Hirdetés
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozso68
őstag
válasz Vizinyenyec #5260 üzenetére
Várpalotával az a baj, hogy délen Pét-Nitrogénművek, keleten Fehérvár, nyugaton Veszprém. Északnak meg ritkán van Tejút. Én Öskün a telkünkről szoktam Canon EOS 77D-vel Tokina 11-16 obival lőni Tejútra, de inkább függőleges állásban. Elszomorító, amikor a fényszennyezés tönkreteszi a tejút legérdekesebb részét. Szűrőt még nem használtam.
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Egy-egy fotó utómunkáját már elég jól meg tudom oldani Photoshopban de a Tokina 11-16-tal készült képekre igencsak ráfér a lencsekorrekció, ha utána stackelni próbálom őket.
Milyen programmal érdemes nekiállni az egyes fázisoknak, és milyen formátumban mentsek, hogy kompatibilis legyen?
(Elképzelésem szerinti sorrend: lencsekorrekciók, stack, utómunka. De lehet, hogy téves úton járok.)Köszi előre is: Zsolt
-
Bozso68
őstag
Tegnap este voltam kint kísérletezni a Tokina 11-16 fókuszával EOS 77D-n.
Az élőképen 10x-re nagyítottam, 11mm-en koppig végtelenre fókuszálva volt legélesebb a kép. A javaslat szerint visszavéve pár mm-rel - de minimálisat is elállítva - határozottan homályosabb részletszegényebb lett a kép, csillagok körüli elszíneződést sem láttam semmilyen állásban.
Én értettem félre valamit, vagy a végtelen a legjobb így nekem?(Néztem videót, ahol egy határoló csavart egy ilyen obiban odébbraknak, hogy tovább lehessen tekerni a fókuszt. De én nem akarok buherálni.)
[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
Köszi szépen a választ!
Egy tipikus nyers, mostanában készült az előbbi beállításokkal, sajna a Tejút most nem a szebbik arcát mutatja, a fókuszálást még finomítanom kell:És saját szórakozásra ebből egy feldolgozott:
Még nem töltöttem fel sehova ilyen témájú képeket, de most összeszedtem a bátorságom.
Ne kíméljetek, ha érdemesnek találjátok a kritikára, még csak kezdeti próbálkozásaim egyike. -
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Van egy Canon EOS 77D fényképezőm Tokina 11-16 2. generációs obival és Q610 állvánnyal.
Tejút fotózásánál milyen beállításokat érdemes használni?Eddigi beállításaim:
Manual állásban
RAW formátum
11mm
Fénymérés kiértékelő
ISO 3200
F2.8 rekesz
25" expo 2" késleltetéssel indítva
Hosszú expós zajcsökkentés kikapcsolva
Lencsekorrekció kikapcsolva (a váz eleve rosszul ismeri fel az obit)Valami lényegeset kifelejtettem, illetve rossz értéken tartok?
Köszönöm előre a válaszokat: Zsolt
-
Bozso68
őstag
válasz #84221696 #1578 üzenetére
Be van karcolva, de valószínűleg a szállemez rosszul van belerakva. Amikor a Cas-hoz viszonyítva forgattam el az RA tengelyt, az már balra 90 foknál nagyobb szögben állt.
Szóval először a szállemez helyes irányba állítását kellene jól megoldani függőleges RA tengelynél, utána csak a pólusra állást.
Ebben tudna valaki tanácsot adni, linket dobni?Köszi: Zsolt
-
Bozso68
őstag
Szevasztok!
Kezdő kérdés: használtan vettem egy EQ5 mechanikát pólustávcsővel. RA tengely alaphelyzeténél a pólustávcső szállemezén a Polaris kis karikája jobbra fönt van. Gondolom, ez nem jó helyzetbe van forgatva. Hogyan lehet meghatározni a szállemez helyes állását? Sehol nem találtam rá leírást. (Vagy rossz helyen kerestem.)
Köszi előre is: Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest