majd ha lejár a végleges gari(07.08.12) akkor döntök a sorsáról, hacsak addig el nem adom. Nah mindegy öcsém gépében van egy 2500+ barton társaságában. Majd nyomok megint tesztet azt rakok fel eredményt. Jap Everest is alapból 9600XT-nek látja with RV360 mag.
[Szerkesztve] -
kagyula
aktív tag
Én is gondoltam rá. fogy rossz bios van a vga-n, de az magátol nem hiszem hogy elromlik. Amúgy a gép egy abszolt láma user-é, tehát nem hiszem hogy unalmában feldobott a karira egy 9700-as a biost. Bár ki tudja, a ''feltelepítek mindent a gyári cd-ről'' kezdetű mondat talán vezethez ilyen balesetekhez.
-
kagyula
aktív tag
válasz
Anthony001 #118 üzenetére
Próbáltam másik gépben is, ott is ugyanezt irta ki, és nem mozdul semerre.
-
kagyula
aktív tag
Sziasztok,
Egy problémával fordulnék a Radeon 9550 profikhoz:
Egy eddig jól működö gép egy Sapphire 9550 karival egyszercsak bemondta az unalmast: se boot se semmi, a bekapcsolás után kb 2 sec múlva (tehát a Bios sem indul el) rövid sűrű füttyök kiséretében kiírja a monitoron keresztben vörös csíkra, hogy a „Radeon 9700 vidkari tápcsatlakozása nincs csatlakoztatva…”
Volt már ilyen valakinek? Lehet ezen segíteni?
Amúgy a gép másik vga-val simán megy, és a hibás vga másik gépben is ugyanezt a tüneteket produkálja. Mi okozhatja? Van valakinek algopyrinje erre a fejfájásra? -
hettmann
tag
na én mára elvonulok, további jó fórumozást mindenkinek
-
hettmann
tag
válasz
Ultram3jor #112 üzenetére
sok sikert hozzá
-
hettmann
tag
véleményetek szerint mennyiért lehetne eladni a lapomat + prockót, ramok meg minden nélkül itt PH-n?
Mr_Vercetti: ahhoz le is kéne tölteni
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hettmann
tag
válasz
Mr_Vercetti #108 üzenetére
jah de ha elindul sincs sok értelme, mivel szerintem ha olyan 5-6száz pontot össze tud kaparni akkor az már jó eredmény
-
Mr_Vercetti
őstag
Na mostmár jó a Fraps linkje is.
-
hettmann
tag
válasz
Mr_Vercetti #102 üzenetére
hát akkor nemtudom hogy mivan ezzel..
namindegy igazából lényegtelen hogy mit művel 2001ben, vagy bármelyik markban, nem vagyok a benchmarkoknak a híve
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest