- Nyaralás előtti hardverszemle
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDMI topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ZIDOO médialejátszók
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
ESPEasy kérdés, rules-ban mi a különbség ha event,csinádeztnév vagy ha csak simán csinádeztnév van megadva?
on akármi do
csinádeztnév
endon -
ViZion
félisten
válasz
Janos250 #17988 üzenetére
van egy tucat hasonló, fentebb -vagy máshol?- említettem. Ált. Londoni cím, megszűnt cég regisztrációja, csak előreutalás, magyar (OTP) számlára. Ali-s termékeket húznak be az oldalak, marha alacsony áron, minimális postaköltséggel.
Sem a bank, sem a rendőrség nem törte össze magát, h segítsen a károsultaknak, legalábbis a fórumokból ez jött le. Mai napig is élnek a weboldalak, pedig nem mai probléma.
Ha nem ismert cég és csak előre utalás van, meg olcsó is a futár, akkor rá kell keresni a cégre. -
ViZion
félisten
Nah, kezdő gyakorlatként leprogramoztam egy gombot, ami bekapcsolja a kijelzőt. Ma már végleges(ebb) a HW, át kell írkálni GPIO-kat, stb. Akkor vettem észre, h a display-nál kérdezi, h melyik pinre kapcsoljon be... OK
Sok dolgot tud a progi, pl. változóknál agyaltam, h mi lesz a tizedesekkel (számolnia is kell velük kicsit), de az is beállítható, nem kell rules-t írni rá.Eddig nagyon tetszik,elkezdtem az alapokat összeírni, vázlatolni, h mikor mi legyen. Ezt meg már csak bele kell pötyögni, h értse is. Hihetetlen az ESPeasy, rules méret miatt aggódok, de majd kiderül.
...és a relémodulon van led. -
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #17984 üzenetére
Köszönöm, ma-holnap elvileg tudok vele foglalkozni. Valami ledet ráaggatok a kimeneti relére, h lássam is mit csinálok...
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #17978 üzenetére
Olvasgatom, meg a randomnerds-et és az espeasy.readthedocs.io-t is nézem.
A HW rész már majdnem kész, de ma megint nem lesz időm szenzorokat forrasztgatni. Finder relét is kaptam "olcsón", ami a neten 1100 Ft, itt egyik boltban csak tartóval van ~4900 Ft, másikban kaptam tok nélkül 2800 Ft-ért... Hát annyi, h ez itt van, de a postaköltséget "beépítették" az árba.
Kérdésem is lenne:
az egyik bemenetre active low switch-et állítok, ezt a relé (relé 1) zárja GND-re.
Ehhez a szabály, h ha low, akkor indítson egy másik relét (relé 2) egy időzítővel meghatározott időre (timerset mittomén 5 perc). A kérdés az, h ha letelik az 5 perc, de a relé 1 még low-on tartja a pin-t, akkor a timer újrakezdi?
Mert amit szeretnék az kb ez:
relé 1 low -> 5 percig relé 2 be -> 10 perc szünet -> relé1 újra figyel -
ViZion
félisten
válasz
Dißnäëß #17974 üzenetére
wat? Ez local (ESP saját weboldalába lépsz be, a belső hálón. Kifelé router nem is engedi, ahogy pl. nas vagy a nyomtató sem tud kifelé kapcsolatot létrehozni, mert nekik nincs net), nem tuya vagy ilyesmi, amitől az okosotthon topikban rettegnek. Magam is aggódom, h a kínaiak tudják, h valami fogyaszt a konnektorokban, meg kapcsolgatom a villanyt... veszélyes. És igen, működnek net nélkül is.
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #17970 üzenetére
ju-húúú... akkor ha lesz kérdésem, majd zaklatlak.
Elsőre sokkolt, h a nyomógomb push button active high-on váltotta a státuszt és az nem váltott vissza. normal switch (amire azt gondoltam, h on/off) lett a megoldás, videók alapján.Kicsit a rules-al bajban voltam, timer műxik. Itt amolyan "szubrutinokat" lehet írni, amit egy másik if/else hív meg? Vagy csak ez a on-do dolog van?
Vagy ehhez kellenek a generic dummy változók?
Kicsit fura a programozása, azokhoz képest, amiket ismerek. A dokumentáció is elég szerény, vagy még nem fejtettem meg a logikáját.
Egyelőre amit akartam, azt tudja: kijelző kikapcs, gombra bekapcsolja. Most idáig jutottam, szenzorokat kell rápattintani, csak át is kábeleztem, szal. a HW részt fixálom. Programba csak belelestem egyik este, ennyire futotta. időből eddig -
ViZion
félisten
UP!
nah, ezt a topikot kerestem...
ESPeasy-vel valaki foglalkozott már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged