- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gigabyte alaplap topik
- Raspberry Pi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
Arabiata #22665 üzenetére
Egy kicsit furán hangzik a kérdésed! Most, akkor mit szeretnél? Milyen elektronika van az UNO után? Milyen áramfelvétellel? Az egész, így egy kissé ködös!
Ha eleve dobálva lesz a cucc vagy elázhat vagy akármi, akkor lehet, hogy egy jobb minőségű szárazelemmel jobban járnál és "csak" egy normális csomagolással túlélhetne mindent...
Mi lenne ez a célja a cuccnak, amihez UNO szükséges egy airsoft játékhoz?
-
válasz
Arabiata #22486 üzenetére
Ha megy az angol, akkor lényegesen könnyebb lesz a dolgod, de van magyarul is oktató anyag:
https://megtestesules.info/hobbielektronika/arduino.htmlEz pedig itt két pdf, ami alap kapcsolásokat mutat be, amiket anélkül is tudsz használni, hogy különösebben érteni kellene a működésüket:
[link], [link]
Ezeket régebben mentettem le magamnak, már nem tudom honnan, de feltettem drive-ra.Ekkold kolléga, ha gondolod, betehetnéd ezeket meg a fenti linket az összefoglalóba, hátha másoknak is szüksége lesz rájuk.
Szerk.: bocs, most olvastam el újra az eredeti kérdést és a fenti link inkább a programozás részével foglalkozik, de a két pdf hasznos lehet.
-
ViZion
félisten
válasz
Arabiata #22491 üzenetére
A sulinetes elektronikánál alapabb már csak a fizika órákon volt.
Iskolát nem tudok, de biztos van levelezős műszerész képzés még.
Illetve ez is a linken volt. Ha angolul keresel, akkor rengeteg YT videó van a témában, ahol a legegyszerűbb alkatrészektől egész a CPU-ig mindent elmagyaráznak, látványosan. Gyerekeknek így mutogattam a HDD (ez is jó), SSD felépítését Infóra. Szal. ha angol megy, akkor kb. végtelen tudás van előtted, ingyen. -
ekkold
Topikgazda
válasz
Arabiata #22486 üzenetére
Amit tudnod kell: igen nagy fába vágtad a fejszét (ez nem baj, csak tudd). Ez egy külön szakma, több év tanulás kellhet az alapokhoz is. Majd folyamatos tanulás, ahogy fejlődik a technika - ahhoz, hogy szinten tartsd a tudásod.
Ahol kezdhetsz: [ebben a témában - link] nyisd meg az összefoglalót. Itt találhatsz linkeket tananyagokra, és elektronikával foglalkozó weboldalakra is. Ha kb. mindet alaposan átrágod, akkor eljuthatsz egy olyan szintre, hogy tudsz majd úgy kérdezni, hogy utána van esélyed érteni a kapott választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged