Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- E-book olvasók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
salvadorE51
tag
Nekem ugyanez a felugró OSD jelentkezett, nem sokkal 1 év után. (VW222S)
Véletlenszerűen felugrik a Volume menü, de most már el sem tűnik hosszú percekig. Van hogy magától elkezdi feljebb venni a hangerőt. aztán le. Elég vicces, de én nem kértem ilyen szolgáltatást.
Szerintem nem a gombok ragadnak be, mert sose szoktam nyomkodni. Valami szoftveres gond lesz itt...
Most levelezek az Asus supporttal, remélem elkezdik hamarosan a javítást!
Soha többet Asus monitor!
-
salvadorE51
tag
válasz
billywood
üzenetére
Mint lentebb ecseteltem a 222S-sel, lehetnek gondok, ha tv-tuner+koax felállásban fogod használni, de ez se törvényszerű. Egyébként más fórumokon olvastam több TFT monitorral kapcsolatban, hogy tv-tunnerrel vibrál a képük.
DE, ha én állnék most vásárlás előtt én egy SAMSUNG 2253LW-t vennék 46 ezerért
. 22", 2 ms, DVI. [link] 
-
salvadorE51
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
A koax nem ráz, a házoz érintve sem húz ívet (van akinek igen, olvastam valahol). De valamennyi fesz biztos van benne, valószínűleg egy jelerősítő "teszi bele". Csak az a baj nem tudok vele mit kezdeni. A kábelen nincs más eszköz, se tv, semmi és nincs is megtörve. A ház új építésű.
Nekem nem jön elő az a menü az nVidia control panelen, igaz Vistát használok, de a legújabb driver van fent. Használok linuxot is, de azon sem lehet feljebb tornászni 60 Hz-nél. -
salvadorE51
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Csak az a vicc, hogy az előző IBM monitor ugyanezen körülmények között nem vibrált -> a monitor a hibás.
Még egy kicsit bízom az átalakítóban
Nem gagyi a tuner: Leadtek PVR2000, hardveres mpeg2 tömörítés stb... USB-s tuner próbára én is gondoltam, de az a baj, ha a koax kábelt hozzáérintem bármelyik csatlakozóhoz (pl. hangkártya, USB) egyből vibrál a monitor. Tuner gond kizárva.
Kábel ügyben még nem intézkedtem. -
salvadorE51
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Na leírásod alapján játszadoztam kicsit
1. USB cuccokkal nincs gond
2. Videokari körül nincs egy darab kábel sem
3. Tápcsere megvolt, semmi változás
3. D-SUB kimenet: itt lesz a gond
Nekem egy DVI és egy D-SUB kimenetem van, utóbbi egy nagyon rövid lapos kábellel csatlakozik a kártyára. Na ezt megmozgattam és máris máshogy kezdett vibrálni. Eltávolítottam a kábelt úgy a kártyától, hogy ne érjen hozzá, így 99%-ban eltűnt a vibrálás!
Még ki fogom próbálni DVI-DSUB átalakítóval.
4. Viszont, ha a TV-tunerbe bedugom a koax kábelt a vibrálás nagyon durva, ezt valószínűleg a DVI átalakító sem oldja meg
Egyébként szobai antennával nem vibrál. A koaxon viszont minden létező árnyékolás rajta van (galvanikus splitter, stb) -
salvadorE51
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Szerintem sincs értelme visszaküldened.
Csak azt nem értem miért mondják hogy TFT-nél mindegy a frekvencia. Az előző IBM (LG) monitorom is 60 Hz-en ment, de szebb volt a képe, nem vibrált. Úgy látszik egyáltalán nem mindegy a Hz...
Még egy spéci kábelt kipróbálok aztán eladom és veszek egy Samsungot vagy LG-t.
Ezt én is bebuktam
-
salvadorE51
tag
-
salvadorE51
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Hi,
Nekem sem megy natívban 75 Hz-en. Állítólag van akinek sikerült.
Mint előzőekben írtam nekem valami zavarja is, fekete háttéren (bootoláskor is) ferde hullámos vonalak cikáznak. Arra jöttem rá, hogy 1440x900 75 Hz-en nem csinálja (legalábbis nem látszik).
Milyen videókarid van? -
salvadorE51
tag
válasz
üzenetére
Én sem tudom 60 Hz-nél feljebb tenni a frissítést.
Hiába veszem ki a pipát a "Monitor által meg nem jeleníthető..."-ről, hiába nyomok Alkalmaz-t, akkor sem jelenik meg a 60 Hz-en kívül semmi (Geforce FX5200).
Valaki leírhatná hogy tudta beállítani!
1440x900 felbontásban megy a 75 Hz és így nem vibrál/villog a kép.
Ha a Brightesness-t lejjebb veszem pl. 70-re akkor nem világít annyira.
-
salvadorE51
tag
Ja, azt kifelejtettem, hogy a vásárlást követő nap bevittem az Iponba, ők elküldték a fehérvári Asus szervízbe. 1 hetet vártam rá, eredmény nulla, náluk nem vibrál.
Egyébként nekem semmi bajom az Iponosokkal, teljesen korrektek, segítőkészek voltak. Igaz, sokat nem vásároltam még náluk. -
salvadorE51
tag
Sziasztok!
Én is vettem egy ASUS VW222 monitort pár hónapja. Nagyjából ugyanazt a vibrálást látom mint ti. Mikor hazavittem, beüzemeltem kis híjján rosszul lettem (a látványtól)
Már a gép bootolásakor villogott, vibrált. Minden elképzelhető dolgot kipróbáltam... Véletlenül jöttem rá, hogy ha a TV-Tunerből kihúzom az antennát abbahagyja.
Egy kis időre meg is nyugodtam. De kis idő után észrevettem, hogy kihúzott antennával is vibrál, igaz nem annyira. Ezt igazán csak fekete hátterű alkalmazásnál lehet észrevenni. Ezután kivettem a TV-Tunert a gépből. A vibrálás nem szűnt meg.
Több fórumban írtak erről a jelenségről. Megoldásként írták a tápcserét, a kábeltv vezetékébe galvanikus splitter beépítését, villásdugó fordítgatását, földelés ellenőrzését, stb. Mindent kipróbáltam, de a vibrálás nem szűnt meg.
Az viszont érdekes, hogy az IBM laptopomra kötve (aksiról) nem csinálja ezt. Illetve majdnem tökéletes a natív felbontásánál egyel kisebbre állítva, abban az esetben ha 75 Hz-re állítom. Na, de nem azért vettem 22"-ost hogy ne használjam ki a tudását...
A következő ötletem egy profi, agyonárnyékolt VGA kábel lesz. Majd írok a fejleményekről...
Ha valakinek megoldódott ez a probléma mindenképp írjon!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. 22", 2 ms, DVI. 

Egyébként szobai antennával nem vibrál. A koaxon viszont minden létező árnyékolás rajta van (galvanikus splitter, stb)