Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
growler
őstag
válasz
üzenetére
Kozben ratalaltam Ubyegon2 blogjara ahol az NVME SSD-rol ertekezik.
[link]
Ha jol ertelmezem, NVME M.2 SSD-re telepitett rendszeren, akar le is
lehet tiltani (inaktivalni) az esetleges alapertelmezetten aktiv TRIM-et
Mivel a TRIM SATA-s parancs - ugy sincs hatassal a nem SATA
csatolofeluletu NVME M.2 SSD-re.
Az NVME M.2 SSD:
"Az eszköz saját Dataset Management parancskészlete, pontosabban annak deallocate utasítása folyamatosan hajtja végre a TRIM-nek megfelelő műveletet adatmozgatás közben, quasi online TRIM-melést végez."
Szoval, kulso beallitas nelkul "hazon belul" elintez mindent. (?) -
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Nálam kicsit bonyolult a helyzet, mert LVM-et használok LUKS-on, nehogy túl egyszerű legyen. Én a periodikus trim mellett döntöttem.
Más: frissült a mirrorlist – s habár mostanság nem volt probléma a sebességgel –, úgy döntöttem generálni kellene egy új listát. Találtam egy reflector névre hallgató csomagot, parancssorból lehet készíteni egy listát különféle szempontok figyelembevételével, szóval egész hasznos. Ráadásul a kidolgozott utasítás ott figyel az előzményekben most már, csak vissza kell rá ugranom, ha új mirrorlist kellene.

Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sorozatok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Pánik a memóriapiacon
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB RGB DDR4 / 1TB SSD
- JBL Charge 5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

BoB