- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egérpad topik
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Korábbi vezére figyelmeztette az Intelt a legfontosabb célra
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály12
őstag
válasz
#70211840 #18098 üzenetére
Két dolog lehet, vagy nem jó a lábkiosztás vagy nem jó hozzá ez a driver.
Lábkiosztást megnézted, szerkesztetted?Ha jól látom, akkor ezt nem tesztelték ILI9225-el.
Tehát ez a program lehetséges, hogy nem kompatibilis ezzel a vezérlővel.Próbálj meg az ILI9225-höz keresni progit.
Próbáld ki ezt: [link]
-
sirály12
őstag
válasz
#70211840 #18095 üzenetére
Amit kaptam tanács, az volt, hogy jobb lehúzni ilyenkor, de bavallom én párszor elfelejtettem és nem lett semmi baja.
Bár nem mondom, hogy nem is lehet baja tőle.
Igen, microusb-nél kapnia kell 3,3V-ot a saját stabjáról. Sőt, ha usb-s bootloadert tolsz rá, akkor még a programozóval sem kell szórakozni utána. -
ekkold
Topikgazda
válasz
#70211840 #18075 üzenetére
Szia!
ST-Linkkel felprogramozva jónak kellene lennie. Azonban ezek a klón processzorok nem 100%-ig egyeznek meg az eredetivel, néhány eltérésbe már belefutottam én is (+ van olyan klón proci, amin gyári típusszám van).A proci csere amúgy megoldás lehet, annyira nem vészes beforrasztani az újat, nekem mondjuk csak mikroszkóp alatt megy, mert már nem olyan a látásom mint 20 évesen.
Elképzelhető az is, hogy csak annyi a gond, hogy a klón processzorban kevesebb flash van, és ezért írtak rá egy egyszerűbb firmware-t. Ezt nem tudod beszerezni valahonnét? Akitől vetted, nem érhető el?
A hardver nem látszik különösebben extrának, ha belelendülsz a programozásba akkor akár használhatod is valamire.
Arduinoval, és a gyári (ingyenes) fejlesztőkörnyezettel is programozható ez a proci. Kezdő programozóak az ST fejlesztőkörnyezete szerintem nagyon pilótavizsgás, jobb arduinoval nekiállni. Az arduinora kell telepíteni az ST procikhoz való kiegészítést - (az alaplap kezelőjében ez elvileg pár kattintás). Javaslom viszont ha azt az irányt választod, akkor szerezz be egy olcsó kis bluepill panelt is, és azzal kezdj - ledvillogtatás és hasonlók, majd kijelző kezelés, stb... és akkor programozd ezt a kis célhardvert ha már van egy kicsi alapod.
-
-
válasz
#70211840 #18070 üzenetére
Szia!
Ha jól olvasom a kettő elvileg kompatibilis hardver szinten. Viszont ezen az oldalon ezt írják:
"Az ST letöltő szoftver nem használható, de a hivatalos letöltő szoftver nagyon kényelmes"
Nem lehet, hogy másik letöltő szoftverrel életre kelne? 🤔Bluepill témában egyébként ekkold kolléga a szakértő. Ismerkedj meg az Arduino IDE-vel, gyors guglizással ezt találtam róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Vicces képek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egérpad topik
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP Z240 Komplett asztali pc, garanciával, 1050ti 4GB Videóval!
- i3 8100 és i5-9400 processzorok
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3456
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest