Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tzol

    tag

    AC65P-s routerem mintha egy végtelen boot loopban lenne. Bekapcsolás után a power led világít 15 másodpercig, majd kb. 2.5-3 másodpercig kialszik, majd 15 másodpercig világít és 2.5-3 másodpercig sötét, és így tovább. Ez független attól, hogy van-e UTP kábel rádugva.
    Többszöri újraindítás és hard reset sem segített rajta.
    Kipróbáltam két másik -- bár csak 2A-s -- táppal de ugyanezt produkálta. Sajnos nincs erősebb tápom.
    Wireshark alapján van kommunikáció a router és a PC között, handshake-ek működnek. Ha valaki jobban tudja értelmezni a csomagokat, akkor van elmentett capture file-om mint a LAN, mind a WAN portra. Azonban se ssh-n, se telnet-en nem érem a routert a wiresharkkal megtalált IP-n. OpenWRT wiki alapján a 4919-es porton jelzi a routert, hogy mikor kellene a failsafe mode-ba lépni, de nem volt kommunikáció ilyen porton. (A factory reset a flash-elés utáni állapotba kell hogy vigye a routert, azaz továbbra is az OpenWRT image-nek kellene rajta lennie)
    Egy jó ideje OpenWRT fut rajta, újraindítással eddig nem volt gond. A hiba azután jött elő, hogy egy hetes nyaralás után bekapcsoltam. Már hónapok óta nem állítottam semmit a routeren.
    15 másodperc igen csak hosszú idő és a portokhoz tartó LEDek villogása arra utal, hogy valahol mélyen az alapfunkciók jól működnek, bár ez valószínűleg a hálózati chipek önmagukban lekezelik. Ez most egy firmware probléma? Valami szoftveres baki miatt indítja újra magát? Van bármi esélyem eldönteni, hogy ez hardware-es vagy firmware-es hiba? És ha az utóbbi, akkor merre tudok elindulni a megoldásával?

Új hozzászólás Aktív témák