-
PROHARDVER!
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
válasz
Dr. Akula #3023 üzenetére
Nem teljesen értem azt, amit írtál/kérdeztél.
Ha azt, hogy miért vennék ARM-es NAS-t, akkor egyszerű a válasz, mert az inteles funkcióit áttenném egy i3/i5-as NUC-ra. A többire meg elég az ARM.
Kettő + egy erősen erőforrásigényes alkalmazást használok (amiről a kezdetekben nem tudtam, hogy azok): Roon, Photoprism + Plex. Ezek mindegyike jobban érzi magát i3/i5 környezetben, egyszerre használva pláne (ekkor igazi helikopter és minden 100%-on). Az összes többi alkalmazás elmegy az ARM dockeren (Calibre-web + xteve + nextcloud). A NAS csak adattárolás + torrent.
NVMe-vel gond? Alapvetően nincs gond. Csak azt kell tudnod, hogy a J4125-nál max. 1Gb/s-mal megy az adatforgalom, mert PCIe nem 3x4, hanem 1x2 jutott erre a részre (kb. ugyanez igaz a Qnap TS-x53D és Synology 920+-ra is).
Egyébként nekem is azért előnyös a használatuk, hogy maradt 1 szabad bővítőhelyen a 3 külön kötet mellett. Viszont NAS/ipari verziót igénylik belőlük, amelyek arányaiban drágák. Vagy nem azt használsz és hamar elhullanak és a végösszegbe kb. ugyanoda lyukadsz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest