- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #6642 üzenetére
Szia!
Kérhetnék egy kis segítséget ahhoz a led library-hez?
Nézegetem a demo1 példát, ami jár mellé, de nem igazán tudom értelmezni.
Nagyon gyenge vagyok a hardver közeli parancsokból, alacsony szinten nem is tudok programozni.
Azt se igazán tudom kisilabizálni, hogy hogy tudok led szalagot definiálni.
Ez a demo inkább emlékeztet egy library struktúrájára a .h fájlokban (a mai napig nem tudok library-t írni, egyszerűen nem értem a szintaktikáját), semmint egy magas szintű példaprogramra. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #6642 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Erre a válaszodra visszakanyarodva a ws2812 kapcsán:
az kézikönyvet olvasgatva nekem úgy tűnik az RMT és az Input Capture fejezetek ugyanarra a perifériára utalnak, vagyis ugyanazt a hardvert használja mindkét funkció?
Ugye van 8 csatornám, amit az infrán kívül be lehet fogni többek közt led vezérlésre is, viszont én szeretnék használni input capture-t is. Szerinted megoldható volna párhuzamosan a két különböző feladat?
Természetesen más-más csatornákon.Más: a cpu sebességet nekem kéne állítani, vagy az hardveresen van belőve kristállyal? Nem tudom mi az a flash frequency, ami 80 Mhz-re van állítva, de említést tesznek, hogy a cpu is 80-240 Mhz között állítható.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #6642 üzenetére
Megvan az ESP32 dokumentációja, de van arról vmi infó, hogy a fent linkelt lapon lévő perifériákat hogy kell használni? Gondolom ezek a lapok nem szabványosak, vagy nem homologizáltak, így a rajta lévő BT+Wifi használatáról hol lehet tájékozódni? Vagy honnan lehet tudni milyen portokra vannak ezek bekötve?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #6642 üzenetére
Micsoda?? 100% Arduino kompatibilis, mint mondjuk a drága Teensy??
Ezt csak most mondod!!4!
Soha többet nem veszek Nano-kat.
A rendszer dolgai alatt az összes hardveres megszakítást érted?
Pl Serial üzenet fogadása. RMT meg...
Én meg egy éve szenvedek az Atmel proci megszakításkezelésével, miközben ez hardverből tudja???
Én teljesen abban voltam, hogy ez külön platform, mint a ARM. Azt is csak megerőszakolni lehetett az Arduino IDE-ben és nem is ment egy lib se rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged