- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
Köszi, régóta megvolt az egyik egy ideje árulom/árultam is, mert csak 2 modulom volt, de aztán nagy nehezen találtam hozzá még 2-t, így inkább az ADATA-k lesznek menesztve.
Ez akkor is így működik ha konkrétan nincs ilyen osztó? Az érdekes.. mert ha működik akkor mért nem teszik bele a 125-ös STRAP / BCLK mellé is ezt az osztót?
-
Tidus
addikt
Ennek az oka a következő.
A biosodban az OVERLOCK TUNER: XMP-re van állítva MANUAL helyett.
Ezen belül pedig PROFILE #2-re. Ez alapból beállítja a ramjaidat 9-11-10-28-2-re, 1,65-re pedig a DRAM VOLAGE-t.
Mivel PROFILE #2-ben vagy, a MEMORY FREQENCY-t bármennyire állíthatod, nem lessz mérv adó, visszaáll a profilra.
Legalább is R4E-nél ez így műkszik.
Persze ezt a beállítást 1600-as ramoknak bírni is kell. Jó választás volt a G.SKILL. -
N_A_S
veterán
125-ös BCLK mellett én csak 2000MHz-re tudom állítani a ramokat vagy 2333-ra. Itt 125-ös BCLK mellett pedig 2133-on megy
szerk.:
Amúgy egész jól mennek ezek az 1600-as G.Skill ramok. Tegnap lecseréltem az ADATA-kat, igaz itt még nem LINX stabil a rendszer, de egy 3DMark11 már sztem lefutna, CL11-be meg talán stabilizálni is tudom majd. -
Tidus
addikt
Végül is ezt a ps2 -vel működik dolgot nem tudtam én sem, mert nálam az van, és alapból működött.
Volt eszemben hogy csatlakoztason az OC Key-hez egy laptop-ot, de hátha hűlyén hangzott volna, mivel a csatlakozó USB kábel mellékelve van az alap csomagban.
De most hirtelen kipróbáltam és nem működik tényleg. Még belefértem az öt perc szerkesztésbe. -
törölt tag
OC key-hez kell valamilyen szoftver,v. driver?
-
Tidus
addikt
válasz
#15779328 #184 üzenetére
Billentyűzettel, de csak monitorozni tudsz.
Értékek megváltoztatása AI Suite II-ben, v. előzőleg Biosban. -
törölt tag
Az oc key-nek a menüjében,hogyan tudok lépkedni?
Ki van rakva a monitorra,de semmivel nem tudom kezelni. -
d.beni
aktív tag
amugy a hőfok jelző az alaplapon ami van ahhoz kell valami plusz kábel amit a cpu és a hűtő közé kellene tenni és akkor irná ki hány fokos a cpu ugye?
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
nem sikerül lefrissitenem a biost
felrakom a kitömöritett fájlt a pendrive-ra (fat32), kikapcsolom a gépet, rádugom a rog connect-ra és megnyomom a rog connect gombot. erre azt reagálja hogy zöld sziunű lesz és kialszik.... nem csinál semmit.
valaki help? -
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Most jon meg a formula lapom
Erdemes bios frissitest feltenni?
Ha igen melyiket?
Koszi elore is -
-
Tidus
addikt
válasz
#15779328 #160 üzenetére
Mint jeleztem fentebb nálam nincs 5A. Nem tudok rá tesztet és ötletet sem javasolni.
De az első dióda tényleg nagyon magas, nem ez a bug miatt van az 5A.
Olyan nincs, hogy nem tudod állítani a ramokat, állítsd a Biost XMP-re. A késleltetést pedig 1866-nál 11-10-11-24-41-2T.
CPU VCCSA MANUAL VOLTAGE: 1,250
DRAM VOLTAGE CHA, CHB: 1,65
DRAM VOLTAGE CHC, CHD: 1,65
Ezt tudod hogyan mondják a szomszédban, én is ott dolgozom. FULL GAS. -
törölt tag
Felraktam a 2005-s biost,és 3-4mp alatt elindítja a gépezetet. Az 5A is,most csak egytized mp-re ugrik be!!!
(#159) radi8tor1
:
Furmark alatt néztem a fokokat,primenál 1-5 C° különbség van a magok között. -
törölt tag
Felraktam 5ghz-ra,-és tökéletesen megy! Teljes terhelés alatt 65-70 C°,alapon 40-45.
A ramokat viszon nem tudom állítani,ha bármit állítok nem indul el.2003 bios van fent, és a következőképp áll fel a rendszer:
25,60,61,67,5A(itt 25mp-t időzik),4F,62,70,69,62,99,64,62,A2,34,AE,AAfELRAKOM MOST A 2005-4.
-
-
Tidus
addikt
válasz
moho-jojo #152 üzenetére
Én 16 GB-s FAT pendrive-ról tettem fel.
(#149) N_A_S: "...össze vannak szedve a legfrissebb driverek egy csokorba a laphoz..."
A Letöltések címszó alatt dátumozva megtalálod. -
N_A_S
veterán
Nem tud valaki olyan oldalt ahol össze vannak szedve a legfrissebb driverek egy csokorba a laphoz?
-
moho-jojo
tag
2105 ről hogyan tudom vissza flashelnni 1xxx re a biost?
Pendriver-ról nem ment az usb bios flash -
Tidus
addikt
Alaplapi indítás, mivel asztalon van jeleneg a gépem.
START: 25 - 61 - 70 - 62 - 99 - 64 - A2 - AE - AA és win. boot.
Nálam nincs 5A.
Amúgy mi a gond ezzel az A5-el??Nem tudja valaki, biosban minek az alapbeállítása a 3, 3 V. az AI Suite figyelmeztet rendszeresen hogy 2,91V-on van a beállítás. De mivel ilyen beállításom nincs, valamelyik AUTO-t kellene beállítanom. Némelyik AUTO-nak pedig nem tudom az alapbeállítását.
-
törölt tag
Vettem a ditechben még 1 lapot,és az is 00-t írt,úgy hogy a proci a hibás!!
-
N_A_S
veterán
-
Tidus
addikt
Feltettem én is az R4E 2105-öt, egyelőre semmi különös reakció. A néhány plussz menütől eltekintve a biosban. Futtattam CinBench-et, 4500MHz-n HD-t, 3D-t.
Semmi szokatlan post üzenet.
Az viszont nem tetszett mikor település után autómatikusan rámásolta magát a Bios 2-e is, így elveszett az összes beállításom.Még jó hogy papírra is rögzítettem őket.
-
N_A_S
veterán
Itt hivatalos R4 2105 bios frissítések kaphatók
-
tom_tol
addikt
válasz
#15779328 #134 üzenetére
nálam volt, érdekes eset
a vége az lett hogy lap és proci csere lett, de az első komolyabb tesztnél ismét 00-val nem indult
akkor vettem egy r4f-t amiben a proci ment, aztán egy darabig ment az r4e-ben is de a vége ismét lapcsere lett
véleményem szerint a rev.1 r4e-k nagyjából kukába valókés a Turbo Evo használata meggondolandó, inkább oc key
-
törölt tag
Hi!
Valakinél volt már a 00-ás hiba kód ? Az alaplap elindúl de nem ad képet,semmi nem tőrténik! A processzorra gyanakszom,mert 2. alaplapban is ezt csinálja!
-
Tidus
addikt
Ennek én is utánna nézek ma délután,, nálam R4E 1404 Bios van fent, ez tökéletes semmi probléma. Ezért is nem erőltettem a két legujabbat, valamint tuning sem volt mostanság. A két legújabbat nem tettem fel (2002, 2003). Kíváncsi leszek, lesznek e hasonló problémák.
Írd le konkrétan mi a jelenség, itt, v. privátban. Megnézem az R4E hogyan kezeli az új Biost. -
N_A_S
veterán
Stabilnak tűnik ez a BIOS egyébként:
3820 @ 4750 @ 1,415 BIOS LLC High
a ramok árukhoz képest nem rosszak, 1600-as ADATA Gaming V2.0 1.65V CL9 gyári adatokkal rendelkezik, 2000Mhz-en mennek 1,6V CL10 1T-be QuadChannelben, de volt már olyan kitem is korábban ugyanebből a szériából ami 2133-at tudott 9-10-9-27 -tel. -
N_A_S
veterán
Felraktam a 2105öt. Evvel is felvillan egyszer az 5A de a post nem olyan lassú mint 2003nál. Megnézné nekem valaki hogy postnál látja e ezt a bizonyos 5A kódot, akár 20xx akár 21xx Biosszal!?
-
N_A_S
veterán
2105 -ös BIOS-t próbálta már valaki?
Köszi Tidus, ASRock lapnál már volt hogy nekem is írnom kellett a supportnak, és cserébe kaptam beta BIOS-t. Most még nem érezem szükségét. Megnézem a saját lapomon ezt a 2105-öt, ha ezzel is ezt csinálja, akkor megy vissza a 1404. Egyelőre nem érzem még égetően fontosnak hogy Win8 kompatibilis legyen a BIOS-om. Mire kijön addigra meg ASUS remélhetőleg megoldja, szerintem már jelezték feléjük is a problémát, legalábbis mintha ROG fórumon is láttam volna erről valamit...
-
Tidus
addikt
Ha jól tudsz angolul, v. fordítasd le, írjál az Asus Global Service-nak, mi a problémád. mindent írjál le, adatok beállítások, válaszolni fognak vagy egy beállítást javasolnak.
Én két éve jártam hasonló cipőben X58( Giga UD9-es alaplappal, az computer hangon vissza vissza beszélt. így írtam a Gigabyte-nak egy levelet amire két nap múlva válaszoltak. Tettek javaslatot valamint levették a hivatalos Gigabyte oldaról az F jelzésű biost ami nálam kavart. Azt nem állítom hogy az én jelzésemre de lekerült.
Részletek, esetleg ha valakit érdekel: [link], [link], ezek előtti hsz.-ekben a részletek is megismerhetők. -
N_A_S
veterán
A proci memóriavezérlője elszállt, a lap hibátlan, viszont a legújabb BIOS továbbra is csinálja az okosságot, ezért nem ajánlom senkinek a felrakását.
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Tegnap felraktam a legújabb BIOS-t, természetesen a hozzá való CAP converter BIOS-t is feltelepítettem előtte, és utána elég lassan indult a lap, az "5A" hibakódnál időzött sokáig, ami ezt jelenti: "Internal CPU Error". A probléma nem egyedi: Debug Code "5A" : Internal CPU Error / 3930K with RIVE and new 2003 BIOS .
Valamit a régi BIOS (1404) viszsaflashelésével meg is szűnt. Viszont van még egy probléma. 4*4GB Corsair Dominator GT van benne, viszont a BIOS, csak 12GB-ot ír ki, pedig a GPU/DIMM Post menüpont alatt látszik hogy 4 modul van benne. A windows is csak 12GB-ot ismer fel, pedig CPU-Z -ben 16GB van, valamit AIDA64 / SPD alatt is látszik a 4 modul.
Egy RIVE tegnap leégett, cserébe lett még tegnap egy másik, tehát szinte 0km-es lapról beszélünk
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH #114 üzenetére
Milyen csomagolásban kaptad, ki a feladó?
kíváncsiságból kérdezem.Én másfél éve beneveztem egy angol számtek kereskedés játékába, és nyertem a jelenlegi CM 942 HAF-X házamat. Azt a Gigabyte-tól kaptam, a Taiwani központ volt a feladó. Mellékeltek egy levelet is amiben megköszönték a részvételemet. A global kereskeelmi igazgató aláírásával.
Cooler Master a Gigabyte-tól. -
MPowerPH
félisten
Asus sokáig váratott a garanciális ügyintézéssel, hogy a fene esne beléjük.
5 hét, most jött meg az új lap. Nem értem, mi tartott nekik ennyi ideig. Már másodszor játsszák el ezt velem, és mindegyik lap 100k-s kategória volt. Kíváncsi lennék, a többi gyártó is így áll e hozzá a dolgokhoz?!
-
Tidus
addikt
válasz
moho-jojo #106 üzenetére
Extreme Biosát telepítetted a Formulára?
Kicsomagoltam én is az új 2003-as biost, aztán lestem hogy két csomag és egy tájékoztató lett, amit Adobe-val lehet megtekinteni.
A tájékoztató leírja hogy merlyik kicsomagoltat kell telepíteni, de a másikról nem esik szó, valaki tudja mire való? -
moho-jojo
tag
Converter-es biost raktad fel?
-
moho-jojo
tag
Új BIOS 2003 R4E s R4F-hez. Pár tesztben jobb eredményt kaptam...
Mások is? -
tom_tol
addikt
van egy eladó formulám ha érdekel valakit
-
Tirexi
addikt
válasz
SimonYana #100 üzenetére
Hol lehet ezt BIOS-ban ki/be kapcsolni? Csak az alaplapon lehet nem?
A BIOS-ban csak a GEN1/2/3-at lehet állítani. De az is mind1 mire teszem mert az sem segít.
Amúgy itt egy videó: [link]A csávó 3 Way SLI-t használ plusz van hangkártyája is amit egy piros helyre kell raknia mert a többit elfedik a VGA-k.
Tehát itt valami nem kóser. Na mind1 küldtem neki PM-et hátha tud valami okosat.
Még azért nézegetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- 27% számlával! MSI Z790 Gaming Plus Wifi DDR5 Alaplap
- 27% számlával! MSI Pro Z790-P DDR5 WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI PRO B850-P WIFI Alaplap
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest