Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gordonfreemN

addikt

válasz Gergosz2 #21906 üzenetére

Nem használtam még shift regisztert, szóval nem tudom jó lenne-e, de köszi a tippet vizsgálódom a témában, ha lekezelne egy DC motort ezzel meg egy infravevőt, az már jó lehet.

A feladat: előerősítő bemenet és kimenetválasztó (ez utóbbi nem szokványos, de megfontoltan van rá szükségem) :
    be-set x 3 és be-reset x 1 (itt a bemenetek külön relét kaptak, tehát vagy aktívba billenti a bemenetet vagy leválasztja, mivel másik bemenet/bemeneti relé lesz/válik aktív{vá} a nem aktív relék vonalai le vannak választva, "lebegnek", így nem fordul elő, hogy egy relére két bemenetről is érkezik jel) Már most utólag látom, ez felesleges lépés volt...
    ki-set x 1 és ki-reset x 1 (itt csatornánként egy relét használtam, mivel úgy is csak azon lesz bemenet, amire kikapcsolja)
    és még egy set-reset egyéb funkcióhoz. Ez összesen 8 kimenet.
    Van két választógombom (egy ki/bemenet közti választó és egy ami azon belül váltogatt) ez 2 bemenet.
    Van 6db LED = 6 kimenet (az világít, amelyik kimenet bemenet stb aktív)
    Van 1 kimenet, ami az előerősítő panelt némítja
    Egy bekapcsoló gomb, melynek a LED-jét még vezérlem, ez 1 kimenet és
    Egy tápot kapcsoló relét vezérlő 1 kimenet.

Ezen felül kellene 4 kimenet a potméter H-Hidas irányváltójához és 1 bemenet az infralednek, meg egy egy másik LED-nek vagy valami ilyesmi, még nem találtam ki pontosan meg vagy 3 pin tartaléknak.

Új hozzászólás Aktív témák