Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Asus H87-Pro lapnál hol kellene letiltanom a gyári Realtek hangkártyát a Biosban?
Beszereztem egy Xonar DG-t, és a beszerelése előtt törölném a drivert + tiltanám is ha tudnám hol kell...Amire eddig jutottam laikusan:
Advanced Mode -> Onboard Devices -> HD Audio Controller
(bár erre nem a Realtek-et írja, de semmi más hasonló opciót nem találtam ami ez lehetne :/ ) -
Frod
addikt
Nekem is ezt csinálta H87-Proval, sőt olyan is volt, hogy induláskor látta az optikait, eltelt 10 perc és már nem.
Jött a szokásos, hogy más kábel, más sata slot, stb-stb, semmi nem változott.
Nálam a hivatalos oldalon a letöltések között az "ACPI Driver" feltelepítése megoldotta ezt a gondot (igaz a mai napig nem tudom mi ez, de fixálta a dolgot) Ha jól látom a te típusod alatt is van egy ilyen. -
Frod
addikt
"we suggest that you first download the BIOS updater for new Intel 4th Gen Core Processors and then update the BIOS using this tool."
ez nekem eléggé úgy hangzik, hogy először töltsük le ezt a 4. generációs ráncfelvarró akármit, és ennek a segítségével update-eljük a bios-t. -
Frod
addikt
válasz
#Morcosmedve #951 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor lekapom ezt a 4. generációs frissítőt, majd a sima bios update-et is.
Majd fogom a BIOS-t, és átküldöm ezen a 4. generációs processzorokat támogató updateren, és a kapott, új Bios-t meg csak szokásosan pendrive-on frissítem???
Volt egy olyan bekezdés is, hogy cpu meg ram nélkül is meg lehet csinálni, de most ehhez nincs sok kedvem szétszedni a gépet. Mehet anélkül is, hogy kiszerelném a dolgokat? -
Frod
addikt
Viszont ha már szóba jött, akkor ma került fel egy ilyen a lapom (H87-Pro) Bios letölthető dolgai közé, de ez most nem sima update-nek tűnik sőt nem is igazából tudom mi akar lenni. Érdemes lekapni/feltenni?
"BIOS updater for New 4th Gen Intel Core Processors"
-
Frod
addikt
Egy mappába kell tenni a Bios Renamer programmal (amit szintén megtalálsz az Asus oldalon a lapod letölthető dolgai között) magát a bios fájlt ami átnevezi, olyan nevűre amit már el fog fogadni amikor fel akarod tenni az újat.
"Bios Renamer for USB BIOS Flashback and Crashfree BIOS 2
1.Put Bios file and Bios renamer in same folder
2.Execute the Utility
3.Use new Bios file for USB BIOS Flashback." -
Frod
addikt
válasz
Howkeddlee #835 üzenetére
Ohh, ez nagy királyság!
Bárcsak minden program esetében így tenne mindig, hogy magától cseréli. Akkor amint időm engedi felteszem a frissebbeket, köszi! -
Frod
addikt
a Realtek Audio és LAN driverből ha kijött a frissebb verzió a lapomhoz (H87-Pro) akkor érdemes törölni a régieket, és feltenni ezt, vagy nincs jelentősége nagyon?
-
Frod
addikt
H87-Pro-hoz is megjött az új BIOS, de még vártam vele.
Valaki már feltette? -
Frod
addikt
válasz
kristof123 #427 üzenetére
Szerintem a Haswell rendszereken úgy általánosságban megéri mindig frissíteni a BIOS-t egy jó darabig amíg jönnek kifele. Elvégre ez még egy elég friss technológia.
-
Frod
addikt
válasz
syler123 #364 üzenetére
Na, hát pont ilyen dolgokra gondoltam
Nekem még a gyári legelső volt rajta a megvásárláskor, azóta már a 4. jött ki, szóval úgy ez még nekik is az útkeresés, amik 1 éven belül fognak érkezni azokra biztos cserélni fogok, utána úgy gondolom már kellően stabil lesz az alap. -
Frod
addikt
válasz
frem1790 #360 üzenetére
Én régebben ódzkodtam mindig is a Bios-tól - mondjuk az előző configom egy P4 3.GHz és annak megfelelő, Dos-kinézetű bios volt- de a H87-Pro lapomat már kétszer is frissítettem az újra.
Szó szerint gyerekjáték az egész usb-n keresztül, tényleg nem nagyon lehet elrontani.És tudom, van aki szerint bios csak akkor szabad nyúlni ha nem jó a gép, de úgy gondolom a Haswell még egy túl friss széria, így amik jönnek 1-2 havonta újabbak azok még bőven az ajánlott kategóriában vannak a fejlesztések miatt.
-
Frod
addikt
Tehát nem elég csak átállítanom nekem a RAM-ot 1300-ról 1600-ra, hanem a főoldalon még az XMP profilt is át kell kattintani neki? (Kb ugyanez van nálam is, ezért kérdezem)
Plusz akkor már én is csináltam egy ilyen képet, ha valami nem lenne jó kérlek szóljatok, annyira nem értek hozzá
(pl nekem a CPU fesz 0,7-en megy szinte mindig alapjáraton)
-
Frod
addikt
Nekem a H87-Pro van, sokkal jobban elférsz rajta mert ugye ATX méret, és a H87M-hez képest amit ajánlottak alig 3 ezerrel drágább kb. Van rajta DisplayPort, Optikai kimenet, és 6 audió csatlakozó ha esetleg egy komolyabb hangcucc menne rá, és +1 venti csatlakozó az alaplapon.
Csak gondoltam megosztom a tapasztalataimat -
Frod
addikt
válasz
radi8tor #145 üzenetére
ez a Management Engine Interface nálam nem megy fel, valami hibát dob és azzal kilép.
"A telepítő nem tudott elindítani egy vagy több alkalmazás-folyamatot.
A telepítő most kilép."Egyébként tegyük fel ha az alaplap rossz, akkor azt miből tudom észrevenni?
(Ugyan az SSD a kezdetektől fogva tökéletesen megy, Ram és VGA se panaszkodott még - de már többen mondták, hogy "lehet az alaplap")
Ez mennyiben állja meg a helyét? Kizárható vagy tényleg lehetséges?Bár lekopogom, tegnap óta lett megoldva az ismeretlen eszköz kérdése - azóta nem dobálta még a dvdt!
-
Frod
addikt
válasz
radi8tor #143 üzenetére
Megvan!!!!
Leírom mi volt, ha valakinek lenne hasonló gondja:
Szóval látott, mind az Eszközkezelő, mind az AIDA64 egy ismeretlen hardware-t, mégpedig ezzel az elnevezéssel: ACPI \ PNP0A0A
A megoldás innen jött
Fel kellett tenni az alaplaphoz tartozó ACPI drivert, így már nem lát ismeretlen eszközt, a gond megoldódott.(Bár azt nem tudom, hogy a dvd-problémámmal ez mennyire segít, de apró lépés nekem,....
)
-
Frod
addikt
válasz
radi8tor #141 üzenetére
Természetesen mindkét dolgon túl vagyok már, most épp azt nézem, hogy az Eszközkezelőben az ssd-t "Lemezmeghajtó" néven ismeri fel (tehát nem márka/típus szerint) és jelez egy ismeretlen eszközt.
A dvd-t felismeri márka/típus szerint (Asus 24B5ST-SCSI CdRom Device)
Az Intel Rapid program viszont felismeri a Kingston SSD-t minden adatával együtt.
Elképzelhető, hogy a lap a rossz? Van erre valami program, hogy megnézzem, vagy ilyesmi?
Eddig a lapra nem is gyanakodtam, de ez, hogy nem látja a rendszer meghajtót ez nem tetszik... -
Frod
addikt
Hali!
Asus H87-Pro esetében bios alatt, a Sata opcióknál a Hot Plugged az mit takar? Annyi leesett, hogy ez a feature külön állítható, de nem tudom mire jó.Épp arra keresek gyógyírt, hogy az op.rendszer ne lássa/ne lássa kénye-kedve szerint a dvd írót. Ha a portját átállítom erre a hot plugged-ra az mit csinál?
-
Frod
addikt
válasz
radi8tor #105 üzenetére
Chipset, Audio, Lan - pipa
ezen kívül még láttam egy ilyet: (ő javallott?)
Management Engine Interface V9.0.0.1287 for Windows Win7 64bit & Win8 64bit---(WHQL)plusz a SATA mappában is van 3 dolog:
Intel Smart Connect Technology V4.0.40.2011 for Windows Win7 64bit & Win8 64bit.
Intel Rapid Start Technology V3.0.0.1008 for Windows Win7 64bit & Win8 64bit.
Intel(R) Rapid Storage Technology Driver Software V12.0.0.1083 for Windows 7/8 32bit & 64bit.(WHQL)ártani nem árt, lekapom őket is! vga lesz!
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Holnap tervezem beizzítani a Asus H87-Pro lappal bíró új konfigomat, a kérdésem annyi volna - mivel ti jobban értetek hozzá - hogy elég az alaplaphoz kapott cd-n lévő dolgokat feltenni, vagy a hivatalos Asus Support-nál szedjem le az újdonságokat? Vagy ha nem is mindet, de van ami ajánlott esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Jövedelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ivqkzy-: Eddig
- Stellar Blade
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Termékdömpinggel búcsúzik a nyártól a DeLOCK
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged