-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz
DrojDtroll #4673 üzenetére
Ha több analóg bemenetre van szükséged akkor az ESP-t el is felejtheted, mivel csak egyetlen egy analóg bemenete van.
De emellett érdemes belekóstolni egy ST vagy akár egy TI kontrollerbe is. Utóbbi elég jó motor control-ra kihegyezett uC-eket is kínál. A framework-öt szokni kell, viszont baromi jó a MATLAB/Simulink támogatottsága, ami lehetővé teszi, hogy egy Simulink modellből C kódot fordítson, amit egy az egybe küldhetsz is a mikrokontrollerre. Én is most kezdtem el ezzel foglalkozni, egy ilyen fejlesztőkártyával.
-
Janos250
őstag
válasz
Használd tvamos (4675) javaslatát arduino alatt is!
-
tvamos
nagyúr
válasz
En nagyon keveset hasznalok Arduinot, epp csak a nagyon alap dolgokat. Ha barmi tobb kell, akkor ARM-ot.
Ugy emlekszem, hogy az analog read megvarja a konverzio veget, szoval amig az ad dolgozik. Ha magad csinalod, akkor meg lehet azt csinalni, hogy elinditod a konverziot, csinalsz valami mast, majd visszamesz kiolvasni, es uj konverziot inditani.
Vagy lehet azt is csinalni, hogy megszakitasbol folyamatosan olvasod az osszes bemenetet, es amikor az analog read-et irnad, csak kiolvasod a megfelelo regisztert.
En ezeket a modszereket hasznaltam regen, az assemby korszakban, amikor meg programoztam is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest