Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• helltp

aktív tag

válasz Tankblock #7751 üzenetére

és (#7752) Teasüti:

Nekem is úgy tűnik, hogy használhatjuk a speciális GPIO pineket is akármire, feltéve hogy a bootolás alatt biztosítani tudjuk a megfelelő jelszinteket. (Fentebb linkeltem a doksi megfelelő részét.) Így, hogy most gyakorlatilag egy dióda katódja van a boot alatt logikai magasat kívánó pinekre kötve, csak az mcu felé folyhat az áram (felhúzóellenálláson keresztül pl.) és így boot alatt magasan van a láb, és megfelelően bootol a cucc.

szerk.: ESP32 nincs épp kéznél, és így pont elég a GPIO szám a 8266-on is.

• Teasüti

nagyúr

válasz Tankblock #7751 üzenetére

Miért ne lehetne használni ezeket? Csak oda kell figyelni az alapértelmezett jelszintjükre boot alatt.
    Nálam pl. az IO2 bemenetként funkcionál, ami alapállásban magas impedanciájú (nyitott áramkör, pl nyomógomb húzza földre) és így oda húzza a kontroller ahova akarja. Persze boot alatt nem nyomogatom. :D
    IO15 nálam egy tranyó bázisára kapcsolódik, tökmindegy hova húzza, max felkapcsolja az adott áramkört arra az egy másodpercre.
    IO12 meg egy MPU-6050 interrupt pin-re van kötve, nos ez meg elvileg semmit nem csinál, amíg fel nem ébresztik az I2C csatornán a modult. Bár nem tudom ez a port alapból lebeg-e a modulon, ezt még ki kell nyomoznom.)
    IO0 meg egy kimenet lesz hasonlóan egy tranyóval, mindegy milyen szintet vesz fel boot-kor.
    És ezzel lefoglalva az összes elérhető IO port az ESP32-n. :K
    Kivéve persze a flash portjai, nem is értem azok miért vannak kivezetve.

Szerintem nem kell félni ezektől, elég csak egy kis körültekintés.
    A "leghülyebiztosabb", ha egy NO kapcsolóval bemenetként használjuk őket.

Új hozzászólás Aktív témák