- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Meg nem is a teljesítmény számít, hanem a hőfok. Rengeteg ic-t forrasztottam pisztolypákával, ami simán fölmegy 500 fokra, cigarettára rá lehet gyújtani vele, de persze nem kell addig nyomni a gombot.
Szerintem ma már elég olcsók a szabályozható pákák, csak azt szabad venni. A kevésbé jó megoldás a vezérelt, ami nem méri a hőfokot, a jobb a szabályozott, ami hőfok méréssel működik. -
-
Pro micro-val csinálnék egy gamepad-et, ahol egy (vagy több) axis egy gyro szenzortól kapná a jelet. Kesztyűre szerelhető kis dobozkát akarok csinálni.
Ha mindent egybe szerelnék, túl nagy lenne, ezért gondoltam, hogy külön lenne a szenzor, ami picike, egy vékony flexi kábellel, ami nem akadályoz a mozgásban, és külön a gép "agya", a vastag és nehezen mozgatható usb kábellel. -
gyapo11
őstag
tranyót meg nem kötünk soha bázisellenállás nélkül
Ebben a földelt emitteres kapcsolásban. De pl. emitterkövetőben meg igen. Csak akkor az emitteren nem lesz több 4.3 V-nál, és a kollektorra is kell a 4.3+szaturációs feszültség, ami összesen valószínűleg több 5 V-nál, szóval nem kényelmes ide.
-
Teasüti
nagyúr
Ilyen parányi töltésnél is kötelező a bázisellenállás?
Még rövidre zárva se hinném, hogy bajt okozna.
Főleg 5,6k?
Mosfet kapcsán volt téma nálam a gate ellenállás nem olyan rég, arra jutottam, hogy igen kell gate ellenállás, de bővel elég néhány Ohm. Én pl az IRL2203N és a a hozzá választott driver közé nem is rakok külön ellenállást, elég a driver pár Ohm-os kimenete.
És ha nem tévedek a tranyónak legalább 3 nagyságrenddel kisebb "bázis kapacitása" van, mekkora áram tud ott kialakulni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged