Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz bazsimano #46921 üzenetére
Mielőtt leírnám, micsinájj, jelzem:
Tessék, erre való ez a hűjeamerikaji kötés! (Nem Neked szól, hanem a hívőknek.)
No:
1 - Körberajzolod az ülőke fonákját belülről grafitcerkával.
2 - Leszeded az ülőkét, csavarokat kib@szod a kukába.
3 - Leszeded a kárpitot (tűzőkapcsokat tűéles csavarhúzóval, kombináltfogóval).
4 - Csinálsz lécből egy keretet (ami majd pont a székbe illeszkedik), és felülről rácsavarozod a keretre az ülőkét. (Reissercsavarral).
5 - Visszakárpitozod az ülőkét.
6 - Ráteszed a helyére az ülőkét, belülről mostmár oldalról oda tudod csavarozni a székhez. (Reissercsavarral.)
7 - Örülsz, asszonnyal megcsókoltatod az okos homlokodot, és iszol annyi sört, ahány gyereked van, miközben elégedetten konstatálod: Gyerekek jók, székek jók.Több fa van, mint asztalos!
-
kavalkád
aktív tag
amit én tennék, az vagy szélesebb menetű csavar, vagy ha fából van az ülőlap, akkor átfúrnám alulról a keretet ülőlappal együtt, 6/8/10-es fúróval (ami passzol a meglévő lyukhoz), ragasztót be mind az ülőlapba mind a keretben lévő lyukba és alulról egy fatiplit feltolni az ülőlap felső síkjáig (nyilván nem a szivacs tetejéig értem, csak a farész felső síkjáig). így megúszod a kárpitozást.
örökös, egy darabig
aztán majd jelzi valaki ha hülye ötlet.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Nagyobb átmérőjű csavar ugyanabba a lyukba, vagy átfúrod keresztbe a kötőt és hosszú csavart raksz bele szépen bezenkolva a fejét, vagy sarokvasat használsz.
-
kavalkád
aktív tag
válasz bazsimano #47600 üzenetére
volt KIKA-s szekrényem ilyesmi fiók megoldással nekem is, az a gond, hogy nincs annyi hely (nálam legalábbis nem volt) a fiók és a szekrény belseje között, hogy oda beférjen egy hagyományos görgős sín. a golyós sín talán befér, de ahhoz meg ki kell marni a fiókból a helyét neki. a szorulás ellen használhatsz szilikon spray-t, a kiesésre nem tudok okosat (se) mondani, látni kellene miért esik ki. elméletileg kellene ott lennie egy kis műanyag bizbasznak ami pont azt hivatott meggátolni, hogy teljesen ki lehessen húzni, az el tud törni idővel.
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz bazsimano #47617 üzenetére
fejből nem tudok ilyeneket
ezt gugliztam neked
eszerint 25mm a két oldalon össz.[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz bazsimano #47619 üzenetére
a golyósat meg félig bele lehet marni a fiók oldalába, ahogy itt mutatja, ehhez a megoldáshoz kevesebb luft is elég, viszont egyrészt a fiók falának vastagsága limitálja a lehetőségeket, másrészt keresned kell valakit aki megcsinálja a marást (feltéve, hogy nincs otthon felsőmaród)
-
nullpoint
őstag
válasz bazsimano #47657 üzenetére
Nem túl szerencsés egy ekkora méretű ajtó, 60cm-nél szélesebbet ritkán csinálunk. Mindenképp jó minőségű pántot vegyél, egy Blum klippes pánttal a le és felszerelés is kényelmesebb lesz, a vargáné pántot még véletlen se vegyed.
Minimum az 5 darab, de ha többet teszel azzal csak jót teszel. Lényeg az hogy úgy tedd fel hogy az alsó és felső részen 2-2 pánt legyen közelebb egymáshoz. Tehát az ajtó alsó és felső szélétől 80-100mm-re vannak az első pántok, és attól kb.300-350mm-re jöjjön a következő, és az ötödik pedig a mértani középre kerüljön. Ha elmondod a korpusz anyagvastagságot és a kivánt fugaméretet akkor tudok javasolni oldalpoziciót is a pánthelyfurathoz.
Figyelj arra hogy polccal ne ütközzék a pánt poziciója.kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
kapu2006
tag
válasz bazsimano #47759 üzenetére
Próbáld meg olyan üzletben ahol központi fűtéshez árulnak szerelvényeket. Egycsöves rendszerhez létezik alsó felső szelep összekötő cső. Krómozott.
Ez kb15-18mm vastag.
Vagy, ha ez túl drága, ugyanitt réz központi fűtés cső. Három méretben kapható.
Ezt tükörfényesre polírozva, lakkozva. Egészen jól mutat.
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz bazsimano #54458 üzenetére
ha csúszósín volt akkor műanyagosnál/plexisnél vágass a ugyanolyan méretű csíkokat, fúrj bele lyukat a csavarnak, sűllyesz be a fejnek és csavarozd fel.
vagy keress rá a neten, hogy "műanyag fiókcsúszó", biztos kapni készen is.
ilyen faltól-falig fióknál nem igazán fog más sín elférni.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz bazsimano #54458 üzenetére
Mindig a fiókmozgató vasalathoz készül a fiók. A te esetedben a műanyaghoz csúszóhoz csinálták a fiókot. Elképzelhető, hogy valamilyen szerelvénnyel megoldható lenne a mozgatás, de ahhoz kellene egy homlokmetszet a fiókról és a szekrényről beméretezve minden.
A legolcsóbb használható megoldás viszont az,hogy a széttört műanyag csúszó helyett gyártatsz bükkfából ilyen csúszót és felcsavarozod oda ahol a műanyag volt. -
kavalkád
aktív tag
-
kavalkád
aktív tag
válasz bazsimano #54465 üzenetére
https://plexicentrum.hu/
párszáz forintos tétel. -
pacman_123
tag
válasz bazsimano #54533 üzenetére
Nekem az a tippem hogy asztalos ezzel nem fog foglalkozni mert vagy elfoglalt, vagy nem éri meg neki lemenni a műhelyébe és bekapcsolni a gépeit. Ez tipikus hobbista/comcéd/haver feladat. Ha jól értem 3 fiókhoz kellene 6 db 400x9x12 mm-es keményfa léc. Vagy jelentkezik itt neked egy jófej (észak) pesti fórumtárs, vagy kerítesz egy szomszédot asztali fűrésszel és veszel darabra pár bükkfa kerítéslecet az OBI-ban vagy Praktikerben és megkéred hogy hasítsa ki ezt neked. Utána megfúrni és süllyeszteni már lehet te is tudod.
Kis túlzással amíg átolvastam az egész sztorit, meg a tippeket, addig le is gyártottam volna ezt neked, van annyi keményfa maradékom hogy 30 fiókra is kijönne. A hiba a történetben, hogy nem Észak-Pesten, hanem Észak-Miskolcon lakom... ha nagyon nem jelentkezik senki, megcsinálom neked és eljuttatom valahogy, ha megírod a címedet. "Egyszer lesörözzük" jeligére. Holnap amúgy is műhelynapot tartok, meg kell ismerkednem az új harcossal. Azt a kis plusz időt szívesen rászánom, meg is fúrom/süllyesztem neked. Adatlapomon email publikus, vagy privát üzi: írj ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
kavalkád
aktív tag
válasz bazsimano #54531 üzenetére
valami nem jó az biztos, mert ilyen darabok kijönnek a számukra már nam használható vagy eladhatatlanul kis darabokból is. a Pusó Plasztiknál amikor kerestem egy 10x50cm-es csíkot az ember rámutatott a hulladáktárolóra és azt mondta akár mindet is elvihetem.
nem tudom mire kértél ajánlatot, de ha csak a csíkokra akkor arra tényleg drága.
ha arra, hogy ki is fúrják és sülyesszék akkor nem csodálkozom, a munkaidejüket ki kell fizetni. -
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest