Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaJózsi
aktív tag
04.00.01-et tettem rá,de az csak resetes megoldással megy,utána usb frissítéssel az r7-et.Ha nem magyarítod sincs semmi,mert elég egyértelmű.Ég és föld a két firmware,én Nas-ról használom hálózaton,jó a gigabit lan,mindent visz még a blueray ISO-t is akadás nélkül.Annak aki filmet akar nézni,nem pedig egy médiaközpontra vágyik,ennyiért tökéletes megoldás.Sokan fossátok,pedig nem rossz cucc ez.
-
batagy
őstag
Hát végül is működik a Mini Plus is, én is elvagyok vele, nincs vele bajom. Arra amire nekem kell, nekem is elég.
De mondjuk én nem nézek pl BluRay ISO-t se, fogalmam sincs, hogy ezt lejátszaná-e.A Mede8er valóban nem egy árkategória, de ahogy olvastam, azért az többet tud, sokmindent lehet állítani (pl. Samba kezelést és hasonlókat), és aktívan fejlesztik a firmware-ét. A Mini Plusnál az moservices r7-hez vagyunk kötve aztán csók a család. De jó ez is amúgy.
(#756) Kroni1
Igen, sajnos a TV-k beépített lejátszója nem szokott profi lenni. Azok többnyire eleve nem tudnak Samba/CIFS hálózatról játszani, vagy ISO-t sem, aztán erre jön a 24p kezelés hiánya stb. A DLNA-val meg többnyire csak a sz*vás mindenhol. -
Pendragon911
aktív tag
Rákerestem erre az auto scan-re, és külföldi fórumon is ezt írják, hogy nagyobb méretű és magas bitrátájú filmek esetén csúszhat, akadhat, ugrálhat a videó, és ezért mindenképpen kapcsoljuk ki. Talán ez megoldhatja a problémát.
Ha nem számonként van a FLAC, hanem összefűzve, akkor ott nem lesz szünet a számok között, bár ez csak akkor fontos, ha pl valamilyen koncept albumot hallgat az ember, mondjuk The Flower Kings - Flower Power vagy a jó kis The Dark Side Of The Moon a Pink Floyd-tól
De ez már részlet kérdése. A videó része legyen rendben és megszűnik a kellemetlen érzésem, hogy olyanért adtam ki sok pénzt, ami részben elégíti ki az igényemet. -
Musicking
aktív tag
Fix IP-s beállítást egyedül lan módban módban láttam, csak azt nem értem ezt miért nem tették meg a Wifi beállításnál is.
Wifin egy TL-WR841ND router esetén 20-95000 közötti sebességeket láttam a tartalom indításakor, folyamatosan játszotta az 1080as tartalmakat is, az időpont ugrásokra max félmásodpercet kellett várni.
Hálózatról nem valószínű hogy nagyon pufferelne mivel az 'oda-vissza tekerés' már lassabban megy. -
attilav2
őstag
Most csak az iconbit gui van fenn a hdpr1 emen,
így más guit nem fog zavarni ha odabiggyesztem a magyar str-t ftp-n a megfelelő mappába, majd meglátom működik
e. Az iconbit felület minden MoS-t támogató lejátszón ugyanúgy néz ki szvsz. Farvoice pofozgatja ezekre a lejátszókra ezt a gui-t, a home replacementnek már webes beállítófelületet is csinált de itt sokkal kevesebb dolog állítható mint magát a fájlt szerkesztve. -
kazan23
aktív tag
Na, felraktam.

Hát ja sok sebből vérzik, logikus felület/menü szinten mindenképpen, de a gyárihoz képest azért mindenképpen előrelépés (persze grafikus szemmel a gui hasonlóan az asuséhoz katasztrófa, én kiegyeznék egy xbmc ui-val is
)Szomorú, hogy (filmeket) képeket/zenéket a dedikált menüpontok továbbra is az usb-n keresik, nálam minden nason van... de hálózati mappát azért sikerült a kedvencekhez adnom. Szuper!
A kedvenceket hogy tetted a főmenübe?
...és hogy költözhetnék el Kijevből?
-
kazan23
aktív tag
Van valami subrip (?) prog, amivel dvd-ről némi kézügyességgel csináltam már srt-t. Én nem bánkódom a low-res kép alapú feliratok miatt (egyelőre)
más: miért 1280*768-as háttérképet csináltál? Monitoron megy, vagy van egyéb oka a custom méretnek (1280*720 vagy 1920*1080 helyett) -
kazan23
aktív tag
Lassan csordogál...
Vicces azért asuséktól ennyi év alatt a fejlesztés:
"már lehet a fájlokat név szerint sorrendbe helyezni"
...mintha egy autóhirdetésben a szenzációs újféle, kör keresztmetszetű kereket fényeznék
pedig már-már megtanultam együtt élni a random order feature-rel, pffff.
-
kazan23
aktív tag
Erősítsetek meg, ha lehet:
- a 02.06 utáni fw-t (04.00.01/02) valóban nem ajánlja föl az online upgrade?
- a 2013.04.04-es r7-es mos a legfrissebb alternatív fw?
+
- miért érzem úgy, hogy a gyári menü egy 720p (vagy 480p) upscale azaz nem nativ 1080p - míg a projektor menüje éles, tiszta, ez meg mint egy felhúzott jpg... bár remélném, hogy csak a menü az... ennek ellenére egyetlen normális bitrátájú 720p-t sem éreztem rosszabbnak mint a ugyanazt a bd-ben
- csak hálózatról mozizunk (illetve diavetítést tartanánk, ha a hangot nem USB-ről kellene mellétenni és a random order nem készítene ki), emiatt megér-e egy próbát az "új" gyári 04-es fw, vagy hagyjam a pokolba és tegyem fel a mos r7-et?
- van-e magyar (angol) lépésről-lépésre leírás a mos r7 felrakásról és a magyarításról (angolításról)?Köszönöm!
-
Brockey
csendes tag
SteveL, köszönöm a gyors választ. Este majd megnézem az időjárást a vissza gombbal. (Ezt külön kell magyarítani?) Az általad megadott útvonalon tesztelem majd a tudásomat a Homemenu.rss-ben a dátumhoz. (Ehhez ugye még nem kell külön betűtípus, csak ott kell átállítanom valamit?)
Nagyon szép a főmenüd (már az előző is nagyon tetszett), csak nekem egy kicsit sötét. Én egy síelős-téli fehér tájas képet raktam be. És pont ebből adódik a következő problémám, azaz hogy nem lehet külön betűtípus feltöltése nélkül a betűk (főleg a dátum-idő és esetleg az időjárás) színét megváltoztatni (sötétíteni)?
Ettől függetlenül szerintem feltölthetnéd valahová, biztosan lesz olyan, aki nem akar vacakolni vele és ugyanúgy tetszik neki, mint nekem. Sőt, lehet, hogy én is letölteném, ha nem boldogulok a fentiekkel.
Egyébként hogyan csinálsz printscreen-t a főmenüről? Gondolom nem fényképezőgéppel/telefonnal. -
Brockey
csendes tag
Sziasztok!
Én is Mini Plus tulaj lettem (Mini után). Megcsináltam, amit SteveL leírt (magyarítás mos7-en (köszönöm!)), csak lenne 1-2 kérdésem. Légyszi, segítsetek.
Eltűnt az időjárásjelző a jobb felső sarokból (korábban volt és jól működött, cityID-t is beállítottam), hogyan lehetne visszaállítani?
Amit még megváltoztattam a saját ízlésem szerint: a betűtípust kicsit vastagabbra, és a nap/hónap kiírás hónap/napra Ezeket hol lehet megváltoztatni? Nekem nem sikerült megtalálnom.
Így néz ki az iconmenu.conf eleje:
<config>
<weather>
<currentcity>cityId:190566</currentcity>
<unit>0</unit>
<language>en</language>
</weather><timeinfo>
<color>0:255:204</color>
<size>25</size>
</timeinfo>Köszönöm előre is a segítséget.
Még egy kis segítség azoknak, akik mos7-re frissítenének (nekem legalábbis nem volt egyértelmű, és sokat kínlódtam vele, mire rájöttem): a gyári 02.00.06-ról lehet csak mos-ra frissíteni USB-n keresztül, a 04.00.01-ről és 04.00.02-ről nem.
-
SteveL
aktív tag
-
MerLinh
senior tag
én pár napja szereztem egy ilyet, cseréltem valami cuccra, megnéztem, ahogy olvastam nem nagyon mentek itt a sorrendbe rakások, itt van ilyen (bár azt nem nagyon figyeltem hogy megjegyzi-e), kikerült a youtube xl, a youtube kliens kis grafikai változáson eset át, van router funkció még nem probáltam ki
illetve a scannelés még mindig a régi =) -
ZoleeWolf
tag
ÓÓÓ, tetszik!

Csevegjünk csak egy kicsit, úgy látom te vagy az én barátom

Sok kis kérdés:
- hogy lett magyar?
- hogy lehet hátteret változtatni?
- hogy lett a youtube-ból "szívecske" és a prémium progik helyén a "fogaskerekek"
Nekem a lefelé gombbal előjön egy tálca, és ott vannak ezek az ikonok, de itt még jobb lenne ahogy neked van.Én sajna kevésbé értek hozzá, de lelkes amatőr vagyok, avassál be a rejtelmekbe légyszi!

-
AMDaZERG_1
senior tag
Ja, és néhány Youtube videónál nem lehetett léptetni (beletekerni)
A hang is volt, hogy megszűnt létezni, de talán az ASUS FW-vel is tapasztaltam, viszont ebben nem vagyok biztos. A magyar ékezetek nemléte még úgy ahogy benyelhető, bár ha már egy nyelvet kiválaszthatok, akkor az legyen értelmezhető (Szerintem). Bár a MOD firmware-t már félig befejeztem, de miután visszatettem a gyárit töröltem azt is, mondván nem mostanában fogom visszatenni a 3rd firmware-t. -
Sanyaman
tag
Most hogy nyúzom pár napja, kicsit lassúnak érzem a menüt . A lejátszással semmi gond, de a többi app is használva van, pl youtube. Inkább ezt vettem a régi plazma mellé mint egy új tv-t. Szerintetek tartsam meg ezt, vagy jobban lenne ebben a kategóriában egy Wd tv live?
-
hartyi
tag
Ezt én is tapasztaltam eddig egy 720p-s filmen (annál nagyobb felbontást nem nézek), de mellette meg jónéhányat vitt szaggatásmentesen. A router beállításaival még érdemes játszani, esetleg az elhelyezésével, illetve érdemes kimérni a wifi jelet a lejátszónál. Lehet, hogy csak annyi a probléma. Nálam mondjuk nem ez játszott, mert alig van pár méter a kettő között.
-
hartyi
tag
Tegnap próbaképpen én is kikapcsoltam, de nem nagyon vettem észre semmi extrát (talán a főmenüből tűnik el akkor 2 ikon, de ennyi asszem).
Egyébiránt reménykedhetünk további verziókban is, mert ez már a sokadik frissítés, amit kiadnak hozzá. De ha nem csinálnak újabb release-ket akkor sincs gond, én ezzel a változattal már teljesen jól elvagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- További aktív témák...
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De ez már részlet kérdése. A videó része legyen rendben és megszűnik a kellemetlen érzésem, hogy olyanért adtam ki sok pénzt, ami részben elégíti ki az igényemet.