-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnnyX
őstag
válasz
ViZion #23105 üzenetére
1. Otthoni wifi routerre, vagy melóban a wifi-re csatlakoztatom az esp-t, gond nélkül küld adatot thingspeakre, ahogy eddig is.
2. Tailscale-re regisztráltam, telefonra telepítve, csatlakozik is a vpn-hez. Telefont állítottam be Exit Nodnak, DNS átírva a 8.8.8.8-ra, mobilon hotspot elindít, esp8266 csatlakozik is, de így sem küld adatokat thingspeakre.
3. Asus routeremen openvpn beállít, használhatom a netet is.
Telefonra telepít, routerből a fájl kiexportálva majd telefonra betöltve. Telefon csatlakozik otthoni routerre vpn-en (dns 8.8.8.8), hotspot elindít, esp8266 csatlakozik telóra, és így sem küld adatokat thingspeakre. -
JohnnyX
őstag
Sziasztok!
Esp8266-al raktam össze hőmérős projektet BME280-szenzorral.
Thingspeak-re küldi az adatokat 2 percenként, szépen meg is jeleníti grafikonon.
Bemutatót tartanék belőle mint hordozható eszköz, viszont akadt egy problémám, amire nem találok megoldást.
Telefonról ha hotspot-on adok netet az esp-nek ugyanazzal az ssid és jelszó párossal mint eddig a wifi routeremről, látszólag működik, soros porton kiírja a kapott ip címet, a pontos időt is le tudja kérni, viszont az adatok már nem jutnak el Thingspeak oldalra.
Sim kártyás mobil routerrel is ugyanez a probléma.
Hol keressem a megoldást? -
JohnnyX
őstag
Hali!
Jelenleg gmail-t használom értesítés küldésre időnként az arduinóval, ami szolgáltatás ha jól értesültem róla, szeptemberben megszűnik a harmadik féltől származó program használata. Outlook.com-tól is kaptam már levelet erről. Lesz erre majd megoldás?
-
JohnnyX
őstag
Sziasztok! Mikro usb-s Nodemcu v3-at építenék be kisebb dobozba 2x16-os kijelzővel, 1 piros leddel, kis hangszóróval együtt. Usb type-c kábellel, töltőről való tápláláshoz megoldás lehet az, hogy veszek ilyen 2pines csatlakozót, és ráforrasztom erre, és ezt csatlakoztatom a boardhoz?
-
JohnnyX
őstag
Hali!
Belevagnek az arduinozasba.
Segitseget szeretnek kerni, hogy az altalam kiszemelt 3 kutyu kompatibili-e egymassal,
illetve hogy ha ezeket beszerzem akkor tudok mar kezdeni valamit veluk?
Alaplap
Starter kit
Wifi modulElore is koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Trollok komolyan
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged