Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amazon Fire TV stick/box
- Léghűtés topik
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0by
addikt
AC66U-n használom, így off-ba teszem, de hátha árdekes lehet:
1. Külső tápos, usb-s dokkkoló, 320-as 2.5" hdd
2. Fájlrendszerbe, configban megadott helyre
3. Automata
4. 1-2 havonta szokott lenni valami gebasz, de egy servic újraindítás megoldja sec perc alatt -
-
r0by
addikt
Én is digis vagyok.
Most beelnéztem a logba, 10+ nap az uptime jelenleg.
Eszerint Feb 21 18:25 körül volt az első csatlakozás.Rá pontosan egy hétre pedig ez történt:
Feb 28 18:25:31 asus daemon.info pppd[896]: LCP terminated by peer (Connect time expired)
Feb 28 18:25:31 asus daemon.info pppd[896]: Connect time 10080.0 minutes.
Feb 28 18:25:31 asus daemon.info pppd[896]: Sent 1535529398 bytes, received 1358415735 bytes.
Feb 28 18:25:34 asus daemon.notice pppd[896]: Connection terminated.
Feb 28 18:25:34 asus daemon.notice pppd[896]: Modem hangup
Feb 28 18:25:40 asus user.info redial[897]: WAN down. Reconnecting...A küldött és fogadott adatot eléggé keveslem, minimum 10x annyinak kellene, hogy legyen
-
r0by
addikt
válasz
ruszi_tomi #6851 üzenetére
Én is pár éve digis vagyok, de feltöltési gondom sosem volt. Iagaz a legkisebb csomagom van (20/10), de eddig sosem volt sávszélesség problémám.
Az nem lehet, hogy olyan torrenttel próbálkozol, aminek épp nincs lecchere (aki töltené)? -
r0by
addikt
Nem tudom milyen rendszer van most fent nálad, de ha Intruder2k5 leírását követted, akkor biztosan van screen-rd.
Könnyű a dolog.
1. Be kell pötyögni egy új session indításához, hogy screen -r
2. Itt elindítod az mc-t, elkezded a fájlmásolást
3. CTRL A+D billentyűkombinációval elteszewd háttérbe a sessiont, miután azt csinálsz amit akarsz, az előbb elindított művelet megy a háttérbenVisszaváltani szintén a screen -r paranccsal tudsz. Ha több session van, akkor a -r után be kell írni a session azonosítót.
-
r0by
addikt
válasz
sanzi89 #6062 üzenetére
!.#.passwd
Az ilyen fájlnév akkor jön létre, ha elkezdted szerkeszteni az adott fájlt, de az nem lett elmentve. Elvileg más színű is, talán sötét lila?
Nálam ilyen eset meló közben szokott előfordulni. Szerkesztem a fájlt, elmegy a jó kis T-s net. Következő reconnectnál pedig ott virít a fájl, hogy a szerkesztés el lett kezdve.. -
r0by
addikt
Kipróbáltam én is a wifi-n keresztüli másolást.
Router -> Noti = 5mb/sec : panel ház, két fal a router és a noti között. A noti egy Lenovo y570.
Router -> Mobil = 1.5mb/sec: odatettem a telót a router elé. A teló egy Galaxy S3Ezek sambán keresztüli eredmények.
-
r0by
addikt
Telepítsd fel a smartmontools csomagot.
Múltkor nálam is gáz volt jó egy hétig. Bootoláskor csipogott a winyó. Nagyon idegesített, de a smartd nem logolt semmit, ami izgalomra adott volna okot. Már majdnem vettem volna új winyót, mikor hirtelen ötlettől vezérelve másik táppal próbálkoztam. Bejött, azóta minden rendben van
-
r0by
addikt
válasz
TomyLeeBoy #5505 üzenetére
Jó, hát ezt neked kell tudnod, hogy mire használod még, én nem látok bele a dolgaidba (még szép
).
Nálam minden oké így, nincs gondom semmivel, minden úgy megy, ahogy kell.Ha valaki más olvassa, és kipróbálja az általam ajánlott módszert, akkor az jelezzen vissza.
Gondolok itt például Dot kollégára. -
r0by
addikt
válasz
TomyLeeBoy #5503 üzenetére
Sajna hirtelen nem jut most eszembe semmi tipp.
Nekem ezzel a megoldással működik minden ugyanúgy mint, eddig.
Bár én nem használok phpmyadmint, mert nem szeretem.., helyette ebből használom az ingyenes express verziót minden gond nélkül a routerral is. -
r0by
addikt
válasz
TomyLeeBoy #5500 üzenetére
Na de hogy kerül be a képbe a lighttpd? phpmyadmin használnál?
-
r0by
addikt
válasz
TomyLeeBoy #5468 üzenetére
Most telepítettem fel én is a mysql5-öt, mert nekem is szükségem van rá.
Nálam is ez lett a hibaüzenet:
Starting MySQL. ERROR! Manager of pid-file quit without updating file.Viszont belenézve /opt/etc/init.d/S70mysqld fájlba meglett 2 perc után a hiba oka.
Van itt a 62. sorban egy ilyen bejegyzés:
user=mysqlNekem ilyen userem nincs, szóval érthető, hogy nem indul el. Viszont itt átírva másik userra sem akart elindulni. Így már csak egy megoldás maradt, ami működik is jól:
/opt/etc/init.d/S70mysqld start --user=rootLegalábbis nálam
-
r0by
addikt
válasz
lolchief70 #5301 üzenetére
Esetleg system log-ba is bele lehetne nézni, hogy van-e ott valami bejegyzés ezzel kapcsolatban.
-
r0by
addikt
Phpmyadmin amúgy is felejtős, próbálj ki inkább egy normális klienst. Pl. mysql workbench, vagy dbforge express.
Csinálj egy tunnelt puttyba és úgy csatlakozz mysql-hez, ha nem akarod engedélyezni a távoli elérést.
Ha sikerült a kapcsolat, akkor a fenti két progi valamelyikével (én au utóbbit javaslom, stabilabb) próbáld ki, hogy tényleg hiányzik-e, ami hiányzik. -
r0by
addikt
Nálam is olyan 2 perc körül van a boot.
Látom fix is lett gyorsan a legújabb verzióra. Most egyenlőre várni fog egy picit az upgrade az egészségem miatt. Addig meg lehet, hogy kiderül még 1-2 bug -
r0by
addikt
Ha nem tapasztaltatok gondot, akkor dobom majd fel én is este.
Főleg erre leszek kíváncsi:
- Fix long boot time on Asus RT-N16 -
r0by
addikt
válasz
Intruder2k5 #4450 üzenetére
Köszi a bannert, átalakítottam N16-ra
Rég meg akartam már csinálni, de erről egyszerű volt az átalakítás -
r0by
addikt
válasz
Intruder2k5 #4405 üzenetére
Kész
Elég sok a magyar, 3. helyen állunk -
r0by
addikt
válasz
AndrewTdi #4329 üzenetére
Nálam dual boot van a laptopon, win7 és win8.
Win7-el is ment az első 2-3 napban 6-7 MB/sec-el, de aztán már csak nálam is max. 3.5-el jön.
Win8-on viszont érdekes simán jön 6-7-8-al is.Szerk: most, hogy ezt leírtam, jött a felismerés, hogy win7-et fix ip-vel, win8-at dhcp-vel használom. Win7-et átállítva DHCP-re némi gyorsulás érezhető: kicsivel több, mint 4MB.
-
r0by
addikt
válasz
Intruder2k5 #4304 üzenetére
Jaaa, hogy nálad is úgy van, akkor nem szóltam
-
r0by
addikt
válasz
Wind-Storm #4219 üzenetére
Nekem be volt fóliázva.
-
r0by
addikt
válasz
Intruder2k5 #4210 üzenetére
Nah, ezen túlestem, sikeresen
-
r0by
addikt
válasz
Intruder2k5 #4208 üzenetére
Köszi, valamelyik nap fel is dobom, úgysem csináltam még update-t
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- HP szerverek áron alul
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest