Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
válasz
halhatatlan #48 üzenetére
Nekiállt frissíteni a win, van köztük egy Intel videó driver is. A Biosban az a rész jól van beállítva, hogy melyik kártyát használja videomegjelenítésre? PEG/PCI?
-
Akelaus
senior tag
válasz
halhatatlan #46 üzenetére
3 hónap szerinte már elég volt. Persze nem folyamatosan, de a hiba azóta van.
Miért pont Asrock? Kerestem az LGA 1156 miatt másik lapot, hogy a proci maradjon, csak ezt találtam ami új, és garanciális is. -
Akelaus
senior tag
válasz
halhatatlan #44 üzenetére
Rátolom a Furmarkot, azt meglátjuk mi lesz. Én menteném amit lehet, de nem az én gépem(és pénzem)
Komolyan lehidalok. Bekapcsolom a gépet, win8.1 felteszi a Catalystot a semmiből, persze az meg hibával leáll.. -
Akelaus
senior tag
válasz
halhatatlan #42 üzenetére
Tény, hogy aRam csere óta hülyült meg, de a Memtes semmit nem mutat. Még előszedhetem a régi Ramot, hátha azzal más lesz bármi. Mondjuk az tuti nem befolyásol semmit abban, hogy nem látja az Amd-s kártyát hiába arra van kötve a monitor, van kép, eddig még egyszer sem esett szét.
[link] ezt a lapot néztem cserének, de mivel a gép a barátnőmé, aki már unja az egészet, lehet inkább új gép lesz. Ez is kihúzott 8 évet.. -
Akelaus
senior tag
válasz
halhatatlan #36 üzenetére
Csináltam képeket.
[link] -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Tutti-amigo #39 üzenetére
sajnos nem! én inkább kicserélni szoktam ilyen esetben a lapot, mert nem nagy lovék!
-
Tutti-amigo
tag
válasz
halhatatlan #38 üzenetére
Hali!
Ha mosfet csere után sem megy akkor hibásként eladom vagy megmarad nekem alkatrésznek esetleg alkatrészként kiárulom
Egyelőre azt sem tudom mennyibe kerülne. Mivel a CPU-t lekukázta a túláram fix-en (ki volt próbálva másik lapban), akkor megérheti vennem egyet. De egyelőre már látnám, hogy van ilyen vagy ennek megfelelő mosfet és mennyiért.
Esetleg tudsz valakit ajánlani mosfet ügyileg?
üdv
Tutti -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Tutti-amigo #37 üzenetére
és ha nem megy mosfet csere után sem?
szerintem keress másik lapot! nem nagy pénzért lehet itt kapni! ammenyiért kicserélteted a mosfetet, inkább rakj mellé még egy kicsit és megis van! így jársz legjobban! a tápot is ellenörizd le valahol, hogy biztos jo-e! -
Tutti-amigo
tag
válasz
halhatatlan #36 üzenetére
Hali!
Van egy P7H55-M lapom. Egy mosfet kifingott róla melyben nagy szerepe volt a tápnak. Sajna a procit is vitte magával. No mindegy a lényeg, hogy látható sérülés rajta mindeösszesen ez a mosfet ami PQ301-es kód alatt fut. Annyit már találtam róla, hogy ezt a cuccot valszeg a cystech gyártja. Ennyi olvasható rajta N03, A09 ill ECB4164, ha jól olvastam. Gondoltam ezt az egy elemet még érdemes lehet kicserélni hátha ezután esetleg működésre lehetne bírni. Talán ennyit még megérne. Sajna viszont a rajta lévő írás alapján nem tudom belőni, hogy pontosan mivel tudnám helyettesíteni mert ugyanilyet sajna nem találtam eddig itthon.
Esetleg valaki tudna ebben segíteni nekem?
Előre is köszike
Tutti
-
Akelaus
senior tag
válasz
halhatatlan #34 üzenetére
Ha csinálok képeket a Biosról(nem ma, holnap), esetleg ránéznél, hogy az legalább jól van beállítva?
-
Akelaus
senior tag
válasz
halhatatlan #32 üzenetére
Ha az elem kivételével alapra állítom a Biost, akkor az már meg volt. Ha mégsem, akkor mit is kéne vele csinálnom?
Eredmény ugyanaz. Ha a lap a gyanús, akkor mehet a processzor is a lecsóba, mert az sem mai darab. :S
-
Akelaus
senior tag
Halihó!
Már azt hittem senki nem használ ilyen lapot, és mégis.
Kb. 1 hónapja, vagy talán több mióta szívok vele, jelenleg gépcsere lesz ha nem sikerül semmi. Ram csere volt, egy Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB 1333MHz DDR3-as került bele, 64bites win7 lett feltelepítve. Innentől kezdődött a kálváriám a géppel. Az ablakok "szétesnek". Nincs másik videokártya a gépben, csak a processzorban lévő, ami egy i3 540-es. Többszöri újratelepítéssel is előjön a hiba, illetve lett kérve kölcsön egy Amd-s kártya, amivel meg az történt, hogy időszakonként kiírta a win, hogy a drivert nem töltötte be, újraindítja az eszközt. Kivettem a videokártyát, Ubuntu fel, ott is szétestek az ablakok. Jelenleg benne az Amd-s kártya, win8.1 van a gépen, a kártyát mégsem látja. A Bios-al kapcsolatban kérnék segítséget, hátha ott állítottam el valamit. Köszi!
-
zso73
veterán
válasz
halhatatlan #28 üzenetére
Én még igen. Nem volt népszerű lap.pedig nagyon jó !
-
halhatatlan
aktív tag
Mivan ez a topik bedöglött? senki nem használ már ilyen lapokat?
-
halhatatlan
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Leírom ide is hátha valaki tud segíteni.
Volna egy olyan problémám egy asus p7h55M-pro lappal , hogy ha áramtalanítom teljesen a tápot, akkor a zöld led nagyon lassan kezd kivilágítani! van , hogy 20 perc is eltelik mire bekapcsolható állapotba kerül!
A másik jelenség, az ha elkezdem a széles tápcsatlakozón ki-be érintkeztetni a lappal, akkor van hogy, hamarabb kivilágít a zöld led teljesen, a lapon!
A táphiba kivan lőve, mert a 12v,5v,3.3v jók.
A másik konfigban is tökéletes!
Szóval tuti hogy laphiba, csak nemtom mi lehet! Talán még eggyik kondi töltés ideje lehet? vagy hasonló?
Válaszokat köszi előre is! -
Csizi76
csendes tag
első kép szövege, mert alig látszik a piros betü... no any device exists!
-
Csizi76
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni SOS-ben. Van egy ASUS P7H55-M alaplap. Nem jut el bekapcsolás után a BIOS-ig sem. Bejön a monitoron (skár alaplapi, akár az 512-es PCI-e VGA-n keresztül) hogy ... képek
..... és
Aztán ennyi. Mi lehet a probléma? Tudna segíteni valaki. Előre is köszönöm. Ramokat kivettem, visszatettem, Vinyó 500Gb-os SATA, Optikai megh szintén SATA. Semmi nem lett ki és beletéve. Kivéve, hogy most kivettem a VGA kártyát és alaplapiról megy, ami megy. Ennyi...
-
Podpupi
tag
Sziasztok. Hogyan kell vissza kapcsolni a alaplapi VGA-t , kiveszem a PCI kártyát csatlakoztatom a alaplapihoz nincsen kép.BIOS sem jön be igy csak ha vissza rakom kártyát.
-
Freeman25
csendes tag
Van egy ilyen szuper lapom i5 750-el. 4gb kingson memóriával és volt benne 1gb samsung hdd, gyorsítás céljából raktam bele egy Corsair cssd60gb2 Nova ssd-t 240/270 mbit/s sebességel és megcsináltam rendszerlemeznek. Ahci módban van minden létező csipszet drivert fel raktam már, de lassabb a rendszer mind a hdd-vel. Crystalhdd-vel mérve tudja a ráírt sebességeket. Nem tudom mi lehet a baj. Nagyon lassú a win764bit. Valaki tudna pontos bios beállításokat mondani?
Vagy be linkelné valaki a lap összes jó driver-ét mert én nem tudom melyiket kellett volna próbálni. Segítsetek mert 3 napja win7-et installálok és drivereket.
Hogy álljon a bios? Mit tegyek ? Help -
válasz
lugosi111 #12 üzenetére
Többféle megoldás létezik. Van a házba épített, amit a deszkára kell csatlakoztatni; van a lapra csatlakoztatható, és van a lapra integrált.
-
lugosi111
csendes tag
A dolog közben megoldódott.
-
lugosi111
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Jómagam pár hónapja egy ASUS P7H55 boldog tulaja volnék.
A gépet magam raktam össze, ezért is él bennem a kétely hátha rosszul...
A bootolásnál ugyanis az eddigi gépeimnél megszokott 1 rövid "beep" itt elmarad.
Kerestem a neten hasonló problémát (már ha az), de csak olyannal találkoztam akinek ezek után kép sem volt a monitoron.
Nálam minden oké. Négy hónapja szereltem össze, azóta nem volt semmi gond vele (lekopogom). Netezem, filmet nézek, játszom szóval nem csak porosodik, minden nap megy pár órát.
Csak az a beep bekapcsoláskor, az hiányzik.
Ha tud valaki valamit erről köszönettel olvasnám sorait. -
mpierre
veterán
-
zso73
veterán
Az első tapasztalatoka lappal: P7H55D-M Pro
A lap beszerelése és kiegészítők a minimumot érik csak el. Az ára viszonylag jó. Én 23 e Ft-ért vettem. A PCI helyek száma kevés, és a VGA mellet van közvetlen, így annak a hűtését nagy mértékben rontja. Első összeszerelés után a lap indul elsőre. Nekem Kigston 1600 MHz-es blue szériás ramok vannak benne, és egy I5 760 proci.
Villám telepítés után az alaplapi CD-ről feltett szoftverekkel jól működik a rendszer. A Ventillátor szabályzás, proci tuning szoftveresen megoldható, és kézi finomhangolásra is van lehetőség. Ez előny, mert túlhúzás esetén a bios beállításai szerint jól fog újraindulni a gép, és lehet elölről kezdeni a tuningot. Ezt szerettem mindig is.
Asus HD 5770-es VGA van az alaplapban. Amit a gyári Driverrel hajtva bevesz a sorba az EPU 6 energiatakarékosságot kezelő szoftver. Így minden Asus által megálmodott fícsör remekül használható. Készenléti üzemmódból is feléled AHCI ide, vagy oda.
A processzort 1248MHz-től 3450MHz-re pillanatok alatt akadás mentesen feltekeri a szoftver.
A ramokat is utánnaállítja fagyás, és probléma nélkül.Végre az az érzésem, hogy van egy jó rendszerm, amit hátradölve tudok élvezni!!
Gratula Asus -
zso73
veterán
Sziasztok!
A P7H55 alaplapokkal, és azok létező, és nem létező hibáival gondoltam itt foglalkozni.
(P:J)Intel LGA1156 Platform
Intel® H55 Express lapkakészlet
ASUS Protect 3.0 technológia
ASUS GPU Boost
ASUS TurboV és Turbo Key
Intel® grafikus processzor támogatása H57/H55 lapkakészlettel
(olyan processzort válasszon, amely tartalmazza az Intel® Graphics technológiát a VGA támogatáshoz.) (/P)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest