- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- E-book olvasók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bib
őstag
És a kiszerelt vga helyett az integrálttal próbáltad indítani nem lehet hogy csak képet nem ad?
A memóriákból mindegyikkel próbáltad külön-külön?
Procit ki lehetne venni, megnézni hogy nincs e láb elgörbülve.Ha nem marad más a lapra tippelnék.
Biost ilyen állapotában nem mernék frissíteni, csak ha a gyártó erre a hibára írná. Bár garanciális akkor is ha teljesen behal. -
Chase
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Frissen vásárolt, korrektül összerakott konfiguráció: ASUS Z97-P alaplap, i7-4790K proci, 2x8GB DDR3-2400 memória, ASUS GTX 1050Ti videókártya, Thermaltake SmartSE 630W táp, ADATA SP920 128GB SSD, WD 1TB HDD. Windows 10 Pro 64bit. Nincs CPU túlhajtás.
Gép bekapcsolás, hangszóró csippan, POST lefut, Windows betölt, elindul, teljesen jól működik, a probléma az újtaindításkor jön elő. Ha a Windowsban az Újraindítás-t választom, akkor szépen leáll, a gép újraindul, hangszóró csippan és fekete képernyő, lefagyás, nem reagál semmire, nem indul.
Ugyanez a jelenség, ha BIOS-ba belépek, majd kilépek, függetlenül attól, hogy megváltoztattam-e vmi beállítást v. sem, hangszóró csippan, lefagy.
Mindkét esetnél le kell kapcsolni a táp kapcsolóját, megvárni, míg minden LED kialszik (20-30 sec), visszakapcsolni a tápot, és a gép simán indul.
A probléma: a gép nem tud ÚJRAindulni, rebootolni, nevezzük bárhogy.
Teszteltem úgy, hogy grafikus kártya kiszedve, háttértárak lehúzva, 1 db memória modul bennhagyva, de az eredmény ugyanaz, mint a teljesen összerakott konfignál.
Ha a Windows-ban a Leállítás-t választom, akkor a gép szépen leáll, és utána sima bekapcsolással normálisan újra el is tud indulni, nem kell a tápot lekapcsolni hozzá.
Csak újraindulni nem tud, reményeim szerint valamilyen BIOS beállítással orvosolható, de sajnos ebben az újfajta BIOS-ban rengeteg olyan dolog van, ami számomra ismeretlen, vaktában lövöldözni meg nem akarok.
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni! -
javorszky
tag
Win 10-ből melyiket a leg érdemesebb feltenni?
-
javorszky
tag
Sziasztok!Nem tudja véletlenül valaki mitől lehet az ha akármilyen pendrive-ra akarok másolni usb3 porton keresztül,negyedénél megáll kiírja,hogy nem olvasható.Rányomok,hogy újra és ledobja a pendrive-ot és utána vissza teszi.És ez így megy mindig.Csak az usb2. porton működik.Eszközkezelőben minden frankó!Ezt négy pendrive-al is próbáltam de egyikkell se jó.Már formáztam NTSF. Exfat de nem jó.Hátha járt már így más is és tud valamit mondani!
Asus z97 pro gamer -
mazacar
tag
válasz
szallasi007 #2656 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Sikerült! -
szallasi007
őstag
válasz
mazacar #2655 üzenetére
Hát megoldásként azt mondják hogy nyomd meg a Shiftet majd a kikapcsolást az adott OS alatt, restartnál már A0-t kell látnod ami a normál működés. Mások azt írják ez egy bug és az A0=40 csak xar a visszajelző led.
Illetve van még egy ilyen is:
A0 - resume from S5 state.
30 - resume form S3 state,
40 - resume from S4 state.Más azt írja hogy ez csak egy OS visszajelző állapot miszerint a windows nem kikapcsolt állapotba küldte a gépet hanem csak elaltatta, Fast Boot (komolyan mondom fingom nincs magyarul mi az) be van kapcsolva BIOS és/vagy OS szinten vagy a windowsban a bekapcsoló gomb megnyomására neked az van beállítva hogy menjen el alvó módba.
Ha teljesen el akarod tüntetni ezt a 40 kódot és mindig A0-ba akarod hogy legyen akkor ezt csináld végig:
megoldás -
mazacar
tag
Sziasztok!
Asus maximus VI Gene lapom van és a Q-CODE folyamatosan 40-et jelez.
Tudja valaki milyen hibát jelez?
Az esetleges segítségeket előre is köszönöm!Az alaplap könyvében egyáltalán nem találni ilyen hibakódra magyarázatot..:\
-
xyvalaki
aktív tag
-
xyvalaki
aktív tag
A CPU_OPT csatlakozó feletti 3 tű mi lehet? A luzer guide semmit nem ír róla.
Asus Z97 Pro wifi ac -
kicsigeri
senior tag
válasz
K.Tamas89 #2629 üzenetére
Változozz a szitu, be akarom kapcsolni a gépet most reggel 1 rammal nem indul, ha kivereszem a ramot és átteszem másik slotba, elindul, ha leállítom és bekapcsolom újra már nem indul. Procin nem látom semmi sérülést, és a foglalton sem, próbáltam úgy is hogy fellazitottam a hűtő egyik leszorítóját, semmi változás, a slotokat kifújtam levegővel.
-
kicsigeri
senior tag
Bios reset megvolt a bioszban, de sajnos ez sem segített
-
kicsigeri
senior tag
-
Dany007
veterán
válasz
kicsigeri #2624 üzenetére
A cpu problema logikusan hangzott. Nalam regen lga775-oson volt olyan, hogy tulzottan raszoritottam a hutot es kicsit meghajlott a lap! Nem indult el. Aztan engedtem rajta valahogy es minden rendben lett.
De a leirasod alapjan a memoriaval kell probalkozni. Teszteld le elindul e kulon kulon az osszes rammal. Ugy elindul-e gond nelkul. Ha igen, akkor probald cserelgetni a slotokat! Hatha valamelyikben elindul mindkettovel.
Nem vicces dolog a ramproblemaEn egy hetet szivtam, mire kiderult hogy az amugy 1 honapja gond nelkul hasznalt 2x8GB Corsair hibasodott meg valamiert. Meg szerencse hogy volt itthon masik 8.
-
kicsigeri
senior tag
Most ott járok, hogy nem a VGA a gond, az biztos. Giga Z97 H3D a lap. produktum, egy memóriával elindít, betölt winfos, kikapcsol betesz második ram, elindul betölt winfos, viszont ha leállítom és újraindítom már nem indul. Újra ki kell venni a ramot és ugyan ezt eljátszani. Sose volt tuningolva benne semmi se, AUTO-n van minden a biosba. Nincs a procinak normális hűtése így nem húzom. (munkagépem a stabilítás a fontosabb)
De hogy mi a gyász lehet vele
XMP profil nincs bekapcsolva -
kicsigeri
senior tag
válasz
szallasi007 #2620 üzenetére
Egy rammal ment, aztán leállítottam és betetm a másikat nem ment, vártam egy picit és bekapcsoltam és ment, ki se kapcsoltam
(#2621) Teaway Lehet ez is, mert a procit kivettem és újra be, de utána is elsőre csak egy rammal ment. Most let előszőr szétszed mióta összerakták 1,5 éve -
betyar1974
senior tag
(#2621) Teaway-Csatlakozom, szerintem is hűtő gond!
Volt egy msi b85-öm freezer11-el, minden jó volt! Asus b85-re nem, nem volt jó a felfekvése, ki-be kapcs.
Úgyhogy valami a hűtő körül, egy gyárival hamar kiderülne(próba képpen), Én így jöttem rá. -
szallasi007
őstag
válasz
kicsigeri #2619 üzenetére
Hétvégén hasonló hiba jött elő nálam is. 4*4 gb hyperx ramok gene vii maximusnál csak a lap 55-ös hibakódot dobott.
Kis guglizás után azt írták hogy xmp profil bekavar tegyem vissza autora 1 rammal majd kikapcs minden rám vissza és jó lesz. Jó lett.
Nem volt kedvem letesztelni hogyha visszateszem az xmp-t akkor megjavul e de próbáld ki te is egy rammal xmp off másik ram be elindul-e? -
kicsigeri
senior tag
Z97 h3d giga lap, szétszedtem kitakarítottam, és nem indúl el, folyamatosan újraindúl, egy pillanatra bedobja a bioszt és ujraindul, mi a fene lehet vele, semmi változás nem történt
-
javorszky
tag
A legújabb rufus-al csináltam.A 775-ös deszkával semmi gond nem volt.Már próbáltam többféle képen is rátenni de nem bírom rávenni,hogy boot-oljon.Nem tudom mi lehet a gond.Már másik pendrive-al is próbáltam és mégse.Tanácstalan vagyok!MBR particiós séma UEF-is gépekhez.Ezt választottam.Gondolom az nem baj,hogy fat32-be van a pendrive formázva.
-
Bib
őstag
válasz
javorszky #2608 üzenetére
Biosba be tudsz léni? Mit tartalmaz a pendrive?
Ha be tudsz akkor nyomj egy default beállítást majd újraindítva F8 mennie kell a bootnak usbről..
Biosban a boot optionsnál is a meghajtók között látszódnia kell kétszer is,mert sima és uefi ha annak készült a telepítő.
Nehéz így segíteni,mert tudom az előtörténetet, hogy ez az üzenet miért jött,meg hogy bios téren mennyire vagy benne. Sopron környékén tudok segíteni. -
javorszky
tag
Sziasztok! Ahoz,hogy usb-ről akarok boot-olni és telepíteni frissitenem kellene a bios-t?Ha arról próbálkozok pirossal ír valami frimware update bios.Csak ebből gondolom.A bios verzióm: 2106 Asus z97 pro gamer.
-
Dany007
veterán
Okés, köszönöm. Ez már önmagában is nyugtató.
Mármint, hogy semmi extra.
SSD még várat magára nálam... A legtöbb meló, amit a gép végez az renderelés. Abban meg nem segít sajnos. Most ez egy hirtelen konfig "muszájból". Majd ha egyszer lesz lehetőségem komplett gépet összerakni, abban már biztos lesz ssd is. -
Bib
őstag
válasz
Dany007 #2601 üzenetére
Vga driver nem kell, főleg ha letiltod biosban.Ez a legjobb megoldás ha nem kell.Memória nekem is kétféle van,bár pro gamerben.Uefi-t lehet nézegetni,fast boot ilyesmi nem rossz dolgok a beállításokban.Egy ssd-sem extra dolog már,még azt cuppants bele ha teheted.
Manapság gyorsabb minden win10-en,én 7-est már nem raknék. -
Dany007
veterán
Üdv!
Hamarosan érkezik egy új félgépem, melynek alapját egy Asus z97-P fogja képezni.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami extra, amit tudni kell ezzel kapcsolatban?
Már "megtanultam", hogy ebben a szakmában semmi sem működik "csakúgy". Hiába veszem a - szerintem - legmegbízhatóbb márkát stb...Egy i5 4690 lesz benne. Továbbá, ami érdekes lehet 2db Corsair 8GB és 2db Corsair 4GB RAM-ot tervezek bele. Ugyanaz a típus, u.a. a freki 1866Mhz. Korábbi konfigomban nem okozott semmi gondot. Remélem itt se fog.
A másik, hogy lesz hozzá egy Gtx 1050Ti VGA. Kérdés, hogy akkor fel kell-e telepítenem a gyári intel vga drivert? Hiszen nem is lesz használatban. Főleg ha mondjuk egyből letiltom a Bios-ban.
Illetve van-e valami extra, amit érdemes egyből beállítani a biosban? Drivereket már letöltöttem előre, új bios-t is, de mondjuk nem frissítenék biost ha nem muszáj.
Win7 SP1 lesz felrakva.A gép: i5 4690; 2x8GB + 2x4GB ram; 2x 1TB-os HDD; Enermax 600-as táp.
Előre is köszönöm az infokat. Szeretnék előre felkészülni mindenre, ami lehet, nem akarok "élesben" már azzal foglalkozni, hogy youtube-ról meg különböző fórumokról keresgélek megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Haditechnika, harcászat
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- E-book olvasók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest