-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Janos46 #14095 üzenetére
Erre szokták mondani, hogy most panaszkodsz, vagy dicsekszel?
75 évesen ilyen hozzáállás és nyitottság igazán példaértékű.
Én is C64-en kezdtem, megtanultam a gépi kódot is, amit AVR-rel már hasznosítottam is (nyilván nem ugyanaz a nyelv, de a logikája hasonló).
Ha bármi kérdésed van, ide nyugodtan írhatsz, a topik tele van okos és segítőkész tagokkal. Ja, és itt vagyok én is. -
Janos250
őstag
válasz
Janos46 #14095 üzenetére
Így a távolból nem sokat tudok mondani erre a konkrét problémára.
Először is: milyen lapot használsz? 5V-os, vagy 3,3 V-os.
Ha szenzorokat akarsz csatlakoztatni, akkor én nagyon javasolom
ennek az eszköznek a megvételét:
https://www.aliexpress.com/item/1005001564915722.html
Ha ezt csatlakoztatod az Arduino lábaira, tudod rögzíteni egy idő tengelyen, hogy melyik láb mikor, mennyi ideig lett alacsony, illetve magas. Ha ezt visszabogarászod, és összehasonlítod az eszköz adatlapjával, akkor látod, hogy ez ment ki, pedig emennek kellett volna. Így már gyakorlatilag meg is van a hiba, hova kell belenyúlni.
Higgyétek el, sokkal eredményesebben lehet dolgozni, ezzel a módszerrel, és nagyjából 2000 Ft az ára.
Szoftvert meg ingyen is el lehet érni hozzá, több félét is. Nem törött, vagy akárhonnan letöltött vírusosat! Könyvtárakkal - ha irodalmi könyvtárat használok - többnyire azt csinálom, hogy a .h és a .cpp fájlt átteszem oda, ahol a .ino is van. Ez némi hátránnyal jár ugyan, de előnnyel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PS4 Fat 500GB eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest