- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hobby elektronika
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen SSD-t vegyek?
- iPad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Ezek közül az elsődlegesen "reszelendő" az "espcomm_sync failed".
Ez azt jelenti, hogy nem sikerült a kapcsolat a számítógép és az esp8266 között,
Ez korábban nekem is sok fejfájást okozott. Lecseréltem egy másikra (erre FT232RL) a PL2303 Prolific típusút, mert azzal látszólag működött, de ezt a hibajelzést adta.
Más lehetséges okok:
Az esp8266-nak KÜLÖN 3.3 V-os táp kell, nem elég neki az USB-TTL konverter adta táp.
Tehát
USB ESP
GND GND
RX TX
TX RXTápot nem szabad összekötni.
Elvileg (ezt nem próbáltam) megfelelő konverter esetén a konverter átállítja (kontroll vonalak bekötésével)
az ESP-t programozó üzemmódba. Én a kézi módszert használom: GPIO0 földre kötve, majd UTÁNA reset.
Ezzel programozó üzemmódba áll, és nem lesz a fenn hivatkozott hiba.
Felprogramozás után a GPIO0 - föld csatolás megszüntetve, újabb reset (RST földhöz érintve, picit várni, majd elengedni) és az ESP-ben lévő program elindul.
Egyebek:
Gondolom, a hozzá árult kis panelra raktad fel az ESP12-t. Azon van 3 SMD ellenállás, amiből a középső 0 ohm (rövidzár). Ennek akkor van szerepe, ha a panel hátuljára teszel fesz. szabályzót, mert akkor a panel tápja nem egyenlő az ESP12 tápjával, tehát ezt az ellenállást ki kell venni.
Viszont én még olyan embert nem láttam, akinek ez jól működött, tehát a panelra is 3.3 V szabályozott tápot kell adni.
A másik két ellenállás: jobboldali földre (GPIO02), bal oldali magasra (CH_PD) húzó.
Ami nálam sokat javított a helyzeten:
RESET állandó felhúzása HIGHra .3k-10k értéket írnak, tapasztalatom is ez.
Táp és föld közé kondi berakása.
A reset megoldása nem egyszerű érintéssel, hanem az ellenállással felhúzott reset láb kapcsolóval földre vitele, a kapcsoló két lába között kondival pergésmentesítve.
Na, ennyit, mert nem tudom, hogy itt mennyire morcosak a modik, mikor törlik.
Ha gond van, írj. Mindenképpen össze fog jönni.
Amiket leírtam, nem csupán itt-ott olvasott dolgok, hanem SAJÁT tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest