- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dönc
tag
válasz
animatrix11 #4847 üzenetére
Az extreme 4-el sokkal több tapasztalat gyűlt össze a topicban, valószínűleg nem véletlenül.
-
Dönc
tag
válasz
RetepNyaraB #4656 üzenetére
Ha nekem az arctic freezer 13-al nem fűti túl magát a stuff a sz@r ventivezérlés miatt manual 42-n (
) (~ezret pörög alapon) és 65 fokos küszöb mellett, akkor a macho-val szerintem nem lehetnek ilyen gondok.
-
Dönc
tag
játékhoz én se nagyon tudok hozzászólni, de egy 10 éves audigy-hez képest vállalhatatlan az integrált hangcucc a pro4en. Pedig mikor lapot cseréltem gondolkodóba estem az audigy nyugdíjazásán, de kb 3 napig bírtam elviselni az integrált hangját. Baromi nagy visszalépés volt, mert se dinamika, a magas hangok olyan szinten kásásak, h
, számomra vállalhatatlan szinten. Ja igen, többnyire lossless cuccokat hallgatok (flac, wv, ape).
Röviden tömören: egy őskövülethez képest is f*s az integrált.
-
Dönc
tag
válasz
J.J. András #3768 üzenetére
a tenyerüket dörzsölgetik, várva a rengeteg pénzt?!
-
Dönc
tag
válasz
banderasz77 #3719 üzenetére
Pontosan
-
Dönc
tag
válasz
hadogabi1 #3716 üzenetére
Azért nem találtad, mert a pro4 csak az offsetes megoldást tudja (auto = offset 0). Pedig én is kíváncsi lennék mennyi a minimum fesz, amivel még elmegy a vas. 4.3on 1,16V, amikor visszaveszi magát 1600ra akkor asszem 0,75-0,8V körül kap a proc, szóval emiatt nem tudok még jobban negatívba menni az offsettel, hiányzik nekem is fix feszes lehetőség..
-
Dönc
tag
válasz
meridaharcos #3706 üzenetére
Nekem annó a win energiagazdálkodása kavart be:
ha a minimális proc teljesítmény is 100%on van akkor maxon fog pörögni terheletlenül is. -
Dönc
tag
advanced->storege conf.-> kiválasztod a meghajtót -> hot plug
ha jól emlékszem -
Dönc
tag
válasz
#00809728 #3136 üzenetére
ebben a topikban találsz rengeteg ilyen jellegű hozzászólást: Intel Core i3 / i5 / i7 3xxx "Ivy Bridge" (LGA1155)
-
Dönc
tag
válasz
andrasko #2874 üzenetére
Az lehet hogy papíron kell neki több, de nekem is simán megy ez a ram KHX1600C9D3B1K2/8GX 1600-on 1,5V-al az eredeti 1,65V helyett. Más is írta valahol, hogy így használja.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy könnyen előfordulhat, hogy gyorsabb ram is beférhet az 1,575V alá.Kérdés, hogy minek kell olyan modulokat gyártani, amikkel ki lehet végezni a mem. vezérlőt?!
-
Dönc
tag
Kipróbáltam én is, nem sok reményt fűztem hozzá, de pozitív csalódásnak tűnik..
Usb2-es pendrive-val nem sokat hozott a cucc (22Mb/s olvasás, ebből kapott egy teljesen üres épp elfekvőben levő 4Gb-os darabot). Boot időben volt némi gyorsulás de nem számottevő.
Ellenben mikor usb3-as pendrive-ra (~90MB/s olvasás, 3Gb szabad hely) került a ReadyBoost akkor 1 perc alá csökkent a bekapcsolási idő az eddigi másfél-2 perccel szemben (az alaplap lógójának megjelenésétől számítva, addig, amíg az összes automatikusan induló program be nem töltődik).
Azért erre kijelenteni h sz*r szerintem túlzás lenne, bár profitálni tényleg csak akkor lehet belőle, ha megfelelő olvasási sebességgel rendelkezik a pendrive. -
Dönc
tag
válasz
Gulyopapa #2264 üzenetére
ha minden igaz, manual-ra állítva nem fog változni a venti fordulatszáma (kérdés hogy érdemes e erre állítani a cpu kúlert)
egy-két saját tapasztalat a témában, ugyebár nekem pro4-em van, terheletlenül ezeket az értékeket hozza:
proc hűtő arctic freezer 13 (9 centis venti van rajta) auto-n custom 42-re állítva: 860rpm viszont maghők tekintetében igazándiból nem oszt nem szoroz h mennyit pörög. talán ha 1-2 fokot lehet nyerni azzal, h hangos lesz, köszönhetően az ivy elszabott kialakításának
2db arctic f12 pro pwmes venti a cha_fan1en level 1 manualon: fix 850rpm
1 xigmatek venti level 1-en cha_fan2-n: fix 830rpm
1 xigmatek a pwr_fanon előtéttel: 1030rpm azért nem a cpu2-re van kötve mert a fenti beállítások mellet gyakorlatilag meg se nyikkan ez a ventiez így gyakorlatilag hangtalan ...lenne, ha nem lenne egy ezer éves samu vinyóm, ami mindezt túlkiabálja jócskán
ezek szerint nálam jól működik a ventivezérlés, de azért sikerült belefutni pár buktatóba nekem is mire ezt sikerült így belőni. régebben már írtam ezzel kapcsolatosan ebbe a topicba.
-
-
Dönc
tag
válasz
haxiboy #1346 üzenetére
Nálam ilyen kombó megy kb. 2 hónapja, akkor összeraktam és pöccre indult is. Azóta 4,3Ghz-re belőttem a procit és stabilan üzemel a rendszer alapfeszen. Talán egy kicsit hülye helyen van az alaplapi tápcsatlakozó (legalábbis ebben a házikóban pont ott nincs kábelmenedzsment lik), viszont szerintem nagyobb procihűtőtől is kényelmesen elférnek a ramok. Kevésbé lényeges szempont, de szerintem szép is az alaplap
Ami viszont kicsit szokatlan volt az a ventiszabályzás, de már ezt is sikerült belőni elviselhető hangerőre (ez nálam azt jelenti, h szinte hangtalan a cucc). Nem tudom, h nálad lényeges e ez, de azért megosztom ez irányú tapasztalataim, mivel emlékeim szerint volt már téma ebben a topicban:
- pwmes csatlakozóra pwmes ventit érdemes kötni, a 3pines teljes sebességgel pörög, akármit adsz meg neki biosban. Itt 3 beállítási lehetőség adott, full on, automatic és manual. Az automatic hőmérékletfüggően változtatja a fordulatszámot, a manual nem.
- érdemes frissíteni a biost is a legfrissebbre, mert akkor lehetőséged van manuálisan megadni sebességet a procihűtő ventinek (0-255ig). Ez viszont furán működik, gondolom elég venti függő, h milyen érték a megfelelő. Nálam 0-30ig meg se nyikkan, 42-re van belőve (mert szép szám) és így terhelés nélkül pörög 900 körül.
- a hagyományos 3pines csatikon tökéletesen állíthatóak a fordulatszámok 10es skálán, ezeken viszont hőmérséklettől függően nem változnak.
- a cpufan2 egy sima 3pines csatlakozó amire gondolom ha ugyanolyan ventit kötsz mint az 1esre, akkor azonos fordulaton fognak menni.ez az első fórumhozzászólásom, ha fasságokat írtam nyugodtan kövezzetek
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest