Hirdetés
- OLED TV topic
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Notebook hibák
- SSD kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
-
pacman_123
tag
válasz Zοltta #52848 üzenetére
"gérvágó gépet ... persze 80 ezer alatt .... Leginkább a minőség és megbízhatóság a fő szempont ... lézer jó lenne, de ha nincs az se baj. .... tudja azt amit. egy gérvágónak tudnia kell több fokban lehesen vágni ... 150 ezer alatt akadna ? de az már a plafon"
Nem haragszol ha azt írom, nem igazán tudod mit szeretnél
Most nincs időm, de minden márkáról tudnék előszedni köpködő posztot. Jó kérdés, mennyire relevánsak az ilyen fórumvélemények, mert egyrészt ha valaki nem ért a szerszámhoz (hogy pl illik beállítani) akkor hamar elmegy a kedve és a legdrágább márkát is lehúzza.
A másik véglet meg: mindenki a saját lovát dicséri.
Akkor én az enyémet. 2016-ban vettem, vágtam vele elég sokféle dolgot, még most is működik - nem mondható talán hogy megbízhatatlan. Van egy olyan gyermeteg hibája, hogy kifelejtették belőle a porvédett lézer- és világításkapcsolót, és a sok portól a kapcsoló elfelejt rövidre zárni - 5-10 perc kipucolni. Azt jegyezzük meg hogy a lézer meg pont az a tulajdonsága egy ilyen szerszámnak, ami nélkül pont lehet élni
Meg persze be kellett állítani, ezután az a pontosság ami nekem kell - azt tudja. Gyári lapja sem rossz, de azért jelenleg egy 72 fogas keresztvágó Pilana lap van rajta, az sokkal szebben vág. Meg nincs rajta lágyindítás. Lehet nélküle élni, de amikor lejárt a gari én beleszereltem. Leginkább a fogaskerék áttétel hálálja meg nálam (mint minden ilyen kefés motoros fűrészgépnél), a biztik lecsapkodása nem volt szempont, mert van szerencsére elég delej a műhelyben.
Ez a munka bizonyította nekem leginkább (összesen 4 labda készült, 4x (12*5 + 20*6) vágással) hogy annyira nem rossz szerszám ez, mint amennyien fikázzák. De képkereteknek is vágtam már 45 fokot, sok kivetnivalót azokban sem találtam. Aki meg japán asztalos szintű illesztésre vágyik, az úgyis "shooting boardon" gyalulja hajszálpontosra az illesztést. Takarólecek vágásánál a sarokszög meg úgyis a faltól függ, ami szinte sosem 90 fok, ahhoz meg szögfelező illik.
Szóval: szerintem egy ilyen Metabo is bőven kiszolgálna téged. De majd alszol rá ... jónak tűnik a mások által linkelt Maki és Milwaukee is - de azok azért jóval combosabb pénzért, MW ráadásul "kicsi" lappal - kérdés a vastagság, amit át szeretnél vágni, mi a maximum elvárás. A Metaboval vágtam már át 90mm-es vastagságot, azt biztosan tudja.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
DacMalac
tag
válasz Zοltta #52848 üzenetére
Vegyél egy alap gépet ,hozzá egy gérvágó állványt,ha további igények merülnek fel,akkor fogalmazd meg magadban,és vegyél helyette egy olyat,ami teljesíti azt . Az alapgép erre jó lesz.Ne költs el egyszerre ekkora összeget ( 154 ezer).Ameddig nem tudod,hogy mik az igények a lézeren kívül,addig adj magadnak időt,míg ezek felszínre kerülnek.Azért a gép tudjon átvágni 2"-s pallót ,valamint kihúzható legyen! Tengelyen húzható. Plusz a szervizháttér se egy utolsó szempont. [link] [link]
-
monti0222w
addikt
válasz Zοltta #52886 üzenetére
Csodálkozom ezen, pedig hidd el az építő ipar egyre jobban áll át Milwaukee gépekre, és nem véletlenül!
Makita már egy ideje nem olyan mint régen volt, sajnos már nem az a minőség ami régebben jellemezte!
Ami még jó màrka a DeWalt, bár én speciel nem vagyok kibékülve a gérvágó gépeikkel.
Tudom itt le szólják, de az előző cégemnél volt egy Metabo gérvágó, az pl. bírta a strapát, ráadásul több ember is használta különböző szokásokkal és bírta! -
fogtunder
nagyúr
válasz Zοltta #55819 üzenetére
Mindkettő jó egyébként.
Az a tapasztalatom, hogy ha neten rendelem, akkor tényleg ipari mennyiséget kellene, hogy a szállítással is nyerek rajta, úgyhogy csak bemegyek valamelyik csavarboltba a városban és megveszem, amit kell. Már nagyjából tudom az árakat, mit hol érdemes, az alapján megyek célirányosan, de a közigazgatási határt nem hagyom el emiatt.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
epmd
tag
válasz Zοltta #55819 üzenetére
Na ja,félreérthető a webshop.A Reisser az egy márka nem egy csavar típus szerintem.Ez olyan mint a Hilti fúró,mindegy hogy milyen márka van a gépre írva az Hilti fúró mert viszi a vasbetont. De ne nagyon bánd mert a Reissernek már alig van hegye,a Koelnert könnyebb behajtani,és sokkal olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz Zοltta #56872 üzenetére
Álmodozni, csodát várni lehet de nem érdemes. Hobby célra hobby pontosság jár sajnos. Az hogy valakinek valami bevált az nem azt jelenti hogy amit Te fogsz venni az is jó lesz. Még a márkásabbnak tartott és drágább gépekkel is sokszor sok s szívás. Aki rendszeresen olvassa a fórumot az tudja. Ez olyan mint a lottózás, vagy kifogod vagy nem.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
fogtunder
nagyúr
válasz Zοltta #56891 üzenetére
Az az igazság, hogy még a 216-os Metaboból is volt olyan valakinek, amit nem tudott úgy beállítani, hogy pontos legyen. Én a kis előre csúszós Hikokit akartam megvenni tavaly, de sehol nem lehetett kapni, végül egy Dewalt DWS778 lett, ez elég jó, bár az asztala ennek se sík teljesen, majd ha lesz időm, síkba kellene csiszolni. Viszont elég pontos, egy bajom van vele, hogy nincs mélységhatároló rajta, ami azért ácsolás jellegű melóknál nem lenne rossz, plusz az elszívás közel se tökéletes rajta, de ezzel még tudok együtt élni
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Zοltta #56898 üzenetére
Az Einhellel kapcsolatban ne legyenek nagy illúzióid, rengeteg Parkside cuccot az ő licenszeik alapján gyártanak, barkács kategória.
Tavaly volt asszem 80-ért Stanley Fatmax 255-ös a Praktikerben, ránézésre az se volt rossz, de most 115K. Ha olcsón akarod megúszni az a narancs Makita talán az egyik legjobb, nyilván azzal a hátránnyal, hogy 13 centire vagy limitálva.
-
Soká
senior tag
válasz Zοltta #56872 üzenetére
Azt azért érdemes tudnod - talán nem vált egyértelművé - hogy a gérvágók (a legeslegdrágábbakat leszámítva) eleve nem az a szerszámkategória, aminél a pontosság lenne a fő szempont. Azt is mondhatnám, hogy nem annyira asztalos szerszám mint inkább ácsszerszám. Legalábbis helyszíni vágásokra kitalált eszköz. Amivel - jó esetben - lehet pontosan dolgozni, de sosem olyan pontosan mint egy asztali körfűrésszel.
Nem derült ki, hogy mire is szeretnéd használni, de anno én is abba a hibába estem, hogy azt hittem, ezzel lehet a legjobban gérbe vágni dolgokat. De nem, inkább csak haladós munkára alkalmas. Ha le kell vágnod méretre egy lécet, parkettát elvágni, vékonyabb képkeretléceket, arra alkalmas, de ha pontosan szeretnél illeszteni, akkor még mindig jobb eredményt érsz el egy jó asztali körfűrésszel (ami persze háromszor annyiba fog kerülni mint a gérvágó...) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest