- TV antenna és jelerősítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Ja, mondtam én, hogy nem nehéz. Sok felhasználó azért fél tőle, mert nem érti hogyan működik, meg ilyen Buguntu telepítő összegányolja neki automatán nem működőre, vagy mint ubyegon, hogy kifogtak nem szabványos UEFI implementációs gépet, ahol az UEFI boot Windows only-ra van bedrótozva. Persze ez utóbbit is meg lehet oldani, csak nem olvasnak utána. Ebből meg az a mítosz alakul ki, hogy az UEFI boot szar, meg nem működik, meg lehetetlen, meg így meg úgy.
#8075 sati: a DE-k nem nyúlnak a default shellhez. Ő állította át a user accountban. Én is átállóban vagyok, a /bin/sh symlinket lecseréltem /bin/bash-ról /bin/dash-ra. De ez a scriptshellt cseréli le. A dash egy minimalistább, gyorsabb shell, ami jobban POSIX szabványos, szemben a Bash-sal. Pár héten belül a Bash interaktív shellt is lecserélem zsh-re. Meg a dwm-bspwm váltás is sok hete csúszik. Pulseaudio-Pipewire váltás meg egy hete volt meg.
A váltás nem megy azonnal, mert zsh alatt is ki kell kísérletezni beálításokat, pl. vi-mód, prompt csere, autokiegészítés, stb.. Persze mindezt oh-my-zsh nélkül, saját kútfőből. Az oh-my-zsh lényegében csak egy pluginmanager, ami a zsh-be tud felhasználói scripteket és beállításokat importálni. De ilyeneket kézzel is tudsz magadnak írni a zshrc-be, nem kell hozzá külön bloatot feltenni.
Gépösszerakósdival csak annyiból nem jó várni, hogy ha magyarban vetted, helyi boltban, akkor főleg célszerű 3 napon belül összerakni, hogy ha valami nem működik, hibás, akkor 3 napon belül visszajuttatva azonnal cserélniük kell, nem ülhetnek rajta 15-30 napig ilyen-olyan bevizsgálás, javítás, stb. címén. De ha online vetted is, akkori is meg 14 vagy mennyi napon belül érdemes megejteni, hogy ha hibás, el tudj állni a vételtől.
-
attilav2
őstag
Openbox + tint2 tálca egy ideális kezdő pálcika wm, Rimuru arch telepítési blogjában van róla leírás, illetve jó még az Arch openbox wiki, Debian openbox wiki
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Macska topik
- TV antenna és jelerősítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest