Hirdetés
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- TCL LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Logitech Z906
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz #65388800 #2956 üzenetére
Viszont a magas páratartalom ellenére nagyon nyugodt volt a légkör.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
veterán
válasz #65388800 #2947 üzenetére
Igen, erre gondoltam, de engem nem a napi, hanem az éves delelés erdekelne.
föccer igen, en is csinálom igy De nem hiszem hogy ez a legjobb megldás
tvamos lathatoság a neve. Kiexportalni nem tudom hogy lehet-e. Gyarilag benne van,. csak nincs bekapcsolva alapból
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
Topikgazda
-
-
ati3x
Topikgazda
-
ati3x
Topikgazda
válasz #65388800 #2725 üzenetére
Igen, alapvetően igaz. Hoszabb fókusszal könyebb nagyobb nagyítást elérni, röviddel pedig nagyobb látómezőt. Másrészt a rövid, nagy fényerős tükrök esetén a felületi minőség igény nagyságrendekkel magasabb. Sokkal könnyeb F8-f10-es tükröket gyártani, mert még a gömbtükör is diffrakció határolt képezést ad. Szóval egy 150/750es f5-ös tükör egy 7,5mm-es okulárral 100X nagyítást ad. Pl egy 150/1200-as 12mm-es okulár szintén. Ha azonos az optikai minőség, és az okulárok látómezeje, akkor ugyanazt az objektumot nézve szabad szemmel nem látsz különbséget, magyarul tök mindegy a fényerő ilyen esetben. Fotózásnál teljesen más téma..
-
t72killer
titán
válasz #65388800 #2604 üzenetére
Sztem írj nekik mailt, mi ez. Forrásként van még pl a Teleskop Austria (van magyar ügyintézés tudtommal) és ha angolul v németül is megy a bevásárlás, a Teleskop Service. "terrestrial eyepiece" Newtonhoz a kulcsszó.
A naptárat nem tudom, nem dolgozom papírral
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz #65388800 #2602 üzenetére
Kevés infó, mi az hogy 1.5x-es nyújtás egy okli részéről? Amúgy 15mm körüli oklit vennék 900-as fókuszhoz. 60x-os nagyítás szárazföldi célpontokra sztem elég jó, a 90-essel elég szűk lenne a látótér.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
_seth_
veterán
válasz #65388800 #2600 üzenetére
Nekem ezt sikerült összehozni tegnap este:
Ablakból kézzel ennyire futotta, nem volt kedvem lemenni a hidegbe állvánnyal
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
veterán
válasz #65388800 #2493 üzenetére
Köszi, meglesem
De egyebként az IRIS-nek is kéne tudnia csak bénáztam? Mert amikor ugye a közös területet néztem akkor egybe volt, látszott is az elcsúszás, de a vegeredmeny mégsem sikerült.
De lehet mindjárt feltöltöm.Igen, tudom hogy látszik szabad szemmel is, csak meglepődtem hogy ilyen beállítasok mellett is megjelenik a fényképen.
-
veterán
válasz #65388800 #2491 üzenetére
Folyton
Mivel nem volt mechanikán a gép, így lett egy szép timelapse belőle. Viszont pár képből IRIS-el próbáltam egy szép képet csinálni de nem sikerült. Nem tudja a progi össze illeszteni a képeket, vagy én bénáztam el valamit? Eddig csak Star Adventurerel készült képeket csináltam vele, ahol azért fedig egymást a képek.
-
tvamos
nagyúr
válasz #65388800 #2126 üzenetére
Kifejezetten olyat keresnék, mint az ISS Detector, hogy a telefon hosszanti tengelye miután a kiválasztott objektum felé. Ha van olyan... Vagy valamelyiket át lehet állítani?
Kevés itt a türelem kéremszépen. (Bár, akinek van gyermeke, az tudja...)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz #65388800 #2117 üzenetére
Egy nagyon gyengusz Bresser NATIONAL GEOGRAPHIC 114/500 COMPACT TELESCOPE. Nem nagyon jo... de nem is olyan rossz. (Nem az enyem, hanem a fieme.)
Ennyi penzert nem nagyon van lencses tavcso, barmilyen allvannyal.(#2116) Pulsar válasza tvamos (#2115) üzenetére
Elvileg a cserélhető obis gépeken van valami réteg, bevonat, akármi, ami ezt megakadályozza.
Persze, elvileg van, meg nem tudom... talan van ultrahangos tisztitas is, de en akkor sem szeretem. ramegy egy kis por, utana beparasodik, akkor sar lesz belole, utana meg raeg, mert azert melegszik a CCD, ha hosszu az expozicios ido. Jobb a behesseg, inkabb elkerulom az ilyen uzemet.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #65388800 #2038 üzenetére
Napkitörést speciális távcsővel lehet nézni, aminek a fókuszban ki van takarva a napkorong. Természetesen egy spéci fém tüskével oldják meg, mert sok száz fokos lesz.
Iskum Józsinál egyszer láttam ilyet sok sok éve. Nagy élmény volt.Pl ilyennel.
Galériában vannak jó képek, láthatod mire képes a távcső.tvamos: kár hogy életlen lett.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
kovisoft
őstag
válasz #65388800 #2011 üzenetére
Sajnos nagyon zavaró, hogy többféle ND-skála létezik. Az a fotós ND8-as szűrő, amit tvamos fórumtárs linkelt, aszerint van számozva, hogy a fény hányad részét engedi át. A Baader pedig aszerint, hogy fényszűrés mértéke 10-nek hányadik hatványa. Itt van egy táblázat az egyes skálákról. Ebből látszik, hogy Baader-féle ND 5.0 megfelel a fotós ND100000-nek.
-
tvamos
nagyúr
válasz #65388800 #2000 üzenetére
Amugy milyen zoommal erdemes "ramenni" a jelensegre? Ekvivalens 190-816 az obim, de van ra egy 2.5x teleconverterem. Vagy eleg lenne a 82-299?
Amugy a Baader szurore azt irja, hogy ND5. Van itthon amugy ND5-os szurom, csak arra nincs irva, hogy sun filter, meghat nem fenyes, hanem sotet szurke. Mi a kulonbseg a ketto kozott?
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
válasz #65388800 #1968 üzenetére
Itthon még csak csak meg oldom a hálozatot, de terep a cél ahol nem biztos hogy van. Találtam dummy aksit, meg RC cuccokból van itthon 5000mA ami bőven elég lesz
Hat nem ülök mellette de folyton nézem az időjáras jelentést amég kint van, illetve készül egy eső zsák a gépnek.radi8tor1: szerintem az én bénaságom. Egy kölcsön kapott nikon 35mm f1.8al csináltam, és sok időm nem volt vele barátokzni. Szerintem venni fogok egyet . De majd ha vissza töltöm a törölt flickr képet azon nem ilyen gáz szerintem.
BITBOYS egy Nikon D3300-al.
98bja nagyon jó lett a kép. Hol és mivel készült a kép?
[ Szerkesztve ]
-
BITBOYS
addikt
válasz #65388800 #1954 üzenetére
Nekem volt eq3 150/750-es tubussal, most eq2 van ugyanilyen méretűvel és nem vettem észre különbséget, pedig elvileg csak az acél láb ami változott. Na jó, eq3 kicsit stabilabb volt, szóval a Te 13-as tubusodat valószínű, hogy gond nélkül elbírja.
Makszutovon kérdezz rá, talán hamarabb kapsz igazán kielégítő választ.Köszi az átvonulásos posztot, beszerzek én is valami fóliát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #65388800 #1862 üzenetére
Dehogynem.
Ajánlom a Citizenfour című filmet.Titkosszolgálattal amúgy nekem kevésbé van ellenérzésem, mint a multikkal akik saját haszonszerzés miatt elemzik az adatainkat. Pl Google olvassa a leveleidet, hogy célzottabb hirdetéseket tudjon eléd rakni. Eltárolja a keresési előzményeket, hogy szerinte relevánsabb találatokat adjon.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
f.lorand
Topikgazda
válasz #65388800 #1826 üzenetére
Sok helyen fel szokták használni. Ha megjelölik a forrást, akkor nem zavar, sőt. Az indexesekkel amúgy is jóban vagyok, mert ha van valami eredmény, le szokták közölni, ami azért erős hírverés.
VOlt most egy TV adás is. Néha ellentmond a narrátor annak, amit mondok, de nem baj
[ Szerkesztve ]
Asztrofotográfia és légi fényképek - https://fenyeslorand.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #65388800 #1821 üzenetére
Májusban lesz Földközelben Mars. Akkor érdemes nézni, mert nagyobbnak látszik valamivel a korongja.
De nem lesz telihold méretű.Hm, Merkúr átvonulás jó lesz. Talán össze rakom a távcsövet addig. Kérdés milyen állapotban van, majdnem 10 éve hozzá se nyúltam.
Ma szépen néz ki Jupiter a Hold mellett.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #65388800 #1815 üzenetére
8-án volt szembenállás. Nem tudom mit írt neked tegnapra.
március
nap óra
01. Hajnalban a Mars és a Hold közel látszik egymáshoz az égen.
02. 00 Utolsó negyed, a Hold az éjszaka második felében látható.
02. Hajnalban a Szaturnusz és a Hold közel látszik egymáshoz az égen.
08. 12 A Jupiter szembenállásban, a Földről nézve a Nappal átellenesen helyezkedik el.
09. 03 Újhold, a Hold nem látható az éjszakai égen. Teljes napfogyatkozás, Délkelet-Ázsiából és Ausztráliából figyelhető meg.
14. Este a Hold az Aldebaran (a Bika csillagkép legfényesebb csillaga) közelében jár. Délután a nappali égen el is fedi azt.
15. 18 Első negyed, a Hold az éjszaka első felében látható.
20. 06 Tavaszi napéjegyenlőség.
21. Este Jupiter és a Hold közel látszik egymáshoz az égen.
22. Hajnalban Jupiter és a Hold közel látszik egymáshoz az égen.
23. 13 Telehold, a Hold egész éjszaka látható. Félárnyékos holdfogyatkozás, hazánkból nem figyelhető meg.
23. 21 A Merkúr felső együttállásban, pályájának a Földdel átellenes pontján halad át.
27. 02 A nyári időszámítás kezdete, óra előreállítás 3 órára.
29. Hajnalban a Mars, a Szaturnusz és a Hold közel látszik egymáshoz az égen. A bolygók közül a fényesebb a Mars.
31. 17 Utolsó negyed, a Hold az éjszaka második felében látható.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
zoomon
tag
válasz #65388800 #1753 üzenetére
Nem haladok gyorsan a sok egyéb dolog miatt, de a Holdról az előbb sikerült egy képet készítenem.
Hát fel kell kötni a nadrágot, van mit tanulni...Így sikerült a kép (iso100, távkioldó, óragép):
Ez talán még nem is olyan szörnyű, de próbáltam a Jupitert és a holdjait lekapni, a bolygóból csak egy nagy fényes paca lett, azt vajon hol ronthattam el?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #65388800 #1784 üzenetére
Csak 2 bolygó haladhat el a Nap előtt, a Földről nézve. A Vénusz 2012-ben haladt el legutóbb, legközelebb pedig 2117-ben vagy mikor. Szóval, kizárásos alapon csak a Merkúr lehet az, de hogy mikor, azt most nem tudnám megmondani. Kb. 2 óra múlva tudom a pontos választ. Persze, addig még beelőzhetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- EAFC 25
- Dell notebook topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen házat vegyek?