- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robohw
aktív tag
"A két arduino összehangolását nem lehet úgy megcsinálni, hogy egyiken pin out - optoizolálás - pin in. Ha in akkor megszakítás és más programrész fut?"
De, meg lehet, csak szerintem nincs sok értelme az optónak ebben a konstellációban (meg még jó drága is). Állapotot kell csak közölni, adott időben.
"Egyébként ezeket 1 aruduinon is meg tudod csinálni, vagy csak az összehangolás megismerése a cél?"
Én csak válaszadó voltam, nem kérdező, de természetesen meg lehet. Ennél sokkal többre is képes a 328-as, ami az UNO-ban van.
Aki továbbra is tart a klónoktól, annak azt tudom javasolni, hogy vegyen egy eredetit és vegye meg a kopasz kontrollert és foglalatot hozzá. A kontrollert felprogramozhatja az eredetivel, majd beteheti az áramkörébe és még olcsó is, igaz, az időalapot (kondi, kvarc) neki kell biztosítania.
Egy eredeti UNO board kb. 6000, egy ATmega328P kb. 700 HUF.
-
robohw
aktív tag
"A mikro ugyan az rajta, csak a körítés más. Én is megszívtam már vele. A regulátora pl annyira jó minőségű, hogyha 12 voltot ráengedsz megég."
A körítés nagyjából kimerül egy feszstabban és egy USB-serial illesztőben.A többi lényegében már csak a nyák + LM318.
Nekem eddig semmi bajon nem volt velük, pedig eredeti még soha a kezemben sem volt, mindig a kínai klónokat vásároljuk, ráadásul különböző forrásból. Tekintve, hogy az árkülönbség kb. 4-szeres a klónok javára, ez a jövőben is így marad.
A klónokon jellemzően ch340g van, ezekre én - egyelőre - nem panaszkodhatok. A feszstabbal sem volt még gond. Utóbbi természetesen feladatfüggően terhelődik, jellemzően 7.5 vagy 12 volttal vannak meghajtva.Itt egy részletekbe menő összehasonlító írás (klón vs eredeti (UNO)):
https://darkbluebit.com/arduino/real-vs-clone-2/
Itt pedig a klónok kompatibilitásáról néhány értékes megállapítás:
https://arduino.stackexchange.com/questions/71/compatibility-between-arduino-and-arduino-clones
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged