Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kelna91

senior tag

válasz growler #8497 üzenetére

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :R

Growler, beállítottam az fstrimet (lefutott manuálisan is). Látom az /usr/lib/systemd/system/fstrim.timer fájlban, hogy alapértelmezetten hetente fog lefutni a trim. Ez elég? Gondolom, hogy azért ez az alap, mert elég szokott lenni, de ez olyan ritkának tűnik nekem.

Illetve van egy újabb problémám, hátha tud valaki megoldást. Gnome-ot használok, de a Nautilus, hiába tetszik, nem elég az egyetlen paneljével, muszáj volt kétpanelesre váltanom. A Dolphinra esett a választásom, mert ezt régebben használtam már. Nem olyan szép, letisztult, de tetszik, hogy sokat tud. Viszont van vele két nagy problémám:

1. Nincs ikonja. Egy fehér iratszekrény jelenik meg a tálcán, ez nem a Dolphin ikonja. (A Nemot is felraktam, annak is ez az ikon jelenik meg.)

2. A fájlok jó részének sincs ikonja. Egyáltalán semmi, csak a fájlnnév jelenik meg "nagy ikon" nézetben is. A videók rendben vannak, mert feltettem az ffmpegthumbsot, de pl. Word dokumentumoknak, txt fájloknak semmi ikonja nincs. Mindenhez külön thumbnailert kell feltenni, vagy hogy megy ez?

Új hozzászólás Aktív témák