Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Van egy pár asetek cuccom, és a csatlakozójának menet típusára lennék kíváncsi.
Azért kérdezem, és nem nézem meg, mert ha nem lehet hozzá kapni rendeset, akkor nem akarom szétszedni, hanem csak simán eladnám.
Már láttam szétszedve 1-et, de az nem G1/4-es volt, és akkor és ott nekik az nagyon cikis helyzetet teremtet nekik.
A válaszokat előre is köszönöm. Sziasztok.
-
törölt tag
Sziasztok!
Hol lehet kapni? ( Asetek Vapochill Lightspeed )
Üdv,
Ákos -
kérdésem lenne:
hogyan lehet reset-elni a vapo-t és a paneljét ? -
érdekes dolgokat irnak külföldi fórumokon.
egyes boltok azt gondolván azért mert nincs 1366 lefogató
ezért sokan eladják a vapo-t vagy egyáltalán nem vesznek.
leengedték az árát a felére.
máshol azt irják ugyis rá kell jönnie az aseteknek,elveszithet sok ügyfelet
ezért hamarosan ki fogják adni az 1366 kit-et.viszont találtam egy ilyet is: lga 1166 on right 1366 on left
ezek saját készitésü lefogatók,gondoltam hátha jó lesz róla mintát venni
-
QuToR
tag
Valaki nem látott valahol LS-hez 1366 CPU KIT-et?

-
XtNz
tag
a vapo XE II-ről mi a véleményetek?
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
mar megprobaltam leeirni a multkor is, hogy mi a ferde.. nem a felfogatas, hanem maga a hab (valoszinuleg).. magyarul NEM lehet kukuszobolni, mert a lefogatasi resz az teljesen parhuzamos az alaplappal.. a fej nem parhuzamos a procival, mert a hab (valoszinuleg) szarul lett vagva..
-
Achill3uS
nagyúr
ugy kapod hogy a fejen nincs rajta a fekete müanyag keret, amiben a fehér habszerü szigetelő sincs benne, szóval neked kell összerakni az egészet, de ha rendesen meghúzod egyenesnek kell lennie nekem nem volt ilyen gondom, esetleg használj + anyákat a rugók alá, hogy növeld a leszoritás mértékét, hadd hajoljon a lap

-
M3kk
őstag
Eddig tartott a nagy fellangolas?

Itt van par kep az en Moded Vapomrol
. -
Achill3uS
nagyúr
-
westlake
félisten
nah.. valoszinuleg valami nem oke a felfogatassal, mert terheles nelkul lehul a proci, de amint valami terhelest kap, pillanatok alatt eleri a 100 fokot es lakpcsol system.. valoszinuleg a rugo kivagdosta a muanyagot a blokkleszorito keretbol is es a rugot szorito csavarbol is.. halistennek sikerult szereznem olyan vekony femcsovet, amit a rugo ala tudok majd tenni.. es ezt megintcsak 200k-ert
azt mar meg sem emlitem, hogy a rezblokk ferden(!!) van beleteve a leszorito muanyag reszbe, igy csak felig er ossze a processzorral.. jol latszik, ha pasztat hasznalok 
-
westlake
félisten
nem a core temp mert szarul, hanem a speedfan 4.33.. a 4.34 beta16.1-el mar normalisan irja ki a homersekleteket (kb. azt,amit a core temp is)..
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
nem a fejnel.. ott jol meg van csinalva.. azon a reszen, ahol az a fekete "csirekhalo" volt.. van egy par centis szakasz az alatalad szigszalagozott resz volott, ahol a fekete hoszigetelo kicsit meg van nyomodva... na ott kezd deresedni.. mindegy, majd teszek ra masikat.. egyebkent nem tettem fel 90%-ra a hatasfokot, sot, meg a fejen talalhato futoszalat sem kotottem be
nekem nem ugy tunik mintha deresedne a lap.. egyebkent a p5k deluxnal biosban 1 fok ala nem megy a homerseklet, win alatt meg -8 fok ala.. -
Achill3uS
nagyúr
mondtam neked, h semmilyen progi nem monitorozik rendesen minuszban, sőt nekemis a P5K biosa is kiakad -14 fok körül, hiába van rajta -60 fokos jég

a 12 fokos kül még 1800mhz-en is normális, sajnos egy Quad ennyire fűti a Vapo-t és minden más 1kompis rendszert.
mod: a kinti hoszigeteles gyarilag szar! -43 foknal lehet erezni, hogy deresedik a fekete hoszigetelo..
helyileg hol? mert a fejnél bizony hiányzott egy gyári szivacsdarab, amit én csináltam hozzá, ami be van tekerve fekte szigszalaggal, és valóban nem a legtökéletesebb, próbáld meg lecserélni vmi másra.. viszont a lap alkatrészei nem deresedhetek sehol ha a melegítőket feltekered 90% fölé!
mod: ezt kaptad 90k-ért
-
westlake
félisten
eleg erdekesek ezek a cpu maghomersekleteket mero progik.. a core temp tuti hulyeseget mer 10 fok alatt, ugyanugy, mint az everest.. a speedfan elmeletileg helyesen mutatja,de egyelore ezt sem tudom megerositeni.. biztos, hogy az asus p5k deluxe sem kepes egy bizonyos homerseklet alatt merni.. nalam nem megy -8 fok ala a homerseklet (a speedfan ennyit ir idle 1800mhz-re es full load 2600mhz-re is
) .. kiprobaltam azt, hogy leveszem a leheto legalacsonyabbra a cpu feszt es sebesseget, ami 1.1 volt (1.04) es 1800mhz.. a kompi homeroje szerint uresjaratban, szobahomerseklet mellett -55 fokra kepes lehulni.. ahhoz kepest most az elobb emlitett beallitasok mellet (a proci full load-on) a kompi -43 fokos.. nem tudom mennyire hihheto ez a 12 fokos kulombseg.. szerintem tuti nem ennyit termel egy quad 1800mhz-en 
mod: a kinti hoszigeteles gyarilag szar! -43 foknal lehet erezni, hogy deresedik a fekete hoszigetelo.. bazz, ezt kapjuk 200k-ert?

-
westlake
félisten
azert a kompirol is essen nehany szo.. ahhoz kepest, hogy ez a cucc uj koraban 200k-ba kerult, nehany dolgot eleg ganyul oldottak meg
kepek nelkul nem igazan lehet elkepezelni, de pl nehany furat nincs "lekezelve".. magyarul a menetvagas utan visszamaradt femresz siman ott ektelenkedik, akadalyozva bizonoyos muanyag alkatreszek megfelelo elhelezeset..
a blokkleszorito 4 darab muanyagfeju csavart csavaras kozben siman "gyaluljak" azok a rugok, amik a blokkot nyomjak a procihoz.. pontosabban a rugok vegei tekeres hatasara muanyagcsikokat vagnak ki a csavarokbol.. majd probalok valami alateteket keriteni..
#12: ugy gondolom 90k-ert meg igy "lestrapaltan" is megeri.. kicsit kipofozom es olyan lesz, mint uj koraban.. egyebkent szerintem ezt siman lehet hasznalni 0-24-ben (en igy is hasznalom) es nem lesz neki baja.. -
keIdor
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
ez lesz az szvsz.

Grat a kompihoz!

-
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
achi pont azt irta, hogy szerinte alt. nem fontos a polir.. en irtam, hogy szerintem meg igen
vegulis jogos a kulonleges paszta, mert minuszban tuti kicsapodik valami az "olcso" taknyokbol.. mondjuk ezt is ki kell probalni (foleg azert, mert ma valszeg amugy sem tudnek sehol sem venni ilyen extra taknyot).. egyebkent brutalis hangja van a kompresszornak (a ket ventinek meg nem is annyira.. vagy lehet csak hozzaszoktam
) -
-
westlake
félisten
a kompi vasarlasanak kereteben szerencsere sikerult elpasszolni a "regi" q6600-at, igy mar egy g0-as van a gepben.. a passziv vizhutesemmel tudom osszehasonlitani a dolog, ami 1.45 volton, 3500mhz-en kb. 90 fokosan tartotta a magokat
.. termeszetesen pasztazni fogok, de mivel a polirozast is meg akarom csinalni, nem akartam feleslegesen osszekenni a dolgokat.. egyebkent a kompi hoatado rezfeje elegge lestrapalt allapotban van.. ertem ezalatt azt, hogy vannak benne ilyen erdekes kis melyedesek es szerintem elegge egyenetlen a felulete.. na azt tuti nem fogom kezzel polirozni
a polirozasrol meg annyit, hogy azert egy gyarilag szarul mart kupakkal nem ritkan 15 fokot is el lehet "bukni".. jonehany procit lepoliroztam mar (c2d) es voltak nagyon durva esetek is.. egyebkent ahogy latom ez a g0-as egy kicsit domboru, nem pedig homoru
mod: a topikot atrakatom.. thx -
Achill3uS
nagyúr
nah, örülök, hogy elszántad magad teis egy ilyen lépésre, és hogy tegnap sikerült beüzemelni

namost amit neked evapolator cimszó alatt az lcd-n megjelenit, az a hütöfej hőfokát méri, tehát terheletlenül ez -55 fokra képes lemenni (ami sajnos a gyarkorlatban egy kicsit csal, ha van rendes hőfokmérős multimétered, és megnézed, teis rájöhersz) és ez egy procival megterhelve értelem szerüen visszamelegedik x fokot. amit a prociddal kapcsolatban a coretemp kiir nem kell foglalkozni vele, nem képes a program minuszba mérni "kiakad" plusz 10 fok körül, és ennyi, speedfan-al lehet próbálkozni de nekem nem jött igazán össze sose.
quad proci: tudnod kell a tied egy full stock vapochill ls, ami azért annyira nem bánik el könnyen egy 4magossal, főleg ha régi stepping (tehát minden ami nem G0), ezek 1.5v körül load-ban szinte biztos hogy pluszba mennek, aminek nem kell ecsetelnem a következményeit, én 1.4v körül lőném be a helyedben, valami 4ghz feletti órajelen, amennyi a csövön kifér
normális a hőfok külömbség persze, ezt a kompresszor "csinálja", viszont pasztát erősen ajánlott használni, polir eldöntöd h érdekes-e, ált. nem.
de ezt nem a hűtések topicba akartad nyitni?
-
westlake
félisten
juteszembe.. a kompiban ket darab 12 centis, 0.45 amperes venti van, ami azert eleg durvan szeleteli a levegot
az egyik mar kezd "beallni", mert mozgatasra a csapagyak nem rantjak ugy vissza a lapatot, ahogy azt kellene.. (aki porgetett mar meg kezzel ventilatort, az tudja mire gondolok).. valszeg ki fogom oket cserelni 2 darab sunon 0.28 amperes ventire, amik szerintem nagyon jok.. majd meglatjuk, hogy a lecsokkent levegomennyiseg mennyire mutatkozik meg a kompi hutesi teljesitmenyeben.. -
westlake
félisten
hello-bello..
elorebocsajtom, hogy szerintem a tobbi hasonlo temaju topik szerintem nem egyertlemuen felel meg annak, amirol en szeretnek irni
megvettem en ezt a kompresszort igazabol nem volt meg nekem ilyen jellegu hutesem, tehat egyelore csak ismerkedem vele.. valoszinuleg ez az a kompi, ami mar kb. 5 kezen atfutott, de nem baj, mert mukodik (mondjuk az is igaz, hogy nem szeretem a hasznalt cuccokat
) tobb okbol kifolyolag is kenytelen voltam uzembehelyezes elott szetszedni.. egyreszrol azert, mert biztos voltam benne, hogy az elozo tulaj(ok) rendetlen nepsegek es nem takaritottak ki.. igazam lett.. a holeado bordak kozul tajfun szeruen tort elo a por egy kisebb fajta fujas hatasara
masreszrol azert szedtem szet, mert nem tetszik a jelenlegi (gyari, nehol megkopott) ezust szine.. valami utos melybordora gondoltam..
lenne egy kerdesem azokhoz is, akik hasznaltak mar ilyen kompit.. az lcdn mukodes kozben kiir egy evaporator homersekletet, ami terheletlenul kb. -55 fok (oszinten szolva nem is tudom, hogy ezt az erteket a kompi melyik pontjan meri), terhelve (persze fesztol es mhz-tol fuggoen) -37 fok.. a core temp az 1-es es 2-es magra 18-20 fokot, viszont a 3-as es 4-es magra 7-9 fokot ir.. tehat ez erdekelne, hogy a lcd kiirt ertek es a magban mert ertek kozott mekkora leteresnek kellene lennie? normalis egyaltalan ez a 57 fokos kulombseg? az is igaz, hogy a proci se lepolirozva se bepasztazva nincsen..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Synology NAS
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Parkside szerszám kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bundle topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- LG 39GX90SA - 39" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- AKCIÓ! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
- LG 55G5 - 55" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

(ilyen minosegert maximum 80k-t tartanek realisnak)
azt mar meg sem emlitem, hogy a rezblokk ferden(!!) van beleteve a leszorito muanyag reszbe, igy csak felig er ossze a processzorral.. jol latszik, ha pasztat hasznalok 

vegulis jogos a kulonleges paszta, mert minuszban tuti kicsapodik valami az "olcso" taknyokbol.. mondjuk ezt is ki kell probalni (foleg azert, mert ma valszeg amugy sem tudnek sehol sem venni ilyen extra taknyot).. egyebkent brutalis hangja van a kompresszornak (a ket ventinek meg nem is annyira.. vagy lehet csak hozzaszoktam
) tobb okbol kifolyolag is kenytelen voltam uzembehelyezes elott szetszedni.. egyreszrol azert, mert biztos voltam benne, hogy az elozo tulaj(ok) rendetlen nepsegek es nem takaritottak ki.. igazam lett.. a holeado bordak kozul tajfun szeruen tort elo a por egy kisebb fajta fujas hatasara