Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- A Cherry többé nem gyárt kapcsolókat
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez egy elég jó leírás egy csomó példával az ESP32 használatára:
http://www.instructables.com/id/IOT-Made-Simple-Playing-With-the-ESP32-on-Arduino-/
Van benne egy csomó dolog, digitális, analóg input, output, led trimmer, szervo , internet, stb.
Egyébként még sokan előnynek tartják, hogy akár WiFin keresztül is töltögetheted rá az új programokat. Én ezt a részét nem használtam, nekem ez nem volt szükséges eddig.
Szó van benne a hardver PWM-ről is, ami bizony jól jön számos helyen: led, szervo vezérlés, stb. Egészen más, ha a hardvert beállítom, és az önállóan dolgozik tovább amíg nem babrálom, mintha pl. egy szervonál folyamatosan szoftverből kell küldözgetni a jelet, mint egyes régebbi lapoknál. -
Janos250
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
A WiFi használatára egy összefoglaló:
https://www.arduino.cc/en/Reference/WiFi
Az arduinonak épp az a lényege, hogy ha egy új processzort tartalmazó lapot beillesztenek a redszerbe,
akkor ugyanazokat az osztályokat, ugyanazzal a névvel, funkcióval, tagfüggvényekkel meg kell rá írni. Ez a portolás lényege.
AZ ESP32-re a gyártó illesztette a freeRTOS-t. Az arduinora portolás során gyakorlatilag azt tették, hogy az arduinonak megfelelő nevekkel,
paraméterekkel, stb. megírták az új osztályokat, amiben hivatkoznak - az egészen más nevű, logikájú - freeRTOS függvényeire.Célszerű a mintaprogramokat megnézni. Az ESP8266 WiFire sok példa van, gyakorlatilag ugyanazok mennek az ESP32-n is.
Viszont WEB szerverre célszerű az ESP8266 WEB szerverét használni, mert az jobban ki van dolgozva WEBre. Portolták as ESP32-re is:
http://www.fisch.lu/junk/ESP32-WebServer.zip
Itt már átírták a nevét 32-re, és pár dolgot módosítaniuk kellett benne.A BT-t nem tudom, nem használtam.
UI.: most látom, hogy a ESP8266 WEB szerver linkje nem él, de majd ha összefutok vele, felteszem
Új hozzászólás Aktív témák
- Gmail
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bittorrent topik
- Formula-1
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Linux haladóknak
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Iphone 16 PRO 256GB Titanium BLACK - Garanciás - Akku: 94%
- Esport Gaming PC (Intel i5-9400F, 32GB RAM, RTX 2060, 500GB SSD) Eredeti Windows11 Pro
- Gamer PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/850W
- MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X 16GB - Garancia
- SONY FA-WRC1M Vezeték nélküli rádiós vezérlő
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold