- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- OLED monitor topic
- ASUS notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
troll81 #2514 üzenetére
Procira tuninggal lehet ~180 W-ot számolni (ennyi biztos nem lesz), 7970 kajálós, ~250 Wmax/db... és ezt mind a 12 V ágon szipákolják. Tehát CF-hez a tápod szerény lenne szvsz bizonyos esetekben. Két kártyás rendszerhez M5A99FX PRO R2.0 ajánlott minimum. Továbbra is Miklosss megkeresését ajánlom, illetve FX topikba a keresőt, Ő Sabertooth-al hajtott csúcs VGA-kat...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
troll81 #2298 üzenetére
szia(sztok)
nekem is volt anno cicergésem
mindent végig próbáltam, de semmire nem jöttem rá.
tápot cseréltem, vgat,lapot, mert így is úgy is fejlesztettem a gépet.
de a cicergés megmaradt.
majd egyszer csak teljesen véletlen a gépház oldalán (thermatake black v3) levő asló ventit megfogtam, vagyis letakartam a kezemmel és elhalhatott.
már majd megőrjített a dolog, hogy létezhetetlen
és végül a tanulság (nálam szinte csak terhelésnél jött elő ez a cicergés)
a venti légáramlása és a házak rácsos szellözőnyilás szerkezete adta a hangot ahogy a levegő áramlik át a rácos részeken.
ahogy nagyobb fordulatot adott a bios a ventiknek (én esetemben egy artic 12 centis ventinek)
mert a többi is ekkora de ott nagyobb a rácson a szemek és a venti kialakítás is szerintem számít, mert nekem a linkelt ventivel van tele a ház, kivéve azt az egyet ami a ház oldalán van, mert oda ez nem fért
tehát javaslom próbáljátok ki hogy minden venti kiköt vagy megfog és kiderül hogy elektromos a cicergés vagy légáramlás lehet a ludas.
nem okoskodásként írom, csak leírtam az én tapasztalatom[ Szerkesztve ]
-
szabjan
tag
-
válasz
troll81 #1642 üzenetére
biosba be, feszt auto-ról ofset + sign-re, restart. biosba be, feszt megnéz, az értéken kattint felfelé párat, restart. Biosba be, feszt néz, ha jó, jó. Ha nem, akkor igazít, restart.
Ha 1,36 V körül vagy biosban, akkor gép indít, CPU-Z megnézed a feszt és terheled IBT vagy LinX-el, h drop van-e, stb. Valamivel nézd a hőfokot is, aida pl, mert Coretempben volt bugos verzió nemrég.pifu76: Mi nem tetszik? nézegesd.
CPU-Z -vel nézd meg az SPD fülön az időzítéseket, írd fel és ellenőrizd, h erre állítja-e a mobo, mert hajlamos nem azon hajtani, utána meg BSoD...
CPU-nak adj egy esélyt 4 GHz-n, ha van jó hűtőd.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz
troll81 #1405 üzenetére
Szerintem -és a fórumokon a 6300 eredményei is ezt mutatják- egy jobb lappal lehetne 4,5 GHz körül is hajtani. Ennél kevés fázis van. Mikor én vettem, ez volt kb. 27k, evo nem volt, a következő deszka ~40k körül... szal. nem is volt sok varia, alig voltak lapok még.
Nekem nem érné meg a csere, így is elég, játéknál is a VGA-m a korlát, szal. CPU-t vagy lapot hiába cserélnék - annyit meg nem játszom, h elb.sszak még többet rá. Inkább halkítom és a vízre költök. -
-
válasz
troll81 #1393 üzenetére
Itt is csak azt tudom mondani, hogy gyorsabb, ha ~10-20 oldalt átolvasol. A pro-ról volt egy részletesebb mi-micsoda is. Feszt állítani ofset módban lehet. LLC-t rakd enabledre. APM-et kapcsold ki a CPU oldalán, spread spectrum disabled, PCIe frekit fixen rakd 100-ra, turbo core off.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung 8GB 1600MHz DDR3 modulok
- Asrock X570 Phantom Gaming 4 és Steel Legend alaplapok (használt) - 1 év garancia, áfás számla
- ASUS ROG STRIX X870-E GAMING WIFI(Új,Garanciás termék,IngyenFoxPost)
- CPU FOGLALATcsere foglalatjavítás LGA 1700 1200 AM5... elgörbült tüske hibás alaplap javítás szerviz
- G skill Trident Z5 RGB 2x32GB CL32 DDR5
- DDR4 32 GB ( 2 X 16 GB ) 3200 Mhz Samsung notebook ram.
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 1 év magyar bolti garival! -
- Asus prime B250m-k rev 1.01 +i3-7100
- Asus LGA 1155 alaplap +i5 3470 +HD 2500 GPU + 8GB DDR3 + hűtő
- Fél Konfig eladó ! asus rog b360-g-i5-9600k-2x8gb ram-Hűtő