Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Archttila

veterán

válasz Archttila #7139 üzenetére

Na szoval a folytatas...

Miutan rendbe raktam az fstab-ot elkezdtem szepen lassan systematikusan belakni a rendszert. Telepitettem a sway-t, waybar-t, mako-t es meg par josagot ami a sway-hez kapcsolodik.
    Ezeken felul csak egy terminalt (termite) mc-t, dmenu-t, es egy bongeszot (firefox) raktam fel, a tobbit majd csak akkor, ha mar nagyjabol felkonfigoltam a szukseges dolgokat.

Es akkor ezen a ponton jo lenne ha rendet raknatok a fejembe, mert nem teljesen tiszta ez a native wayland vs xwayland dolog.
    Amikor a sway telepitettem akkor direkt nem raktam melle az xwayland csomagot, mondvan jok lesznek nekem a nativ wayland-es alkalmazasok, de nagy meglepetesemre mar a dmenu sem indul nelkule, es a firefox-hoz is az /etc/environment -be kell bejegyezni egy sort, kulonben nem talalja a display-t.

Szoval mit javasoltok, keressem folyamatosan a nativ wayland-es appokat (remenykedve h idovel egyre hosszabb lesz a lista) vagy engedjem el a dolgot es telepitsem az xwayland csomagot megkimelve magam jo sok szivastol, es felesleges munkatol?

Egyebkent 145MB-ot eszik a cucc.:))es sokkal gyorsabb mint a Manjaro Xfce! :DDD(RPI4)

Új hozzászólás Aktív témák